Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 0
Коледа наближава, но Никулден е още по-близо! Обичате ли риба и как я приготвяте за празника? Задължителен и е шаранът, или го заменяте с друга рибка?

# 1
  • Мнения: 111
Не обичаме шаран и приготвям риба в морска сол - лаврак или ципура. Става превъзходно. Peace
Риба в морска сол

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 16:38 от lu4a

# 2
# 3
  • Мнения: 0
Явно всички залагат на шарана Wink Макар и да е почти задължителен за Никулден, доста често е миризлив и усилията за приготвянето му остават напразни. Аз май ще заложа на рибни салати и някакв друга риба, например сьомга на скара със свежи зеленчуци.

# 4
  • Мнения: 0
Аз все пак си мисля да рискувам с шаран Wink Но пък вчера си харесах и една салата с пушена риба за алтернатива, ако нещо пълненият шаран се провали Wink

# 5
  • Мнения: 484
Аз харесвам пастървата и любимата ми рецепта е :

Измивам добре пастървата и я натривам със смес от сол, черен пипер и копър и я оставям да постои 1-2 часа.През това време задушавам в малко краве масло1 глава лук, нарязана на жулиени и 1 морков, нарязан по същия начин до омекване. С получената плънка напълвам вътрешността на рибата, а върху тях слагам и по1-2 парченца лимон. Отрязвам си парче алуминиево фолио, намазвам го с малко краве масло и слагам рибата. Загъвам добре и слагам да пека върху скара или във фурната.

# 6
  • Мнения: 1 269
Не обичаме шаран и приготвям риба в морска сол - лаврак или ципура. Става превъзходно. Peace
Риба в морска сол
Мерси за рецептата! Рибата не поема  ли много сол? Аз съм чувала подобна рецепта за пиле, но не съм пробвала.

На Никулден по традиция правим пълнен шаран на фурна , но плънката е само от орехи и кашкавал. Опитайте, божествено вкусно е!

# 7
  • Мнения: 531
a как се премахва миризмата на тиня от шарана  Rolling Eyes ?

Нямам нищо против да напълня и да спазя традицията, но ми мирише много неприятно  Confused

# 8
  • Мнения: 1 178
Шаранът е по традиция. Миризмата не се премахва. Просто е живял в тинесто място. Търсете чист такъв.
Много е вкусно риба в морска сол. Ще опитаме скоро.

# 9
  • София
  • Мнения: 1 132
След миналогодишния шаран ,нямам никакво желание да го вкуся пак ,така че и аз ще се навъртам тук за някоя интересна идея.Рибата в морска сол ,звучи много примамливо .

# 10
  • Мнения: 1 552
За Никулден тази година ще имам гости. Купих два шарана ( около 1,200кг всеки ), избързах и го нарязах на шайби ( от главите и опашката ще направя супа ). Не смятам да го пържа щото  ooooh! много мирише и сега се чудя на фурна ако го опека ще стане ли добре?  newsm78

Предложете салати, освен зелена искаше ми се да имам и др салата. Каква млечна ще върви?

# 11
  • Мнения: 531
Млечна с риба не е добра идея  Peace По скоро всички варианти на картофена, зеленчуци на пара, на скара и т.н.

# 12
  • Мнения: 1 213
Аз правя рибна плакия,но не с шаран.

Моята рибна салата-Скумрия печена на скара се обезкостява и накъсва на дребно.Към нея добавям нарязани кисели краставички,майонеза и кисело мляко,подправям с малко лимонов сок.

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 88
Предложете салати, освен зелена искаше ми се да имам и др салата. Каква млечна ще върви?


Нещо на което аз съм хвърлила око за тази година  Grinning-http://www.receptite.com/рецепта/картофена-риба

# 14
  • Мнения: 7 787
След миналогодишния шаран ,нямам никакво желание да го вкуся пак ,така че и аз ще се навъртам тук за някоя интересна идея.Рибата в морска сол ,звучи много примамливо .
пробвай със сом

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт