Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 285
 • София
 • Мнения: 36 891
Всеки родител постъпва така, както намери за добре. Но от другата страна е детското заведение, което трябва да спазва правила, защото не отговаря само за едно дете, а за по 15-30 деца в група. Ако родителят носи всички необходими документи, включително протокол или какъвто там документ се издава, че детето е освободено от ваксини, то няма проблем да бъде записано в ясла или ДГ, независимо частни или държавни. Но просто ей така да пристигне някоя майка с празен картон, и детско заведение да запише детето, това вече е нарушаване на правилата и отговорността към другите деца. И мисля, че всичко това много добре го знаете и разбирате, но просто не ви е изгодно да го признаете и затова предпочитате да ми скачате и да твърдите, че сте нападани. По-добре си кажете, че не ви дреме за никое друго дете, ни за детско заведение, ни за правила, и да се знае! Не се правете на жертви.

# 286
 • Пловдив
 • Мнения: 12 204
Добре де...от какво да ги е страх другите майки???Нали са си ваксинирали децата...т.е. те са предпазени...кво като дойдат няколко без ваксина?

# 287
 • Пловдив
 • Мнения: 3 403
Andariel, дали ще имат документ или не, че детето е освободено от ваксини или не, резултатът е един и същ - деца без ваксини в ДГ. Защо да има значение един документ?!
А в училище като не ти трябва даже и това?
Значи правата на другите деца са нарушени. И то навсякъде - едва ли има група/клас само от ваксинирани деца...Simple Smile

# 288
 • София
 • Мнения: 36 891
Да, правата на другите деца са нарушени и аз като родител хич няма да съм хепи да цъфнат някакви майки с празни картони и да настояват децата им да бъдат записани. Аз откъде да ги знам какви са и що са, а съм си поверила детето на детското заведение и разчитам на това то да спазва правилата. Искайте да ви освобождават децата с протокол, а не да тропате с крак детските заведения да ви записват децата в нарушение. Да, документите имат значение и мисля, че като възрастни хора го знаете - просто не ви е изгодно и затова се правите на жертви... пак. Играта ми е ясна, и на вас ви е ясна, така че хайде, да не се лъжем!

# 289
 • Мнения: 6 994
Andariel, ПАК ТЕ ПИТАМЕ с какво неваксинираните деца заплашват ваксинираните такива?

Ето го моето неваксинирано отроче - не боледува почти от нищо, не е пила до този момент антибиотик, не е пила нищо повече от инфлуцид и парацетамол. Реално твоето наблъскано с ваксини дете е с нисък понижен имунитет и е по-опасно за нея.

Да ваксинираш или да не ваксинираш детето си имаш ли си хабер каква е разликата? Неваксинираните деца НЕ СА НОСИТЕЛИ на зарази  Laughing Въощбе нямаш и грам представа каква теза защитаваш!

Следвайки твоята логика възниква въпросът какво да правим с ваксинираните деца, които НЕ СА СЪЗДАЛИ имунитет. Защото поне 30% от ваксинираните деца не изграждат такъв. Значи за теб е важно децата да са бодени. Щом са бодени значи за теб са ОК. Странна логика имаш!

# 290
 • София
 • Мнения: 36 891
Дорис, успокой се и стига с крещенето! Отивай да крещиш на здравните власти! Аз като родител искам да се спазват правилата и не ме интересува, нито искам да разсъждавам дали неваксинираното дете е опасно или не. Има си протоколи за освобождаване - отивате и си водите войната за освобождаване от ваксиниране със здравните власти, а не защото не ви се получава с тях, да ми крещите на мен, защото искам правилата да се спазват, и щом съм си поверила детето на детското заведение и съм си донесла съвестно всички документи за ваксини, то същото да важи и за останаите записани деца. Това го схващаш много добре, но няма как да го признаеш и затова крещиш и пренасочваш нещата дали били или не били опасни децата. Откъде да знам дали са опасни? Именно защото не зная, си има правила за прием, които важат за всички, и щом една ясла или градина са лицензирани, трябва да ги спазват. А вие искате те да нарушат правила и правата на другите деца, за да стане на вашето. Ми, сори, ама се оправяйте с комисиите за освобождаване и на тях им крещете!

# 291
 • Мнения: 1 043
Проблемът е, че комисиите не освобождават. Разбира се, това не е Ваш проблем. А как е Ваш проблем да съществуват частни градини, които приемат неваксинирани деца и открито уведомяват родителите на записващите отрочетата си там?

# 292
 • София
 • Мнения: 36 891
Проблем е, защото нарушават правилата на записване и правата на останалите деца и родители. Водете си войната с комисиите, искайте освобождаване от ваксини. Вие искате да стане на вашето и не ви дреме за никого и нищо, дори че нарушавате правата на другите деца и родители. отричаш ли моето право и правото на моето дете? Или е важно само твоето и ти? Стиска ли ти да напишеш, че не ти пука за другите? Всики тук много добре знаем закакво става въпрос, но на вас ви е по-лесно дда отричате, защото иначе ще  ви се разбута вярата, че всичко е позволено, щом е във ваша услуга.

# 293
 • Мнения: 6 994
 ooooh!

Не крещя Andariel, а акцентирам, защото имаш слепота за неудобни въпроси.
Общо взето спора за мен е като преди амнайсет години "имат ли права негрите да учат с белите деца". и тогава е имало Andarielи, които са защитавали пламенно тезата, че ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА /правилата се пишат от хората, а не само хората да се нагаждат по правилата и с времето е редно и правилата и хората да се променят/ и че приемайки черни деца в училищата НАРУШАВАТ ПРАВАТА ИМ /кое точно право се нарушава на хората от присъствието на неваксинирано дете? За кои твои права радееш?/

Дали пък не е е нарушено правото ти за Чл.29. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. След като на твоето дете е слагана тестова турска ваксина то твоите КОНСТИТУЦИОННИ права са нарушени. Да не говорим, че никой не те е информирал какво точно се слага, защо се слага, ккакви са евентуалните странични ефекти и какви са рисковете, какво ще стане ако не се ваксинираш. Ти просто занесе доброволно детето си да го убодат за незнайно какво с незнайно какво.

Поразително е как и хабер си нямаш за какво спориш в момента.  ooooh!

 

# 294
 • София
 • Мнения: 36 891
Не акцентираш, а крещиш, защото използваш главни букви, а това в мрежата е крещене. Виж, не ми ги обяснявай тези неща за мен, и това с негрите е много тъп опит, така че го подминавам. Оправяйте се с министерството и прочие. На мен навремето са ми искали картона с ваксините, за да ми запишат детето - занесла съм го. Такива са правилата. Или се освобождавате от ваксини, или си се гледате вкъщи, по кооперативи и прочие, които не са лицензирани. Защото аз като родител искам в яслата или градината, където са моите деца, децата да са приети така, както са приети моите, а не защото на някого му е вярване, че децата не трябва да се ваксинират. Не мога да зная кой какъв е. И ти това го знаеш, и аз го знам, и няма нищо общо с негрите. А негрите ги използва като отчаян опит, което не ти прави чест. Водете си биткити с правилния противник.

# 295
 • Мнения: 6 994
Добре, искай си  Stop
Отказа да мисли човек е конституционно право. Цели политики на това се базират.

Сравняването с приемането на негрите в училищата е даже брилянтен! Едно към едно съвпадат нещата. Причина да се страхуват от тах няма - ама конете с капаци си държат на правилата училищата да са само за бели деца.

# 296
 • София
 • Мнения: 36 891
оДорис, държиш се като сектантка. Да си искам викаш, на теб хич не ти дреме,защото трябва да е на твоето, нали така! Аз и да не мисля, то ти няма да станеш по-мислеща от мен, така че пак се вкарваш в капана на обидите. Мислиш си, че имаш някакво знание, което аз нямам. Всичко това, което пишеш аз съм го чела, но не на мен трябва да ми обясняваш колко съм тъпа, а да отидеш в министерството и лекарските комисии и да им го обясниш там, на тях. Мен ме смяташ за лесна жертва, но с поведението си само затъваш в глупост. Дръж се като възрастен човек, не си мислИ, че съм идиот, а ако мислиш, че съм идиот, значи и ти си същият идиот.

# 297
 • Мнения: 1 043
Дорис, защо се хабиш? Нито сме тръгнали да я вербуваме тук да не ваксинира, само се обяснява, че и тя и аз имаме права.
В случая, НЯМА (крещя, така е в нета Simple Smile как моето дете и нейното да са заедно, веднага бих я сменила. Това, според мен, даже е пързалка и някой си пише от желание да се зъби. Няма обосновани аргументи. Правата на детето и са да посещава държавна градина. Правата на моето са да не посещава в най-общ, прост и достъпен смисъл. Как, КАК това Ви бърка като моето не ходи на градина с Вашето?

# 298
 • Мнения: 1 043
Andariel, последното ти мнение трябва да го заковат на първа страница с лозунга- това ще стане ако ваксинирате. С любезност явно не става. Дорис- #metoo идиот явно.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 09:41 от NiaV

# 299
 • София
 • Мнения: 36 891
Нека да го заковат! Мен не ме е страх да ме изкарват тъпа и ограничена, но това повече характеризира този, който ме изкарва тъпа и ограничена, а не мен. Ти няма да станеш по-умна и просветена от това, че мен смяташ за тъпа и демонстрираш някакво детински превъзходство. Е, кой сега е тъпият? Нека съм аз! Но какво да кажем за теб?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт