Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 220
Здравейте, момичета.
Имам проблем с една бучка в гърдата, но не прилича да е запушен канал, какъвто съм имала няколко пъти в началото на кърменето. Изчетох много теми от форума, но нито една не прилича на моите симптоми. Затова се реших да попитам в нов пост.
Бебо вече е на 4 месеца и половина и се кърмим от самото начало. Имала съм запушени канали, но с много слагане на гърдата и масажи, нещата са се оправяли за 2-3 дни.
От 4 дни обаче напипвам една доста голяма бучка, много навътре в гърдата, "под" зърното. Даже когато опипвам гърдата с пръсти, тя не се напипва. Трябва да стисна гърдата от двете страни и тогава се чувства между пръстите. Нямам болка нито по време на сучене, нито след това. Нямам температура или зачервяване. Също така млякото тече нормално и в нормални количества и бебо няма проблем със сученето. След кърмене гърдата даже е мека, но когато стисна, бучката си е там. Пробвах с компреси, масажи, зелев лист, даже цедих след бебо и с помпа и на ръка, но излезе само 5 мл. Почнах да пия и хомеопатичното Бриониа, 3 пъти на ден по 5 гранулки. Но бучката си е там.
Живея в чужбина и ми е трудно да отида на лекар, тъй като системата тук е малко тъпа и трябва да чакам поне 1-2 седмици, за да попадна при лекар. А и тук лекарите са малко странни. Когато имах запушен канал, лекарят ми каза в никакъв случай топли компреси. Аз не го послушах и ги правих, но още се чудя на неговия съвет. Пък и предпочитам да не влача и бебо по кабинети, защото няма на кого да го оставя през деня.
Много разчитам, че някоя от вас се е сблъсквала с подобна ситуациа и може да помогне. Притеснявам се този проблем да не повлияе на кърменето, защото много искам да си кърмя детето колкото се може по-дълго.

# 1
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 976
Здравей,
Би ли споделила, къде живееш в момента? Въпросът ми е породен от факта, че след прочит на написаното от теб, би било добре да се посъветваш наистина с лекар. Като вариант предлагам да се опиташ да се свържеш с най- близкия ЛЛЛидер около теб и може би да поискаш да те посети или ти да отидеш на ЛЛЛига среща, ако това е варинат за теб.

Общи условия

Активация на акаунт