Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
  • Мнения: 636
този сладкиш е един от любимите ми -реших да го споделя с всички вас и дано останете доволни

рецепта:
-2 пакетчета бисквити "Еверест" с масло (натрошени на прах аз го правя с пасатора )
-6-8 бр ябълки ( или около 0.8кг-1кг)-нарязани на кубчета , трябва да кипнат в подсладена вода за 2-3 мин колкото да омекнат
- 1 и 1/2  заквасена сметана  (подсладено с пудра захар )
и половин масло разтопено ( с него се поливат натрошените бисквити

Бисквитете се трошат на прах и се изсипват в кръгла тавичка (или каквато желаете) заливат се с разтопеното масълце и се разбъркват добре .Отгоре се изсипват вече омекналите ябълки ,изчаквате да изстинат и заливате с заквасената сметанаи оставяте в хладилника за 2-3 часа да стегне .
Резолтата е страхотен ,много лек и приятен сладкиш. Добър апетит
Ето и снимки







Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 09:52 от SVETLA BO

# 1
  • и тук, и там, и въобще навсякъде
  • Мнения: 1 296
Светле, тоест 1 цяло пакетче масло се разделя на две.
Нещо не разбрах за него Embarassed
Един път се използва при натрошаването на бисквитите, вторият път те се заливат с него. Така ли?
Или това са бисквитите ,,Еверест,,, които са с масло?

# 2
  • Мнения: 1 927
Снимките не отговарят,а и нищо не разбрах от рецептата ти.
Когато публикуваш рецепта е важно да обяснеш и разясниш, а не само да нахвърляш.
Погледни майсторките как дават рецепти !

# 3
  • Мнения: 10 504
А мен рецептата ме подсети за ябълковия каприз на Морена, разкошен сладкиш! Peace

# 4
  • и тук, и там, и въобще навсякъде
  • Мнения: 1 296
Лабрекс, благодаря ти Hug
Добре, че те има. Ти винаги внасяш яснота в моите кулинарни затъмнения  bouquet

# 5
  • Мнения: 54
Звучи прекрасно. И без това имаме една щайга ябълки, и се чудех какво освен кекс и пюре мога да правя. Ще го пробвам, но преди това ще се наложи да изядем сладкишите дето съм направила. Толкова сладко се събра, че за да не го хвърлям,правя сладкиш след сладкиш  ooooh!
Не става ли много кисело с млекото? Или не се усеща толкова?

# 6
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
  • Мнения: 636
Светле, тоест 1 цяло пакетче масло се разделя на две.
Нещо не разбрах за него Embarassed
Един път се използва при натрошаването на бисквитите, вторият път те се заливат с него. Така ли?
Или това са бисквитите ,,Еверест,,, които са с масло?

ДА МИЛА ТОВА СА БИСКВИТИ ЕВЕРЕСТ С МАСЛО-А ЗА РЕЦЕПТАТА СЕ ИЗПОЛЗВА САМО 1/2 ПАКЕТЧЕ МАСЛО И ВЕЧЕ КОГАТО СА НАТРОШЕНИ БИСКВИТИТЕ В ТАВИЧКАТА СЕ ЗАЛИВАТ С МАСЛОТО И СЕ РАЗБЪРКВАТ

# 7
  • и тук, и там, и въобще навсякъде
  • Мнения: 1 296
Ясно, благодаря ти.
Беше важно да се уточни, въпреки че още снощи моят мъж твърдеше, че става дума за бисквити с масло Laughing И че аз се заблуждавам в извода си.

# 8
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
  • Мнения: 636
Звучи прекрасно. И без това имаме една щайга ябълки, и се чудех какво освен кекс и пюре мога да правя. Ще го пробвам, но преди това ще се наложи да изядем сладкишите дето съм направила. Толкова сладко се събра, че за да не го хвърлям,правя сладкиш след сладкиш  ooooh!
Не става ли много кисело с млекото? Или не се усеща толкова?

ЗАКВАСЕНАТА СМЕТАНА СЕ ПОДСЛАДЯВА С ПУДРА ЗАХАР -КОЛКОТО СЛАДКО ОБИЧАТЕ ТОЛКОВА ГО ПОДСЛАДЯВАТЕ  Peace

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 16:21 от SVETLA BO

# 9
  • Стара Загора
  • Мнения: 116
на снимките вместо кисело мляко се вижда зеквасена сметана, грешка ли е или си го заместила с нея?!?

# 10
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
  • Мнения: 636
ВСЪЩНОСТ РЕЦЕПТАТА Е СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА А НЕ С КИСЕЛО МЛЯКО  Peace

# 11
  • Стара Загора
  • Мнения: 116
Ако позволиш един приятелски съвет - прегледай си рецептата, коригирай неверните и непълни неща, за да може да е от полза на прочелите я Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 503
Изглежда много вкусно - задължително ще го пробвам! Благодаря    bouquet

# 13
  • в колонките
  • Мнения: 510
Ако позволиш един приятелски съвет - прегледай си рецептата, коригирай неверните и непълни неща, за да може да е от полза на прочелите я Peace
         И какво и е на рецептата?  newsm78.Щом аз,дето не се занимавам с кухненски гозби я разбрах,какво остава за останалите,дето се занимават ?
           SVETLA BO,благодаря за бързата и лесна рецепта,мила.Сладкиша ще го направя през уикенда и ще докладвам.Изглежда вкусен.  bouquet

# 14
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
  • Мнения: 636
всъщност наистина бях объркала рецептата вместо заквасена сметана бяк писала цедено кисело мляко за което се извинявам -но вече всичко е корегирано  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт