Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 ноем. 2011, 13:04 ч.

Халва, какъв сладкиш с нея?

  • 1 942
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 707
Някаква идея за сладкиш с халва? Имам половин кг натрошена.
Мислех си да я сложа в овесени бисквити, заедно с тахана, или в някой кекс като добавка. Ще се получи ли добре?

# 1
  • Мнения: 309
О,любимата ми торта с халва.
Халва се разбърква с кисело мляко.
Най-лесно става, като се натроши халвата, леко се загрее в МВ и тогава се разбърква с киселото мляко. Най-хубаво става ако се пасира сместта. Съотношението между млякото и халвата е пожелание. На голяма разфасовка халва-500 гр., едно мляко. Но наистина е по предпочитание.
После с тази смес се прави обикновена бисквитена торта, като се аранжира по желание.
Лично аз слагам винаги банан, орехи, някакъв топинг /обикновено карамел/.
Престоява около една нощ за оптимални резултати.

Ще чакам и аз други предложения за халвата.
Слагала съм я в кексова смес, става приятно, но горната тортичка е далеч по-добра.

# 2
  • Мнения: 111
Тук има рецепта с халва, която не съм правила, но мисля да опитам скоро
http://www.menumag.bg/recepta/sladki-s-tahan-halva

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 911
прави кифлички - така не е толкова сладка или руло, като халвата я слагам за пълнеж.
хубаво е добре да се прищипят крайчетата, че излиза и изгаря при печене.

иначе ще стане и на овесени бисквити Peace
даже и аз имам един пакет - ще пробвам, чудесна идея  Hug

# 4
  • Мнения: 1
Имам една рецепта за Тахан баклава- отдавна се каня да я пробвам, но още не съм. Ето я:

Тахан баклава

Продукти:
1 пакет кори за баница
300 г тахан халва
2 ч. чаши счукани орехи
масло за намазване на корите
За сиропа:
2 ч. чаши захар
2 ч. чаши вода
1 ванилия

Приготвяне:
      Халвата се натрошава и се смесва с орехите. Корите две по две се напръскват с маслото и върху тях се разпределя плънката. Навиват се на рула и се подреждат в намаслена тава. Изпичат се до порозо-вяване. Продуктите за сиропа се слагат да заврат. Когато сиропът изстине, с него се залива баклавата.

# 5
  • Мнения: 309
Тахан баклавата звучи прекрасно!
Все пак не разбрах изстинала баклава със студен сироп ли? Мисля че трябва да е с горещ? Thinking

# 6
# 7
  • Мнения: 11 829

Още две предложения:

Баница с халва

Кекс с халва

# 8
  • София
  • Мнения: 2 707
Момичета, благодаря ви. Няма рецепта, която да не ми харесва. Ще се наложи да си купя още халва, за да изпробвам всичко.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт