Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 ноем. 2011, 10:31 ч.

Chemtrails?

 • 2 733
 • 39
 •   1
Отговори
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 9 778
Преди известно време някой беше пуснал тук една подобна тема, но беше предизвикала осмиване, номинации и подигравки Grinning.
Аз рискувам същото, но тъй като ми се набиват на очи все повече статии и материали на тази тема, реших пак да повдигна въпроса. Ето последното, което прочетох:

Щатското военно наименование- Chemtrails на български Кемтрейлс, което се появява в края на миналия век във военните документации на САЩ и описва пръскане на химически и биологически съединения върху неподозиращото общество, в даден щат с експериментална цел. Chemtrails в превод означава Химически самолетни следи.
Подобни опити са се извършвали още 50—60г. на миналият век като първите опити, за ко...ито и правителството им твърди, са били в сверата на биологичните оръжия – пръскане от самолет, вируси, кораб в океана пълен с експериментални маймуни, след заразяването им, бозайниците биват изследвани до тяхната последвала смърт. Също така са на лице пръсканията с химикали във Виетнам от страна на САЩ с цел предизвикване на обилни валежи, които да наводнят пътищата и да секнат доставките за северновиетнамската армия. Chemtrails – се появяват данни за пръскане над небето на България в края на 2005г. началото на 2006г. малко след влизането на страната ни в НАТО и биват изпълнявани регулярно с неизвестна цел. Съдържанието на химическите елементи е Етилен дибромид, Алуминий и Бариев оксид. За съжаление никъде по медиите подобно твърдение не е разгледано и доказано затова влизаме в светът на теориите и самостоятелната преценка (всеки сам да прецени с познанията си по физика и химия).
Eдна голяма поредица от теории за вероятната цел и употреба на Chemtrails в световен мащаб:
- Най фрапиращата от тях е намаляване на човешката популация, или с други думи геноцид срещу човечеството като цяло, без значение раса, цвят на кожата, образование морално или имуществено състояние. Това звучи налудничево, но нека подчертая, че това е официална теза на Рокфелер, която той заявява в ООН (фамилия са основатели и потдръжници на тази световна структура).
-Друга подобна теория е целяща стерилност при плодовитите жени/мъже, за да не могат да създават деца, с което без горепосоченият геноцид ще се намали човешката популация до контролируеми размери с времето.
-Климатични войни

Kакви следи оставят обикновенните самолети изгаряйки керосин и какви Chemtrails:
-Обикновени самолетни следи - оставят видими следи само на големи височини където температурите са до -50С. Следите се получават при нагряване на въздуха от двигателите след, което създадената водна пара замръзва на около 80-100м зад опашката на самолета и оставят видима бяла следа от ледени частици. Ледът се разтопява, нагрят от слънчевата светлина и изчезва в рамките на 20-30секунди след преминаването на самолета.
- Chemtrails – следи, които остават повече от минута и се разстилат, подобно на облачни формирования покриващи в последствие по-голямата част от небосвода. По принцип времетраенето на следите върху небосвода има продължителност от 20мин. – 12ч. след преминаването на самолета. Пръскането може да бъде споходено от случаи на странно образувана облачна дъга, която масмедията прикрива, обяснявайки я като circumhorizon arс, но всъщност е химическа дъга. Образуване около Слънцето през деня или около Луната през ноща на Halo – Ореол около светилата, който се причинява от облачната пелерина, създадена от Chemtrails, през която трябва да премине светлината. Halo съществува в естествена среда само на южния и северния полюс, където е толкова студено, че светлината се пречува от ледените кристалчета в атмосферата и образува този ореол, това не е естествено за топли страни включително и за България, където вече се наблюдава. Висока самолетна актвност – когато в рамките на 1 час минат 50 самолета и нашарят небето означава, че не е случайност. Пресичания, завивания и създаване на мрежа от самолетни следи са също така показатели за Chemtrails.


Любителите на Уикипедия могат да прочетат за явлението тук:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chemtrail_conspiracy_theory

Конспирация ли е или има истина в това твърдение, според вас?

# 1
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 241
Пак ли?  Laughing

# 2
 • Мнения: 1 127
Да де, ама ние това го разбрахме. Въпросът е - и сега какво?! Какво да направим, къде да отидем, на кого да се оплачем?! И в миналата и в по-миналата и в по-по миналата тема никой от защитниците на тази теория не даде някакъв алтернативен изход...

# 3
 • София
 • Мнения: 5 325
вчера имаше цял ден такива следи над софийското небе. моя приятелка ги беше заснела следобяд, каза, че ги наблюдава от сутринта.

и тази сутрин ги имаше. не знам chemtrails ли са, какво са, но цялото небе беше набраздено от тези дълги ивици, които не се разнасяха.

# 4
 • Мнения: 1 166
Е, нали по битиви, имаше интервю с някакви специалисти, които казаха, че няма нищо подобно  Laughing Което разбира се може и да не е така, все пак, могат да си ни лъхтотят, както си искат.
Има много филми за световната конспирация.... Thinking и?

Повече ме притеснява надигащата се маса в Кайро. Отприщва се страшен гняв, и не знам до къде ще доведе това  Tired Първо Ирак, после Либия, сега и Египет...

# 5
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 9 778
вчера имаше цял ден такива следи над софийското небе. моя приятелка ги беше заснела следобяд, каза, че ги наблюдава от сутринта.

и тази сутрин ги имаше. не знам chemtrails ли са, какво са, но цялото небе беше набраздено от тези дълги ивици, които не се разнасяха.
Аз по този повод пак се зачетох за тия неща. Говорих с моя близка тази сутрин и тя ми каза за небето над София вчера.

# 6
 • Мнения: 37 212
Не знам каква е целта, но ако е намаляване на човечеството, не е успешна  Joy

Такива следи винаги ги е имало, не знам защо точно сега ги видяха някои.

За мен това не е нищо повече от нарочно всяване на паника Wink

# 7
 • София
 • Мнения: 2 561
Склонна съм да вярвам, че има нещо гнило,
защото дори самолетите, въпреки, че Бойко Борисов
не им е построил магистрали /все още/, си имат трасе.
Знам трасето на преминаващите пътнически самолети
над мястото, където живея. Те почти не оставят следи,
в редки случаи, следата остава за кратко.
Вчера обаче и на мен ми направи впечатление
симетричното набраздяване на небето - хоризонтално.
Сигурно имаше 10 неразсейващи се линии, почти една до друга.
Стояха почти през целия ден, като постепенно се превърнаха в пелена.
Все пак мога да различавам облаци от следи.
Та така ... само констатирам, но не съм паникьосана.
Изследванията на въздуха в БГ го категоризират, като най-мръсния в Европа,
от което следва, че няма смисъл да си хвърлят парите, като ни "торят".
Ние и сами се справяме успешно с това  Wink

# 8
 • Мнения: 1 252
Е , ми те не са спирали. Ама не винаги се забелязва.

# 9
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 241
Е , ми те не са спирали. Ама не винаги се забелязва.

Не са, ама досега никоя не е достигала висотите на последната заключена. То не беше тема, а епос!

# 10
 • Мнения: 1 252
Нека епосът "Част втора" започне сега! Grinning

# 11
 • Мнения: 3 365
Не знам каква е целта, но ако е намаляване на човечеството, не е успешна  Joy


Аха - а и ако ставаше така, половин Китай щеше да се занимава да пръска другата половина...

# 12
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 9 778
Те, тия зелените, какъв им е зора да ни ръсят с бром, барий и не знам си още какво.
Аз по-скоро от побратимите си - човеците, бих се притеснявала Wink.

Харесва ми хумористичния уклон на темата и ми е ясно, че не може без него Grinning.

Но как все пак, как бихте си обяснили наличието на такива следи от едни самолети, а от обикновените - липсата им?
А че нищо не може да се направи в нито един случай - ясно е. Естествено - най-добре са си тия, които не вярват и не им пука.

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 12:09 от 'Кафе с мед'

# 13
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 241
Добре, сериозно.
А кому е нужно да ръси хората с бром? И с каква цел?

Не съм химик, но бърза справка в Гугъл показва, че бромът "В течно състояние разяжда човешките тъкани, а неговите пари дразнят очите и дихателните пътища. Бромните пари са силно отровни при вдишване."
Ако това е вярно, каква полза има който и да е от това?

# 14
 • Мнения: 654
Тия следи не зависят ли от времето?

Общи условия

Активация на акаунт