Уважаеми мами и татковци,
Моля за вашето съдействие информацията да достигне до повече родители! Много от тях имат нужда от тази психологическа подкрепа.

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ В ГАЛЕРИЯ

Начало на курса 21 ноември, край – 14 декември 2011 г.
На 21 ноември /Ден на християнското семейство и младеж/, в рамките на проект: Изкуството в помощ на родителите стартира „Психологическо ателие за родители”.
Проектът “Изкуството в помощ на родителите” е уникален и иновативен за страната. Изкуството допълва обучението, подпомага релаксацията по време на курса, съдейства за фокусирането  върху настоящето, омекотява страха, безпокойството, тревогата, гнева, разочарованието, които съпътстват стреса и несправянето.
Родителите заедно! Сесиите са в група до десет родители, беседа и дискусии, водени от психолог. Първата част на заниманието е за обсъждане на отделна тема, свързана с типичните и актуалните проблеми на подрастващите, обсъждане и дискусия на личния родителски опит. В края на всяка сесия - тренинг с техники за снижаване на нивото на стреса и Ки – релаксация. Целта на курса е от една страна да се помогне на родителите да подобрят качеството на връзката със своите деца; да им даде възможност да обсъдят проблеми; да потърсят отговори на въпросите си; да си помогнат в разбирането на децата; да разрешат “нерешимите” ситуации; да се научат да разбират и съпреживяват по подходящ начин детската гледна точка. От друга страна – курсът цели да съдейства на самите възрастни по отношение на собствения им стрес – ежедневен, на работното място и в грижите за децата.
Лектор/модератор: Юри Кацаров – психолог, семеен консултант с дългогодишен опит в областта на детското-юношеското консултиране, със специализация „Клинична и консултативна психология”, хоноруван преподавател в Софийски университет
Кога?
Понеделник и сряда от 18.15 часа, 2 учебни часа /90 мин./, от 21 ноември до 14 декември 2011г.
Къде?
В галерия “Париж”, гр.София, ул. Самуил 47 (между улиците Алабин и Солунска)
         Родителите могат да се записват на:
E-mail: sdr_spok@abv.bg, 0884107673