Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 дек. 2011, 22:48 ч.

Имат ли право да звънят на съседи????????????

 • 5 279
 • 54
 •   1
Отговори
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 214
Случаят е следният - от фирма за всемания звъняли на домашен телефон на съседи, коитоп познавам само физиономия. Идва жената и ми носи бележка, на която записала името и телефон на някакъв господин.
Звъня на този номер, тъй като дъщеря ми беше на работа. Пък и направо ми призля от притеснение.
Отговори ми жена от финансова институция , прави справка и ми казва, че дъщеря ми дължи 4, 78 ст на Мтел, отпреди 1 година. Еееееееееееееееееейййййййййййй, побеснях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Докато реагирам и съобщя, че това не е редно, ми се обяснява с тон, който не търпи възражения, че след като не е намерена след изпратено писмо/каквото не сме и получвали/ , те я ИЗДИРВАЛИ.
Пак повтарям - тя е ИЗДИРВАНА, защото дължи тези пари. И те имали право да прилагат всякакви методи на ИЗДИРВАНЕ
Та, да питам, това правилно ли е?
Другото е, че всички знаем, че това са някакви фирми, на някакви големи хора, които си наемат хора, да крещят по телефоните и да заплашват.
Ей такъв изрод отишъл при баща ми, и му казала че дължи 11 лв за мобилният си телефон и ако не ги плати, ще го дадат на съдия изпълнител. Та, баща ми, болен с два инсулта, едвам се дотътрил до офиса на Глобул да си ги плати. Пак не е получавал нито писмо, нито нищо
Ако има във форума някои работещи в тази сфера, да приемат моите извинения!  Знам, че това е работа........и работят на процент.....но за мен не е това начинът......
Моля ви, споделете ако сте имали подобна случка на ИЗДИРВАНЕ

# 1
 • Мнения: 101
Два пъти ми се случва да ми звънят на домашния телефон от две различни институции и да ме питат познавам ли съседите си, защото им дължат пари! Едното от позвъняванията бе в 22ч.!!! На въпроса ми защо звънят в къщи, отговора им бе, че в телефонния указател аз съм най-близо по адрес.
 Аз лично се почуствах ужасно от това, че толкова лични неща ми бяха съобщени без да ме знаят коя съм и каква съм и без да искам да ги знам.

# 2
 • Ямбол
 • Мнения: 24 265
Щом вие сте решили, че имате право да не плащате, те защо да не решат, че имат право да ви издирят чрез съседи?
Не работя в тази сфера, но разбирам да сте изрядни и да се ядосвате, а вие сте длъжници, независимо с колко и сте тръгнали да търсите права. Какви права? Плащайте си сметките и никой няма да ви издирва.

# 3
 • Мнения: 800
Много неприятно наистина Tired
Само да кажа ,че понякога проблема си е в тях,,че не са си събрали сумите.Преди година прекратих договора на картата на баща ми ,към Мтел,която се водеше на мое име.Платих всичко,пуснах молба да не ми подновяват договора и приклюих с това.Само че,преди няколко месеца,когато преподписвах моя номер се оказа ,че имам стари задължения от двайсетина лева на въпросния номер на баща ми.Ееее,в  случай,че са ми казали ,е всичко е уредено с тази карта аз как да разбера ,че дължа още някаква сума?И почти година никой не ми е казал ,че имам задължения,въпреки ,че съм техен клиент.

# 4
 • София-в сърцата на моите деца
 • Мнения: 1 056
Същото и при мене !!Отидох ,прекратих договор и платих и сега се оказва,,че пак дължа някакви пари незнайно за какъв период! А върви доказвай,че нямаш сестра, ако са казали ,че е к....И това е абсолютен психически тормоз!Върнаха се времената на  заплахите и изнудванията! Sad Sad

# 5
 • Мнения: 4 916
Затова си пазете всяка бележка за прекратени услуги, договори и т.н. Наскоро служителка в банка ми се оплака, че колегите й търсили от нея пари за нещо, което тя е прекратила преди две години - добре, че е в системата и знае да пази всяка хартийка, та доказала, че не дължи нищо.

# 6
 • Мнения: 229
Е, аз съм изрядна и пак ме издирваха. Първо получих SMS от някаква фирма ЕОС, че дължа 780 лв на фирма blizoo. Обадих им се, попитах какви са тези глупости и как е възможно, при положение, че си плащам най редовно 35 лв. сметка, а и ако не бях платила толкоооооооова голяма сума, щяха да са ми прекъснали услугите. Казаха, че ще си поправят грешката и толкова. След няколко дни пак SMS, същият. Пак звъня, пак ще оправят грешката. На другият ден писмо. После почнаха да пращат съобщения и на мъжа ми. Накрая отидох в офиса и вдигнах невероятен скандал. Не знам само как не я набих служителката, макар, че тя разбира се вина нямаше, но аз бях просто побесняла. След този случай получих още едно писмо и още едно съобщение, но просто вече спрях да им обръщам внимание. Сега обаче като чета темата се притесних да не отидат да ме резилят безпричинно по съседите.

# 7
 • Мнения: 1 251
И всичко това е за 4, 78 ст на Мтел!  ooooh! #Crazy Whistling

Аз съм убедена, че някой там не си е свършил работата и в един момент имат както на повечето от вас някакви забравени и неплатени суми, ама ето, че част от потребителите в темата са отишли съвестно да си платят, а уж всичко било приключила, ама не би, след година пак им дължите пари!
Радвам се, че вече нямам взимане, даване с тях! Peace

# 8
 • Ямбол
 • Мнения: 24 265
В първия пост не става ясно как са дължими тези пари. Само е написано отпреди година. А защо не са платени? Дъщерята какво казва?
Всички сме знаели за тези фирми. Е, аз не съм всички, защото не знам. Не са ме издирвали.

# 9
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 214
[quote author=Лилянa link=topic=627215.msg20444862#msg20444862 date=1322976643]
Щом вие сте решили, че имате право да не плащате, те защо да не решат, че имат право да ви издирят чрез съседи?
Не работя в тази сфера, но разбирам да сте изрядни и да се ядосвате, а вие сте длъжници, независимо с колко и сте тръгнали да търсите права. Какви права? Плащайте си сметките и никой няма да ви издирва.
[/quote]Вие, въобще прочетохте ли въобще за какво става въпрос?
Кой е споменал, че не искаме да си плащаме?!
Или просто давате мнение? newsm78
Кой е казал, че не искаме да платим тези пари? Дъщеря ми си плати всичко, макар, че беше началото на зациклянето в системата им и не можехме да си платим сметките, КОГАТО НИЕ ИСКАМЕ И КОГАТО ТРЯБВАШЕ!. Дъщеря ми е почтен човек и си изчисти с тези изнудвачи сметките докрай! Това беше по техните сметки. Също си закри и номера и картата.
Аз съм 100% убедена, че всички тези фирми са в съдружие с всички други фирми за услуги - мобилни, кредитни, банкови и още там незнам какви.
И недейте да спори без да сте наясно, защото това си е нахлуване в личния живот на човека.
Всичко е от позицията на психическия натиск и да орезелят човека.
Защо не изпращат писма с обратна разписка, за да сигурни, че се получават писмата?
И ако в Мтел нямат данни за тази сума, защо и тези фирми на предоставят данни, откъде се е взела тази сума.
Да не отварям друга тема, в която да споменем за всички хора, на които данните са взети и са написани фиктивни договори , а после имат баснословни сметки..... #Crazy #Crazy #Crazy
 Или и те да си плащат, за да не ги притесняват?!
Виновни са колкото служителите, толкова и самата система на работа. При тази безработица, за да си запазят работните места, хората са принудени да правят какви ли не мошенгии, за да вземат заплати. Говоря за тези фирми. Натоварват ги да пишат  непосилни  бройки договори с клиенти и откъде........ #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ис е започва, така, докато пострадат обикновените клиенти като нас.
Опровергайте ме, няма да се обидя! smile3528

# 10
 • Мнения: 5 597
За необходимостта да бъдем изрядни платци ще кажа следното: аз съм изряден платец, нямам никакви задължения към никого. Обаче.....държавата не е изряден платец към мен, пари ни дължи и голяма фирма. От държавата не съм си получила парите от лихвоточки, макар че отговарям на всички условия и съм в списъка на правоимащи. Пари нямало.... Фирмата, в която работеше мъжът ми, му дължи 3000 лв от изработени, но неизплатени заплати. Вече 2 години. Имаше дело, което е спечелено от мъжа ми, но пари не му се превеждат. На колегите му, които осъдиха фирмата - също. Когато държавата, институцииите и фирмите станат изрядни платци, тогава имат пълното право да искат и от нас същото и никой не трябва да се жалва и да търси някакви права. Дотогава всеки може да ги ругае, да ги съди и да се отнася с тях както те с нас. Не може само ние да сме изрядни, а към нас да не са. Crossing Arms

# 11
 • гр. Шумен
 • Мнения: 515
Eli-Nora, успокой се. Тука има доста, които ще те изкарат едва ли не престъпник, заради неуредиците или откровените далавери на подобни фирми. А и на банките. Преди години, като си приключвах кредита към ЦКБ пет пъти ги попитах дължа ли нещо. И пет пъти усмихнатата служителка ми казваше, че всичко е окей! След 3 месеца ми се обаждат (лично на мен, бях си дала мобилния) и ми казват, че дължа още 6 лв и ако не отида да платя ще бъда в просрочие и ще ме вкарат в някакъв регистър. Отидох веднага на място и им казах, че съм ги питала изрично след последната вноска дължа ли още нещо. Отговорът беше, че не знаят какво се е получило, но 6лв си ми висят. Платих ги естествено, но си мисля сега дали не трябваше да изискам някакъв документ, че съм ликвидирала кредита си до стотинка. Защото навсякъде чета как разни фирми издирват хора за дребни суми (вероятно изникнали при някакво изравняване) и то от преди години... ама те пък със сигурност такова нямаше да ми дадат.
Лиляна, недей така, повечето пъти такива неща се получават като си ликвидираш договора с мобилния оператор, после току изскача някой неплатен лев. А и от сумата би трябвало да се досетиш, че не става въпрос за редовна вноска, забавена или просрочена. И наистина напоследък гръмнаха няколко случая на служители в мобилните оператори, които са сключвали фиктивни договори използвайки личните данни на хората с цел по-високи заплати (аз например съм на предплатена, но де да знам дали утре няма да се окажа с договор и бая дългове, защото съм задължена да си дам личните данни при закупуването на примата).

# 12
 • Мнения: 194
Вие, въобще прочетохте ли въобще за какво става въпрос?
Виновни са колкото служителите, толкова и самата система на работа. При тази безработица, за да си запазят работните места, хората са принудени да правят какви ли не мошенгии, за да вземат заплати. Говоря за тези фирми. Натоварват ги да пишат  непосилни  бройки договори с клиенти и откъде........ #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ис е започва, така, докато пострадат обикновените клиенти като нас.
Работя в системата и мога да ти гарантирам, че това НЯМА как да стане! Не е коректно да навлизате в такива сериозни обвинения като кражба на лични данни, фалшификация на подпис и тн., нелепо е просто! ooooh!

# 13
 • Мнения: 676
Лиляна, явно наистина хал хабер си нямаш от дискутираната тема.... Дано и да не ти се наложи да се запознаеш де, че тогава друга песен ще пееш.

Ели, много е неприятна ситуацията, но не мога да ти кажа дали имат или нямат право да ви "издирват" чрез съседи.
На мен ми се е случвала подобна простотия с мобилен оператор, да дължа нещо от порядъка на 2-3 лв. и то не защото не си плащам сметките, а поради някаква грешка в системата им или в служителите им. Нямам представа как е станало, защото не е логично да си платя сметката за месец х, която е да речем 50 лв., но да не платя цялата сума от да речем 52 лв. След това цяла година изрядно да си плащам всички сметки, телефона ми да не е спрян и да си работи и изведнъж да се окаже, че дължа 2 лв. от миналата година  ooooh!  Това говори за пропуски в обслужването.

Аз пък имах друг случай от преди няколко години. Абонати сме на тогавашните Евроком. Решаваме, че повече не ни трябва кабелна телевизия и отиваме да си прекратим договора, като съответно си плащаме последното задължение, подписваме документа за прекратяване на услугата и с това се приключва. След да кажем две години ми звънят от такава агенция за събиране на задължения, че дължа 40 лв. на Евроком и ако не ги платя ще стане много лошо. Обясних любезно на госпожата, че съм прекратила взаимоотношенията си с Евроком, имам документ за това и да не ме занимават. След това продължиха още няколко пъти да ми звънят и с доста неприятен тон ми обясняваха, че трябва да си платя задълженията или пък ако претендирам, че нямам такива да съм отидела еди къде си да се изясни ситуацията. Казах й, че нямам никакво намерение да се разкарвам където и да е заради това, че някой не си е свършил работата и затворих. Обажданията спряха за период от около две години отново, ние се преместихме в друг град и един слънчев ден (съвсем скоро) получавам смс, че дължа пари и да се обадя на еди кой си телефон. Обаждам се и ми казват, че дължа 40 лв. на Близу, а аз никога не съм им била абонат. В последствие разбирам, че Близу всъщност е Евроком (това не го знаех) и става дума за същите пари. Обяснявам отново да жената, че имам документ за прекратена услуга, но разбираш ли трябвало да отида еди къде си, в еди кой си офис в София, за да се изясни ситуацията. Как ли не ще тръгна да пътувам до София заради нечия некадърност. Обаждам се на Близу, казвам им "абонатния номер", обяснявам ситуацията и се оказва, че в тяхната система всичките ми задължения са изчистени и услугата е прекратена  #Crazy #Crazy #Crazy

# 14
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 214
Вие, въобще прочетохте ли въобще за какво става въпрос?
Виновни са колкото служителите, толкова и самата система на работа. При тази безработица, за да си запазят работните места, хората са принудени да правят какви ли не мошенгии, за да вземат заплати. Говоря за тези фирми. Натоварват ги да пишат  непосилни  бройки договори с клиенти и откъде........ #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ис е започва, така, докато пострадат обикновените клиенти като нас.
Работя в системата и мога да ти гарантирам, че това НЯМА как да стане! Не е коректно да навлизате в такива сериозни обвинения като кражба на лични данни, фалшификация на подпис и тн., нелепо е просто! ooooh!

Интересно.............................................
Значи не трябва да вярваме на медиите, които лично аз гледах, че доста хора са пострадали от кражби на лични данни  и е злоупотребено в кредитни институции и мобилни фирми.......
Или греша?

# 15
 • Мнения: 5 691
Вие, въобще прочетохте ли въобще за какво става въпрос?
Виновни са колкото служителите, толкова и самата система на работа. При тази безработица, за да си запазят работните места, хората са принудени да правят какви ли не мошенгии, за да вземат заплати. Говоря за тези фирми. Натоварват ги да пишат  непосилни  бройки договори с клиенти и откъде........ #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ис е започва, така, докато пострадат обикновените клиенти като нас.
Работя в системата и мога да ти гарантирам, че това НЯМА как да стане! Не е коректно да навлизате в такива сериозни обвинения като кражба на лични данни, фалшификация на подпис и тн., нелепо е просто! ooooh!
Явно има как да стане  щом си става .
На мен пък от Глобул директно ми се изхилиха  и ми казаха ,че може да имам договор чрез кражба на лични данни ,след като отидох да ги питам как така им дължа 36лв от преди 6-7 години .
Поисках си копие на договора и естествено не получих такова.
Не ми и търсят парите вече.

# 16
 • Ямбол
 • Мнения: 24 265

Вие, въобще прочетохте ли въобще за какво става въпрос?
Кой е споменал, че не искаме да си плащаме?!

Да, прочетох и затова така отговорих. Трябва ли да ти преразказвам написаното от ТЕБ? Къде писа ти, че неправомерно сте длъжници? Никъде. А ако сте длъжници, значи имат право да си искат парите?
Та, кое от двете е вярното? Длъжници ли сте или не сте? В първият пост пише, че сте.
По-надолу други потребители споделят подобни преживявания, но те всички уточняват, че договорът е прекратен, че са си платили всичко преди това и т.н.. Ти обаче в първия си пост нямаш такова уточнение, само хиляда препинателни знаци, които за мен точно са колкото един.
Сега ще те помоля да ми цитираш точно къде в поста си в началото на темата ти казваш, че не си длъжник?

# 17
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 214

Вие, въобще прочетохте ли въобще за какво става въпрос?
Кой е споменал, че не искаме да си плащаме?!

Да, прочетох и затова така отговорих. Трябва ли да ти преразказвам написаното от ТЕБ? Къде писа ти, че неправомерно сте длъжници? Никъде. А ако сте длъжници, значи имат право да си искат парите?
Та, кое от двете е вярното? Длъжници ли сте или не сте? В първият пост пише, че сте.
По-надолу други потребители споделят подобни преживявания, но те всички уточняват, че договорът е прекратен, че са си платили всичко преди това и т.н.. Ти обаче в първия си пост нямаш такова уточнение, само хиляда препинателни знаци, които за мен точно са колкото един.
Сега ще те помоля да ми цитираш точно къде в поста си в началото на темата ти казваш, че не си длъжник?
Да, не съм споменала, че дъщеря ми си е изплатила задължението, а после идва и този проблем с тази дребна сума. Да, признавам си, че после споменах , че задължението е изплатено.
Но темата  не е дали трябва да се признаем за виновни, че сме длъжници, а дали тези фирми имат право да безпокоят други семейства. Защото ние не сме регистрирани и не живеем при съседите, а също, че не е задължително да информираме всички имаме ли да даваме , или да вземаме. 
Явно на теб ти харесва да порицаваш, а?
Или ти е просто в стила да държиш менторски тон.
А сега сподели, как ще се чувстваш ти, ако ти позвънят за някой твой съсед и те посветят в неговите грозни- житейски прегрешения, че има да дава на някой 4-5 лв. Дали ще ти бъде много приятно или с охота ще седнеш да разправяш какви лощи хора са, че може би и сметките за блока не си плащат, или си хвърлят боклука през терасата. Няма ли да се наруши личната ти територия и спокойствие?

# 18
 • Мнения: 1 855
Два пъти ми се случва да ми звънят на домашния телефон от две различни институции и да ме питат познавам ли съседите си, защото им дължат пари! Едното от позвъняванията бе в 22ч.!!! На въпроса ми защо звънят в къщи, отговора им бе, че в телефонния указател аз съм най-близо по адрес.
 Аз лично се почуствах ужасно от това, че толкова лични неща ми бяха съобщени без да ме знаят коя съм и каква съм и без да искам да ги знам.
И при мен се получи същото !
Звънят за съседка, която отдавна е в чужбина.
При повторното позвъняване реших, че ще закрия дом.тел.,
за което все не намирах време.
Не намирам за уместно да се занимават съседи,близки, колеги с подобни неща.

# 19
 • Мнения: 1 014
Щом вие сте решили, че имате право да не плащате, те защо да не решат, че имат право да ви издирят чрез съседи?

Баси логиката, нямам думи просто Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Какво имам да взимам или давам, съседите не ги бърка.

Ели-Нора, предполагам, че нямат право да звънят по съседите, но и пък на теб сигурно не ти се занимава да си пърсиш правата точно по тази точка.
Иначе, ако попаднат на някой с пари и време, може да им похарчи някоя и друга хилядарка в съда.

Лиляна, ходи си пийни хапчето.

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 15:05 от Lucky.me

# 20
 • Мнения: 4 669
На мен ми звъняха от някаква такава фирма да ме разпитват за някаква си жена в Люлин , която аз изобщо не познавам , нито пък е възможно да ми е съседка , защото живея на другия край на София   Shocked Дължала 270 лв. на Софийска вода ... ОК , ама аз какво общо имам ...
Тормозиха ме около две седмици , докато накрая не направих на г.з една служителка , от нахална по - нахална ... засега спряха  Rolling Eyes

# 21
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 5 926
Аз пък си искам писмен документ - черно на бяло да пише, че нямам задължения към институцията, фирмата, банката и т.н. и го пазя за всеки случай. Длъжни са да издадат при поискване такова нещо. Последно ОББ ми издаде такава бележка, е, не безплатно разбира се, а срещу 5лв. Whistling

# 22
 • Мнения: 2 382
Аз пък се чудя как така от Булсатком са узнали мой домашен тел, който ми е даден от мтел, и чийто номер не съм дала абсолютно на никого, понеже не го ползвам. Апаратът вървеше заедно с техния нет , който ползвах. Служителката от Булсатком се опитваше да ме убеди, че някой мой познат вероятно бил срещнат на улицата и е участвал в томбола, като е дал моя номер. Да участва в томбола и да даде моят номер, който никой не знае?! Ясно е като бял ден, че от мтел изтича информация и непрестанно погаждат някакви номера. Аз имам един закрит номер преди няколко месеца и всеки път като плащам другите сметки, питам дали не дължа някакви пари и за него, защото след години могат да ми измъкнат  неплатена сметка, заедно с всички лихви.

# 23
 • София
 • Мнения: 2 824
Ох...ще взема да се вдигна аз до офис на Мтел, да проверя дали все пак, след като им платих някакви суми, които не беше ясно как се появиха и как ги калкулираха и поисках предсрочно спиране на телефона, за което платих всички месечни такси до изтичане на договора, но получих само касова бележка за някакво плащане, няма да се окаже, че съм им все още абонат и скоро да ме потърсят, като ми понабъбне сумата.

Чудя се какво да им поискам - документ уверение, че не съм им клиент ли, що ли??? hahaha

# 24
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 5 926
Чудя се какво да им поискам - документ уверение, че не съм им клиент ли, що ли??? hahaha
Само служебна бележка, че нямаш задължения към тях  Simple Smile
Глобул са съвсем същите, да не помислите нещо друго ...

# 25
 • Мнения: 52
Чудя се какво да им поискам - документ уверение, че не съм им клиент ли, що ли??? hahaha
Само служебна бележка, че нямаш задължения към тях  Simple Smile
Глобул са съвсем същите, да не помислите нещо друго ...
Каква е тази служебна бележка? Сериозно ли могат да ми издадат. Предстои ми да се разделя с МТел и се чудя дали след това няма да започнат да ме издирват. Искам да се подсигуря, че съм си прекратила договора и нямам задължения към тях.

# 26
 • Мнения: 1 855
Колкото по-.бързо се разделите с Мтел,
толкова по-добре.Платихме два пъти една сметка.
Това е без думи ..............

# 27
 • София
 • Мнения: 1 559
Аз пък си искам писмен документ - черно на бяло да пише, че нямам задължения към институцията, фирмата, банката и т.н. и го пазя за всеки случай. Длъжни са да издадат при поискване такова нещо. Последно ОББ ми издаде такава бележка, е, не безплатно разбира се, а срещу 5лв. Whistling

Преди няколко дни внесох последна вноска по един кредит и поисках такъв документ.
След 2-3 дни ми го пратиха на мейла /може да се вземе и лично/. Нищо не ми струваше. За Уникредит иде реч.

# 28
 • Мнения: 800
Малко разводнихме темата,но да споделя,че на мен от Мтел скоро ми звъняха,че съм платила някъде 
назад във времето 2 пъти една и съща сметка.В онези месеци,когато сметките излизаха с месеци закъснение и изобщо не знаеш какво плащаш.Та сега ми върнаха въпросната сума,чака да не повярва човек,че понякога може да са и коректни.

# 29
 • На верандата, под ореха
 • Мнения: 4 832
Вие, въобще прочетохте ли въобще за какво става въпрос?
Виновни са колкото служителите, толкова и самата система на работа. При тази безработица, за да си запазят работните места, хората са принудени да правят какви ли не мошенгии, за да вземат заплати. Говоря за тези фирми. Натоварват ги да пишат  непосилни  бройки договори с клиенти и откъде........ #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ис е започва, така, докато пострадат обикновените клиенти като нас.
Работя в системата и мога да ти гарантирам, че това НЯМА как да стане! Не е коректно да навлизате в такива сериозни обвинения като кражба на лични данни, фалшификация на подпис и тн., нелепо е просто! ooooh!
Да, бе, да. Има как да стане и още как. Ами последният случай в Дружба? Това вече не е градски фолклор, а доказано мошенничество, продължило с години, за което са известени всички работещи в магазина.

# 30
 • Мнения: 41
А затова знаете ли--

 "M-Tel CONTACT
Тук можете да направите справка за телефон, адрес, предмет на дейност, допълнителна информация за фирми, както и да търсите информация за физически лица. "

Това го копирах директно от страницата на Мтел.Аз лично скоро го открих, докато си проверявах сметката, и така , ако ти трябва Пенка Едикояси или някоя фирма спокойно може да я намериш-като старите указатели.


# 31
 • Мнения: 91
Виваком същата работа преди 1 месец си закрих една карта, разплатих се и преди няколко дни получавам сметка на въпросната карта. Звънях в офиса казаха няма прикачена молба......и т.н. Някой не си е свършил работата по веригата.

# 32
 • София
 • Мнения: 11 192
  Аз от една година нямам домашен телефон, но от Близу ми били звъняли поне 10 пъти, а аз не съм им била  вдигала  Joy!

# 33
 • Насред хаоса
 • Мнения: 3 275
Не е коректно да навлизате в такива сериозни обвинения като кражба на лични данни, фалшификация на подпис и тн., нелепо е просто! ooooh!
Да, много коректно беше от страна на глобул преди две години да издирва мъжа ми за сметка от 340 лв. Чрез специално наета за целта фирма. При положение, че нямаме нищо общо с тях. Той ги отряза, заведе дело и се оказа точно нагла кражба на лични данни и фалшификация на подпис, като последната се доказа и с графологична експертиза. И не беше само той ужиленият - още една камара други нищо неподозиращи хора, на които продавач в магазин за мобилни телефони откраднал личните данни и си направил сума договори. Осъдиха го. И тия пак нагли - разбраха от кого трябва да си търсят парите и преди няколко месеца пак звъняха вкъщи да го търсят пак за същото.  ooooh!
Нямат право да се обаждат на съседи и всякакви и да им дават информация за каквото и да било. Но явно не се спират пред нищо - преди време идват някакви юнаци от кабелната и ми звънят на вратата. Отварям - комшията не си бил платил, та да съм ги пуснела през нашата тераса да му отрежат кабела.  Crazy Категорично отказах.

# 34
 • Мнения: 96
На мен ми звъняха от някаква такава фирма да ме разпитват за някаква си жена в Люлин , която аз изобщо не познавам , нито пък е възможно да ми е съседка , защото живея на другия край на София   Shocked Дължала 270 лв. на Софийска вода ... ОК , ама аз какво общо имам ...
Тормозиха ме около две седмици , докато накрая не направих на г.з една служителка , от нахална по - нахална ... засега спряха  Rolling Eyes

Същата история и в Бургас-днес звъняли на приятеля ми да го питат за някакъв мъж,който той не познава и живее на другия край на комплекса,и то в 07:30 сутринта ooooh!.

 
А затова знаете ли--

 "M-Tel CONTACT
Тук можете да направите справка за телефон, адрес, предмет на дейност, допълнителна информация за фирми, както и да търсите информация за физически лица. "

Това го копирах директно от страницата на Мтел.Аз лично скоро го открих, докато си проверявах сметката, и така , ако ти трябва Пенка Едикояси или някоя фирма спокойно може да я намериш-като старите указатели.
За M-tel Contact си го пише в договорите,поне преди беше така-трябва специално да отбележиш,ако не желаеш данните ти да фигурират в регистъра.Тоест,възползват се от факта,че малко хора четат договорите си.

# 35
 • София
 • Мнения: 2 824
  Аз от една година нямам домашен телефон, но от Близу ми били звъняли поне 10 пъти, а аз не съм им била  вдигала  Joy!
И мен не могат да ме открият от 3 месеца, за да оправят сигнала на телевизията. Предоставени са им 4 мобилни и един стационарен. Всичките функциониращи. Никой не им вдига на тези hahaha

# 36
 • Мнения: 204

Работя в системата и мога да ти гарантирам, че това НЯМА как да стане! Не е коректно да навлизате в такива сериозни обвинения като кражба на лични данни, фалшификация на подпис и тн., нелепо е просто! ooooh!

Айде,бе! Laughing

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=627434.0  Я прочети вторият пост,че и по-надолу в темата

# 37
 • Мнения: 11 509
И ние имахме такъв случай, звънели са на съседка да търсят свекър ми за задължения, а той е починал. Жената е възрастна и беше в пъти по- притеснена от нас, дори беше в ужас, от къде ѝ знаят телефона, името, адреса, чия съседка е и прочие.

# 38
 • София
 • Мнения: 18 459
Два пъти ми се случва да ми звънят на домашния телефон от две различни институции и да ме питат познавам ли съседите си, защото им дължат пари!
Лятото, когато бях с детето при майка ми в друг град, ми се случи същото. Звъни телефона и някаква лелка директно започна "Във вашия вход живее ли еди кой си?". Обаче не беше улучила правилния човек.  Mr. Green Че като я подхванах аз... И повече не звъняха.  

# 39
 • Мнения: 204
Защо изобщо им се обяснявате.Щом са толкова добри "следотърсачи" могат и сами да се оправят.
Разпит-само в полицията.При арест или даване на свидетелски показания Peace

# 40
 • София
 • Мнения: 2 824
Всъщност, никой не е анонимен вече, но пък се чудя - данни могат да се получат по име за адрес, но по адрес за имената на всички живущи, това изобщо не ми е  ясно как става.
Явно разполагат с пълна база данни за всички нас, за да могат да провеждат търсене по всякакви критерии.
Фирмите са за вземания, предполага се, че работят с всякакви финансови институции и на този принцип ползват данни, които би следвало да бъдат достъпни само за органите на властта.

Гадно е.

# 41
 • Мнения: 4 916
Всъщност, никой не е анонимен вече, но пък се чудя - данни могат да се получат по име за адрес, но по адрес за имената на всички живущи, това изобщо не ми е  ясно как става.
...

Операторите на стационарни телефони отдавна продават такива бази данни. На мен ми се случи да се обадя за такси от чисто нов телефонен номер и те веднага ми казаха точния адрес, от който звъня.
За мобилните не знам как е, на мен още не са ми звъняли на мобилния.

# 42
 • София
 • Мнения: 2 824
Телефонният номер се свързва с адрес, това изобщо не ме смущава. Смущава ме намирането на лица по адрес, а не на адрес по лице или телефон.

# 43
 • Мнения: 291
За M-tel Contact си го пише в договорите,поне преди беше така-трябва специално да отбележиш,ако не желаеш данните ти да фигурират в регистъра.Тоест,възползват се от факта,че малко хора четат договорите си.

Аз два пъти изрично отбелязвах, че НЕ искам да ми добавят номера и два пъти получавах СМС от рода на "Вашият номер е добавен към Мтел Контакт"  Stop
БТК/Виваком имат опция за търсене на номер в сайта си или на специален телефон  Peace

# 44
 • Мнения: 4 916
Телефонният номер се свързва с адрес, това изобщо не ме смущава. Смущава ме намирането на лица по адрес, а не на адрес по лице или телефон.

Ами какъвто критерий за търсене зададат.
Като чукнат "Тинтява" 1234 и им излизат всички телефонни номера, пуснати там.

# 45
 • София
 • Мнения: 2 824
Телефонният номер се свързва с адрес, това изобщо не ме смущава. Смущава ме намирането на лица по адрес, а не на адрес по лице или телефон.

Ами какъвто критерий за търсене зададат.

Ама това предполага пълна база лични данни за всички нас.

# 46
 • Мнения: 4 916
Да, така е.
През миналия век социологическите агенции купуваха такива данни за по 1 марка/лев на човек направо от корумпирани служители на ЕСГРАОН. Преди две-три години имаше скандал с ИТ-служител на НЗОК, който продавал данни на пациенти на фирмите от бизнеса с лекарствата. На предната страница момиче е писало как са й предлагали пари за данни на клиенти на хотела.
Щом има търсене, ще се намери кой да го предложи - от най-пълните данни до някаква супер специфична информация.

# 47
 • Мнения: 6 375
Преди звъняха у нас, за да ме питат дали познавам Иван. Първият път им каза да не ме занимават с глупостите си. На следващия вдигнах грандиозен скандал.
Да не би да се ме питали, когато са давали пари, за да ме търсят за някой си.

# 48
 • Мнения: 96
За M-tel Contact си го пише в договорите,поне преди беше така-трябва специално да отбележиш,ако не желаеш данните ти да фигурират в регистъра.Тоест,възползват се от факта,че малко хора четат договорите си.

Аз два пъти изрично отбелязвах, че НЕ искам да ми добавят номера и два пъти получавах СМС от рода на "Вашият номер е добавен към Мтел Контакт"  Stop
БТК/Виваком имат опция за търсене на номер в сайта си или на специален телефон  Peace

Пробва ли да отидеш на място и да им спретнеш един хубав скандал?Аз още не съм я усвоила тази техника,но наблюденията ми сочат,че има голям успех Simple Smile.

# 49
 • Мнения: 291
Пробва ли да отидеш на място и да им спретнеш един хубав скандал?Аз още не съм я усвоила тази техника,но наблюденията ми сочат,че има голям успех Simple Smile.

О аз отдавна не съм им клиент. Пък и никой никога не ме е търсил за това, че дължа пари или, че някой съсед дължи  Crazy

# 50
 • Мнения: 54
Щом вие сте решили, че имате право да не плащате, те защо да не решат, че имат право да ви издирят чрез съседи?
Не работя в тази сфера, но разбирам да сте изрядни и да се ядосвате, а вие сте длъжници, независимо с колко и сте тръгнали да търсите права. Какви права? Плащайте си сметките и никой няма да ви издирва.

   Много често самите те ни превръшат в длъжници. Ако например не си платиш на м-тел сметката за един месец, не е ли по-логично да ти спрат телефона? Но не, те продължават да ти го държат включен и така общо 4 месеца, за да може хубавичко да се набуташ и чак тогава ти го спират. Питам, редно ли е така да бъде? Време на криза е, безработица. Би трябвало след като не си го платил един месец да те се спре, а не така да трупаш сметки. И после клиентите са само виновни.

# 51
 • Мнения: 54
 И да обясня как станах длъжник без да съм грам виновна. Скъпият ми се включил в група в м-тел на негово име, много ясно. Вече бившият му колега спрял да си плаща сметките и познайте на кого на адреса сега пращат писма, че ще изпратят съдия-изпълнител? #Cussing out И това, което правят м-тел, де се трупат по няколко месеца сметки, без да се спира телефона е много гаден номер.

# 52
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 214
Благодаря на всички за разбирането и за изчерпателните отговори.
Явно, че никак не сме защитени и могат да се гъбаркат с нас както си искат. Това, че могат да ни разнасят навсякъде , че имаме закъснения за плащане, че имаме борчове , е според мен повече от тревожно. Защото ни е не искаме да имаме колхозен начин на живот и искаме да си живеем в нашата колиба, та ако ще да сме се осрали до ушите. Да, ама "НЕ". Уведомяване по съседите!
Само си представете, както е в много семейства, че има неразбории и пререкания, а заборчлялия не иска да се знае за проблемът му. Леле мале, какви семейни недоразумения може да станат. bambam bambam bambam
Всъщност , в тези фирми работят най-обикновени хора. притиснати от безработицата. Работят на % от събраното и им плащат за процент "викане". Много ми е също интересно, всички тези фирми законни ли са?  Защото скоро гледах само част от някакво предаване, където една любезна дама обясняваше на Ани Цолова, че си имат Асоциация на културните вземания, и се разграничавали от другите....просташките...До къде сме я докарали........ smile3511 smile3511
Днес бяхме в офиса на Мтел и питахме за тези парички.....ами няма нищо за плащане, та сега чакам следващаото обаждане и да ги подхвана да видим какво ще ми покажат като искане за вземане, т.е. черно на бяло,че дъщеря ми има да дава тези пари..... argue argue

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 22:15 от Eli-Nora

# 53
 • София
 • Мнения: 4 871
Аз се сещам и преди няколко години как бяха изтипосали от топлофикация списък на входа с длъжниците и кой по колко... С цел да се упражни съседски натиск и под заплахи да спрат парното на целия вход. Много кофти ми беше станало тогава за хората. И то си беше практика в цялата страна това.

# 54
 • Sunshine state
 • Мнения: 4 199
И най-лошото е,че искаш да се откажеш от услугите,но не,това си е чисто ходене по мъките. Twisted Evil
Така че,да не ми обясняват някои тук,как клиентите били виновни.  Wink  Stop

Общи условия

Активация на акаунт