Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте, не знам към кого и къде да се обърна! Дано някоя от мамите тук може да ми даде някакъв съвет, защото вече се чувствам безсилна и не знам какво да правя! Дъщеря ми е на 5г 7месеца. До сега не сме имали никакъв проблем с храната - тя е от децата който винаги имат апетит и яде абсолютно всичко... Преди около месец се разболя от гърло в същия ден яде повече от необходимото и вечерта повърна! /Тя се страхува от самото повръщане, въпреки че от както се е родила се е случвало само веднъж/ Последва нужното лечение и апетита и намаля - логично. От тогава минаха 3 седмици вече е ОК няма никакъв проблем.... Но от 10-на дни отказва да яде каквото и да било, изпитва ужас като трябва да седне на масата....Плаче и сама обяснява че иска да яде но не знае какво я кара да не го прави!!!! Какво ли не правихме и какво ли не и говорихме със съпруга ми - резултатът е нулев! Дайте съвети как да се преборим с този неин страх и да я накараме с удоволствие да се храни!!! Сега сме на по две три бисквити дневно и банан на закуска - само това!!!! Притеснявам се за здравето й - ПОМАГАЙТЕ!!!!!!!

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 3 107
Здравей!Имах този проблем със сина ми преди години и ще ти кажа как процедирах.
Беше станал вече голямо магаре,но вечер преди лягане ядеше плодово мляко в биберон с най-широката дупка на света,че ходеше на градина за срамотите.
Разболя се от ангина и от Аугментина взе зверски да повръща.ЛЛ даже каза,че може да е алергичен,защото трудно го излекувахме,много се обезводни.Толкова се уплаши от повръщането,че отказа да се храни.Каза,че това е най-лошото нещо ,което му се е случвало.Тогава му казах,че лекарката е казала,че това е от плодовот мляко и другите храни не са виновни.
Грях ми на душата,но го отказх с това от проклетия биберон и плодово мляко и детето продължи да се храни с всичко друго.След години естествено забрави и сега унищожава Данети и Данони,но тогава "жертвах" тази храна.
Мисълта ми е да обвиниш някоя бисквита или нещо друго,нека мъжът ти и ЛЛ,ако трябва да се включат в театъра,но да се храни с други полезни неща.
Обясни и също защо повръщат хората.Моят обичаше да слуша лекции за вируси,добри и лоши бактерии,стомаси,хранопроводи и дори каза,че лекар ще стане.Нека детето да познава тялото си и болестите и това,което му се е случило.Дано да съм ти била полезна.Успех!

# 2
  • Мнения: 1 297
Имала съм подобен проблем със сина ми след стомашно-чревен вирус. Как се справих аз: шише от инфакол , напълнено със плодов сок , давам преди ядене две пипети и обяснявам, че това е лекарство против повръщане. За седмица проблемът отшумя.

# 3
  • Мнения: 2 047
 Дъщеря ми мина през това през октомври. По същия начин й казах, че ако не яде бисквити и сладко няма да повръща и я захранвах по малко - например две хапки хляб и половин картоф и след един час пак така по малко. Като се убеди, че наистина няма да повърне от тези храни, започна да увеличава количествата. Всъщност тайната беше че ядеше по хапка от всяко нещо през час и просто нямаше как да го повърне. Между другото на нас ни бяха казали да не яде бисквити и банани, защото дразнели стомаха.

# 4
  • Sandhausen, Germany
  • Мнения: 3 660
И при големият ми син имаше лятото такъв проблем след вирус с повръщане. При нас помогна много говорене - без да се драматизира. "Ще повърна" - "Няма да повърнеш! Това беше само когато беше болен, а сега си здрав. Не си повръщал от .... дни."  + любими храни + акцентиране върху това колко е вкусно, как храната ще го направи силен и голям и т.н. Може би не е зле да се консултирате и с детски психолог. На мен много ми помогнаха със съвети какво и как точно да говоря. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт