Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2
Искам мнения за средата отностно частна детска градина по метода на Монтесори. Моля, които е запознат с това да ми пише. С какво тя е по различна от държавната градина?

# 1
  • Мнения: 3 066
Nie избрахме такава . Има много предимства и характеристики. Цитат:
http://www.montessoriburgas.com/classes.html
"Монтесори счита , че главната задача на възпитателя  е да създаде активна развиваща среда, в която да няма случайни предмети и детайли. Всеки елемент от тази среда трябва да изпълнява строго определена функция. Едва ли не първото, което прави Монтесори в своето училище е да изхвърли веднъж за винаги Негово Величество Чина, което както тя предполага ограничава не само двигателната активност, но и познавателните способности на детето. От тогава в Монтесори клас, чиновете се заменят с леки масички и килимчета, които детето може самостоятелно да пренесе по свое желание във всеки ъгъл на стаята . Ден след ден наблюдавайки деца от различна възраст Монтесори внедрява дидактическите пособия и материали , избира оптималната форма на масичките и столчетата. От нейното внимание не се е изплъзнал и най-малкият детайл. Има сведения, че повече от 70 % от материалите в процеса на експерименти тя е отхвърлила оставяйки само това, което дава действително много добри резултати . Затова не напразно материалите и пособията, които са издържали проверката на времето често наричат „златен материал на Монтесори”.
      Но главното в системата на Монтесори не са пособията и методиката, главното – това е Детето! Единствено, уникално и неповторимо ! И като уникално в своя род, то има право на индивидуална, създадена лично за него система на обучение . Но откъде да се вземе тази система. Не е възможно да се постави учител до всяко дете. И въпреки това Монтесори  обучава по индивидуални програми по 40 деца едновременно.
      Как е ставало това? Тя просто  предоставя на всяко дете възможността самостоятелно да разработи за себе си своя индивидуална програма за обучение, да избере с какво, кога и как да се занимава в развиващата среда, създадена от педагозите.
      Системата на Монтесори предоставя на всяко дете истинска, безгранична свобода на избор. Всяко дете тук може по собствено желание да реши  с какво иска да се занимава днес - със смятане, география или четене, да пере или да посади цвете.  ...."

# 2
  • София
  • Мнения: 1 335
С какво е различна ли? Ами те практически нямат допирателни.

http://wynche.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html
http://wynche.blogspot.com/2010/10/blog-post_21.html
http://wynche.blogspot.com/2010/10/blog-post_31.html

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=381243.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=617198.0 - тук има най-много инфо за Камелини. Разгледай и старите теми. Натискаш "отпечатай" бутона, след това ctrl+F и в полето за търсене пишеш Камелини. После само next и така.

# 3
  • Мнения: 7 831
Моля, да спрете с опитите за нерегламентирани пазарни проучвания!
Иначе може да пуснете една търсачка и ще намерите много теми за Монтресори методите и градините.
Ето една актуална http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=381243.0 , над 50 страници мнения.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт