Ако затворите очи и се опитате да изминете 20 метра сами по добре познатата ви улица, ако се опитате да се качите в трамвая със затворени очи, може би ще разберете как се чувстват слепите хора през всяка минута от живота си.

Кучетата водачи, които Фондация "Очи на четири лапи" обучава и предоставя безвъзмездно, носят отговорността как движението на слепия човек да става безопасно и сигурно. Те са предани и любящи и специалните им умения са на разположение 24 часа.

Хората от фондацията знаят как се подбират и обучават кучета водачи и знаят колко хора се нуждаят от тях.

За първи път фондацията се обръща за финансова подкрепа към „отделния човек”. Вашето левче ще  помогне да бъдат осигурени повече кучета водачи за слепите хора. Процесът е скъп, дълъг и сложен, но резултатът не се измерва в пари, защото личната свобода и независимост нямат цена.

Фондация „Очи на четири лапи” е неправителствена организация в обществена полза, чиято цел е обучението на кучета водачи на слепи и обучение на слепите хора за работа и живот с тях. До момента са обучили 36 български слепи граждани, на които са предоставили безвъзмездно дипломирани кучета водачи.

Двугодишният процес на обучение на едно куче водач се осигурява финансово от фондацията чрез акумулиране на средства чрез договори за дарение, съфинансиране и външни целеви проекти.

За изпращането на дарителски SMS с текст „DMS VODIME” на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на Globul, Vivacom и M-tel) ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

За повече информация посетете www.dmsbg.com