Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 септ. 2004, 18:59 ч.

Понички

  • 5 516
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Варна
  • Мнения: 5 238
Нали знаете какви понички ядат щатските полицаи по време на дежурства? Гледала съм по филмите и съм сигурна, че са вкусни. Sunglasses
И понеже видях една много симпатична тефлонова форма за печене на малки понички...и а, да я купя и се сетих, че въобще нямам идея за рецепта!
Моля ви, ако знаете кажете! Ядат ми се... Rolling Eyes

# 1
  • Мнения: 871
Даааа, и аз искам тази рецепта. Grinning  Grinning  Grinning

# 2
  • София
  • Мнения: 937
ами предполагам, че в упътването за позването на формата за понички има и рецепти, така че това да не те спира  Wink  например към гофретника ми имаше супер рецепти

# 3
  • Варна
  • Мнения: 5 238
Цитат на: lila
ами предполагам, че в упътването за позването на формата за понички има и рецепти, така че това да не те спира  Wink  например към гофретника ми имаше супер рецепти


Поогледах, ама нямаше. Cry  А и да имаше щеше да е на немски щото в БигШоп-а я видях формата. Ама нямаше де, иначе все някой немскоговорящ щеше да се смили над мен и да преведе... Rolling Eyes

# 4
  • Monaco di Baviera
  • Мнения: 545
Eто ти една рецепта за Донатс...
200 гр. Брашно
2 ч.л. бакпулвер
100 гр. извара
75 гр. Захар
1 Ванилиева захар
щипка сол
4 с. л. олио
8 до 10 с. л. мляко

Всичко освен брашното и бакпулвера се разбърква. Пресява се брашното и с бакпулвера се прибавя към сместа. Пече се 20 минути на 180°C в добре намазаната с мазнина форма.  
Поръсва се с пудра захар, канелена захар или се слага шоколодова глазура.
Тази рецепта е специално за формата , т. е. тестото е по различно от оригинала, който се прави във фритюрника.  

П.П. Рецептата е доста разпространена из нета Laughing  Laughing успях да изнамеря "по-точен" начина на приготвяне.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 5 238
Цитат на: Bobbylein
Eто ти една рецепта за Донатс...
200 гр. Брашно
2 ч.л. бакпулвер
100 гр. извара
75 гр. Захар
1 Ванилиева захар
щипка сол
4 с. л. олио
8 до 10 с. л. мляко
Всичко се разбърква и се пече според указанията на формата. Поръсват се с пудра захар.
(Тази рецепта е специално за формата , т. е. тестото е по различно от оригинала, който се прави във фритюрника.)


Аууу, БЛАГОДАРЯ!
Нямам думи...преписвам и утре съм първа поничкарка! Laughing

# 6
  • Monaco di Baviera
  • Мнения: 545
Ааа, не можах да си донапиша, аз не съм я пробвала, рецептата е уж американска от немски сайт Confused Хайде да се похвалиш ако стане нещо Laughing

# 7
  • Мнения: 871
Цитат на: Flash*
Цитат на: Bobbylein
Eто ти една рецепта за Донатс...
200 гр. Брашно
2 ч.л. бакпулвер
100 гр. извара
75 гр. Захар
1 Ванилиева захар
щипка сол
4 с. л. олио
8 до 10 с. л. мляко
Всичко се разбърква и се пече според указанията на формата. Поръсват се с пудра захар.
(Тази рецепта е специално за формата , т. е. тестото е по различно от оригинала, който се прави във фритюрника.)


Аууу, БЛАГОДАРЯ!
Нямам думи...преписвам и утре съм първа поничкарка! Laughing
А аз съм втора! Grinning  Grinning  Grinning

# 8
  • Мнения: 4 364
Цитат на: Flash*
Нали знаете какви понички ядат щатските полицаи по време на дежурства? Гледала съм по филмите и съм сигурна, че са вкусни. Sunglasses
И понеже видях една много симпатична тефлонова форма за печене на малки понички...и а, да я купя и се сетих, че въобще нямам идея за рецепта!
Моля ви, ако знаете кажете! Ядат ми се... Rolling Eyes


Flash*, за мафини ли ти е формичката?
Като тези?



Ето ти рецепта
125 g butter, 175 g powdered sugar, 2 eggs, 1/4 litre of milk, 300 g flour, 1 teaspoon baking powder, 1 teaspoon vanilla, 100 g blueberries, icing sugar, 1 pinch salt

125 гр кр.масло
175 гр. пудра захар
2 яйца,
1/4 л. прясно мляко
300 гр брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка *течна ако е* ванилия (1-2 пакетчета)
100 гр. боровинки *замени с какъвто плод желаеш*
кристална захар *така ли се казваше*? Embarassed
1 щипка сол.

ето приготовлението в картинки.
ако се затрудняваш с нещо - питай.

Muffins

# 9
  • Варна
  • Мнения: 5 238
Цитат на: diviana
Flash*, за мафини ли ти е формичката?
Като тези?



Ето ти рецепта
125 g butter, 175 g powdered sugar, 2 eggs, 1/4 litre of milk, 300 g flour, 1 teaspoon baking powder, 1 teaspoon vanilla, 100 g blueberries, icing sugar, 1 pinch salt

125 гр кр.масло
175 гр. пудра захар
2 яйца,
1/4 л. прясно мляко
300 гр брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка *течна ако е* ванилия (1-2 пакетчета)
100 гр. боровинки *замени с какъвто плод желаеш*
кристална захар *така ли се казваше*? Embarassed
1 щипка сол.

ето приготовлението в картинки.
ако се затрудняваш с нещо - питай.

Muffins


Не, не, точно за понички си беше, тефлонова тавичка за 12 малки понички, кръгли с дупка в средата:-))) Казвам беше, щото в петък като я видях не я купих а вчера магазина работи до обяд и не сварих да ида...та остава утре да си я купя! Grinning
За мъфините формите са други, имаше силиконови, аз обаче имам обикновени малки ...ако си ги спомняте едни такива къдравички отстрани, та в тях правя. В готварския клуб в дира преди време имаше тема за мъфините и имаше мноооого рецепти! Правя отвреме на време ама много се дебелее от тях Shocked  та гледам да не прекалявам! Rolling Eyes

П.П> мерси и за тази рецепта!Зима иде - ще се дебелее... Embarassed

# 10
  • Мнения: 4 364
Цитат на: Flash*
Цитат на: diviana
Flash*, за мафини ли ти е формичката?
Като тези?



Ето ти рецепта
125 g butter, 175 g powdered sugar, 2 eggs, 1/4 litre of milk, 300 g flour, 1 teaspoon baking powder, 1 teaspoon vanilla, 100 g blueberries, icing sugar, 1 pinch salt

125 гр кр.масло
175 гр. пудра захар
2 яйца,
1/4 л. прясно мляко
300 гр брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка *течна ако е* ванилия (1-2 пакетчета)
100 гр. боровинки *замени с какъвто плод желаеш*
кристална захар *така ли се казваше*? Embarassed
1 щипка сол.

ето приготовлението в картинки.
ако се затрудняваш с нещо - питай.

Muffins


Не, не, точно за понички си беше, тефлонова тавичка за 12 малки понички, кръгли с дупка в средата:-))) Казвам беше, щото в петък като я видях не я купих а вчера магазина работи до обяд и не сварих да ида...та остава утре да си я купя! Grinning
За мъфините формите са други, имаше силиконови, аз обаче имам обикновени малки ...ако си ги спомняте едни такива къдравички отстрани, та в тях правя. В готварския клуб в дира преди време имаше тема за мъфините и имаше мноооого рецепти! Правя отвреме на време ама много се дебелее от тях Shocked  та гледам да не прекалявам! Rolling Eyes

П.П> мерси и за тази рецепта!Зима иде - ще се дебелее... Embarassed


Аа, то и от донътсите се дебелее не по-малко. Simple Smile  Обаче, като знам, колко фина дама си...имаш мегдан, хапвай си смело вкуснотиите! Simple Smile
ето ти една рецепта
http://www.cooks.com/rec/doc/0,194,155190-231203,00.html
* nutmeg - индийско орехче
*Pam - това е спрей с мазнина (замени с олио, да подмажеш формичките)
*butter melted-разтопено краве масло.

# 11
  • Варна
  • Мнения: 5 238
Докладвам!
Първи опит с поничките - рецептата с ябълки - успешен! Станаха много вкусни, приготвят се много бързо. Довечера ще пробваме и другите с изварата.
Мерси момичета! Laughing

# 12
  • Monaco di Baviera
  • Мнения: 545
Цитат на: Flash*
Докладвам!
Първи опит с поничките - рецептата с ябълки - успешен! Станаха много вкусни, приготвят се много бързо. Довечера ще пробваме и другите с изварата.
Мерси момичета! Laughing

Браво Grinning
Флеш, едно въпросче  американските cups като чаени чаши ли ги смяташ или ги пресмяташ с грамовете?
Защото съм чувала че не винаги се получава а има доста рецепти които бих пробвала.

Тези с изварата ги пробвах, но във формата за мъфини, станаха пухкави и леки  Laughing Не са много сладки и определено им трябва глазура отгоре.

# 13
  • Варна
  • Мнения: 5 238
Цитат на: Bobbylein
Флеш, едно въпросче  американските cups като чаени чаши ли ги смяташ или ги пресмяташ с грамовете?
Защото съм чувала че не винаги се получава а има доста рецепти които бих пробвала.

Тези с изварата ги пробвах, но във формата за мъфини, станаха пухкави и леки  Laughing Не са много сладки и определено им трябва глазура отгоре.


Не съм ги пресмятала в грамове, знам ли ги в какви чаши си пият кафетата и чайовете... Laughing според една дружка, в Америката  кафето не струвало, продавали го в големи чаши и го пиеш бая време...та затова използвах големи чаши за кафе! Sunglasses  На рецептата с ябълките мисля, че няма да навреди млякото да е малко повече...защото 1/4 чаша ми се струва много малко, а и сместа може би трябва да е малко по-рядка.

Като каза глазура...тя пък как се прави? Аз обичам такава за еклери...дали ако се карамелизира кафява захар с масълце, да стане по-крехка ще се получи? Или се слага и още нещо?

# 14
  • Monaco di Baviera
  • Мнения: 545
Цитат на: Flash*
Като каза глазура...тя пък как се прави? Аз обичам такава за еклери...дали ако се карамелизира кафява захар с масълце, да стане по-крехка ще се получи? Или се слага и още нещо?

Кафява захар не съм карамелизирала, но с бяла, масло, 1 ч.л. лимонов сок и 2-3 с. л. мляко. Такива ми ти експерименти Wink
Купувам и от готовите блокшоколади и разстапям Wink

# 15
  • Мнения: 4 364
Цитат на: Flash*
Като каза глазура...тя пък как се прави? Аз обичам такава за еклери...дали ако се карамелизира кафява захар с масълце, да стане по-крехка ще се получи? Или се слага и още нещо?


1.Що не пробваш с разтопени бонбони лакта?
Ако все още се намира този вид...

2.Или с кувертюр натурален или млечен Лонга
3.Захарна глазура - приготвена от 50 г краве масло, 2 с.л. лимонов сок, 700 г пудра захар и 60 мл вода. Сложете маслото, водата и лимоновия сок в тенджерка на тих огън. Добавете около 250 г пудра захар и след като кипне свалете от огъня и постепенно добавяйте останалата пудра захар, докато се образува гладка смес. В тази глазура, още докато е топла потопете поничките само от едната страна. /копирано от
тук
4.Глазура:
 захар
 вода
 краве масло
 млечен шоколад
5.Глазура приготвена от  пудра захар, ванилия и вода (смесват се до средногъста консистенция) или пък пудра захар и вода (средногъста консистенция) да се оцвети с боя за сладки.
6. Поничките са намазват с разтопено краве масло и се овъргалят в смес (пудра захар-канела) (половин чаша захар - половин чаена лъжичка канела)
7. Глазура направена от -
200 гр пудра захар
малко повече от половин супена лъжица масло
половин лъжица нишесте
ванилия
Смесват се продуктите и се сипва топла вода, до получаване на гъста консистенция (като глазура от захар и белтък), прибавя се сметана или кондензирано мляко. поничките с е потапят и се слагат върху дебела хартия да се отцедят.
8. Глазура от белтъци и захар. Бие се до сгъстяване, мажат се поничките и се слагат в печката да се изсуши глазурата.
9.Плодова глазура -
2 суп.лъжици сладко или конфитюр, пудра захар, 1-2 лъж мляко
Конфитюрът се слага на котлона да се разтопи,бъркайки се непрекъснато се прибавя пудрата захар,  млякото и се разбърква до гладкост. топят се в този сос *глазура*

# 16
  • Мнения: 373
Абе от страшно много време искам да направя понички- Казанлъшки, Американски...какви да е...само да са понички... Embarassed Много ни се ядат у дома. Пробвах веднъж едни от "Веселият Готвач"- като "уличните" казват, че стават- само вода, брашно, мая и солчица...Всичко хувабо , ама вътре остават суровички...Опитах да ги оравя с дупка...ами не станаха пухкави а едни такива като ...хлебче малко Cry
Е, като ги ядеш мощно с течен шоколад и сладко-става, но не е оная пухкава, въздушна поничка....
Та, МОЛЯ ВИ, кажете една РЕЦЕПТА изпитана и ....абе хубава Confused Независимо каква точно. И цялата ни къща ще ви е БЛАГОДАРНА !!!!!

# 17
  • Мнения: 6 144
Dolce vita, ако не държиш да са точно американските понички, пробвай тази рецепта -
1ч. ч. кисело мляко
1 ч.л. сода (бакпулвер)
1ч.ч. захар
1 яйце
брашно

Тестото точиш с точилка на около 5 мм. дебелина. Режеш кръгчета с чаша, а дупката я правиш с халката (да има полза и от туй нещо). Пържи се в сгорещена мазнина.

# 18
  • Мнения: 4 364
Цитат на: DolceVita
Абе от страшно много време искам да направя понички- Казанлъшки, Американски...какви да е...само да са понички... Embarassed Много ни се ядат у дома. Пробвах веднъж едни от "Веселият Готвач"- като "уличните" казват, че стават- само вода, брашно, мая и солчица...Всичко хувабо , ама вътре остават суровички...Опитах да ги оравя с дупка...ами не станаха пухкави а едни такива като ...хлебче малко Cry
Е, като ги ядеш мощно с течен шоколад и сладко-става, но не е оная пухкава, въздушна поничка....
Та, МОЛЯ ВИ, кажете една РЕЦЕПТА изпитана и ....абе хубава Confused Независимо каква точно. И цялата ни къща ще ви е БЛАГОДАРНА !!!!!


Слагаш много брашно, затова така. Тестото трябва да е мноооого меко и лепкаво. Трябва да втасва поне час! Не ги прави дебели. Разтегли мекичката с намаслени (или мокри) ръце, да стане тънка, тогава пробий дупка и пускай в сгорещеното олио.
500 гр брашно
Около 400-450мл вода.
1 лъжица сол
половин кубче мая
малко захар за маята
1-2 суп. лъж. олио
пържат се в обилна и сгорещена мазнина
На мен винаги ми стават страхотни.

# 19
  • Мнения: 373
Цитат на: diviana
Цитат на: DolceVita
Абе от страшно много време искам да направя понички- Казанлъшки, Американски...какви да е...само да са понички... Embarassed Много ни се ядат у дома. Пробвах веднъж едни от "Веселият Готвач"- като "уличните" казват, че стават- само вода, брашно, мая и солчица...Всичко хувабо , ама вътре остават суровички...Опитах да ги оравя с дупка...ами не станаха пухкави а едни такива като ...хлебче малко Cry
Е, като ги ядеш мощно с течен шоколад и сладко-става, но не е оная пухкава, въздушна поничка....
Та, МОЛЯ ВИ, кажете една РЕЦЕПТА изпитана и ....абе хубава Confused Независимо каква точно. И цялата ни къща ще ви е БЛАГОДАРНА !!!!!


Слагаш много брашно, затова така. Тестото трябва да е мноооого меко и лепкаво. Трябва да втасва поне час! Не ги прави дебели. Разтегли мекичката с намаслени (или мокри) ръце, да стане тънка, тогава пробий дупка и пускай в сгорещеното олио.
500 гр брашно
Около 400-450мл вода.
1 лъжица сол
половин кубче мая
малко захар за маята
1-2 суп. лъж. олио
пържат се в обилна и сгорещена мазнина
На мен винаги ми стават страхотни.


Ами аз точно по мерките...и пак...ами не ми стават, хлебни са ми .... Cry
Блазе ти

# 20
  • София
  • Мнения: 736
Ето 1-2 линка към руски сайтове..За първата рецепта трябва специална форма,която се потапя в мазнина,но предполагам и с тази от телешопите ще стане
http://www.good-cook.ru/visitor/tort/tort_055.shtml
 тук има страшно много варианти ..
http://www.cooking-book.ru/recepts/bake/ponchki/

и тукhttp://kuking.net/4l.htm
въобще в руските сайтове има мноого рецепти..и не е толкова трудно за разбиране..ако някой термин не ясен питай,ще се опитам да обясня. Simple Smile

# 21
1 cup e priblizitelno 250 ot po4ti vsi4ki produkti kato naprimer bra6no ili zahar...s izkliu4enie na nqkoi qdki i naprimer maslo...no e okolo 250 gr plius minus 10gr

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт