Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Затънтена някъде зад дувара
  • Мнения: 154
Моля,някой компетентен да ни отговори-предстои ни смяна на местожителството и ще записваме детето при нов личен лекар.Въпросът ми е тъй като по адресна регистрация съм от друг град това влияе ли за личния лекар?Да не би да трябва и смяна на адресната регистрация?

# 1
  • Мнения: 269
Не, не се налага смяна на адресната регистрация. Когато се записваш при нов общопрактикуващ лекар, единствените условия са: 1. да си здравноосигурен. и 2. да подадеш молба-декларация при новоизбрания лекар

Цитат от сайта на НЗОК

"Ако пребивавам в друго населено място за срок до един месец и трябва да получа медицинска помощ, мога да се обърна към всеки общопрактикуващ лекар за съдействие. Необходимо е да му представя здравноосигурителната си книжка.
Ако ми се налага да пребивавам в друго населено място за срок от един до пет месеца, трябва да направя временен избор на общопрактикуващ лекар. За целта трябва да закупя от книжарница за медицинска документация регистрационен формуляр за временен избор. Формулярът се попълва от лекаря, който ще ме обслужва за периода на пребиваването ми на новото място. При изтичане на срока на временния избор автоматично се възстановява постоянният ми избор на общопрактикуващ лекар.

"Ако не съм доволен от общопрактикуващия лекар или отида да живея на друго място, имам право да си избера нов личен лекар. Това става два пъти в годината – от 1 до 30 юни и от 1 до 31 декември. За смяната ми е нужен специален формуляр, който трябва да закупя от книжарница за медицинска документация. С формуляра трябва да отида при новоизбрания личен лекар и на място да попълня моите, и на лекаря, лични данни. Трябва да представя на новоизбрания лекар здравноосигурителна книжка (или третия екземпляр от регистрационния формуляр, ако нямам здравноосигурителна книжка). Не е необходимо да уведомявам досегашния си личен лекар за извършената смяна. "

Общи условия

Активация на акаунт