Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте, дълго си мислих как да озаглавя темата си и измислих това, което виждате горе. Отдавна ви чета и понеже имам проблеми, свързани със забременяването, искам да намеря клиника в България, която да е нещо подобно на онази, за която чета, че съществува в Истамбул. Бих искала, ако такава клиника съществува разбира се,  да не се чувствам като поредната на конвейра, както чета, че се чувстват много от вас. Бих отишла в Истамбул, но за съжаление редица причини свързани основно с професиите ни на мен и половинката ми, не ни позволяват дълго отсъствие от работа, а и съчетаване на периода на едновременно отсъствие. А имам проблеми, свързани точно със стимулациите, които ще наложат редовно следене на хормони и всекидневно определяне на дозите при лекарствата. Моля ви ако знаете за клиника в България, в която да ви карат да чувствате, че не сте на конвейр да напишете?  Благодаря Ви предварително!   bouquet

# 1
 • Варна
 • Мнения: 800
Според мен трябва сама да откриеш своята клиника може би трябва да посетиш някой от тях и така да прецениш аз лично съм посещавала 2 клиники едната в Плевен на др. Конова и чесно казано нямам кой знае какви впечатления но това определено не беше моята клиника след това посетих настоящата си клиника АГ Варна и въпреки неуспешния опит който приключи преди две седмици съм убедена че това е моята клиника аз там не съм просто папка документи и поредния случай а усещам че хората отсреща освен че ми знаят малкото име ме помнят и дори да сеобадя по телефона е достатъчно да кажа малкото си име без да е необходимо да обяснявам на дълго и широко кой е абе аз там се чувствам най добре и следващия ми опит надявам се успешен също ще е там
тук всеки ще каже за себеси къде се чувства най добре
Но е хубаво ти да откриеш сама клиниката в която ще се чувстваш спокойна и в сигурни ръце желая ти успех

# 2
 • София, Бургас
 • Мнения: 1 678
bibi77,  аз може да ти се сторя малко луда, но в момента, в които отидох в моята клиника,  ме обзе едно приятно усещане на спокойствие..и сега е така..когато ходя на прегледи всеки път се чувствам все едно си отивам вкъщи..казвала съм това на мъжа ми и той вика: "Звучиш ми малко налудничево. Как така ще се чувстваш спокойна в болница?!"..за щастие вътрешното ми чувство не ме подведе Simple Smile ..така, че и според мен сама трябва да прецениш коя болница е походяща за теб..

# 3
 • София
 • Мнения: 777
Биби - от скромния ми опит на посещавала две от уж най-добрите клиники в България - тази на Владимиров и тази на Стаменов, ще ти кажа следното:

В клиниката на Владимиров се чувствах наистина добре в кожата си. И малкото ми име знаеха, и със случая ми беше запознат много добре докторът, в много случаи даже и досието не ми е взимал,защото  го знаеше  почти на изуст. Не се чувствах зле в обстановката там, но в крайна сметка след две до никъде не стигнали процедури аз реших да сменя клиниката. Какво като се държат мило и атмосферата е приятна!? Аз не ходя там на психотерапия, а ходя с единствената цел да си тръгна с бебе в мен от там, което да износя 9 месеца.
 В клиниката на Стаменов пак всички бяха много мили. особено Персенска на галено име ми говореше. И пак 2 неуспешни процедури. За съжаление личното ми впечатление е, че в България в клиниките, които имат добро реноме има прекалено много пациенти, на които в повечето случаи се гледа като на КЛИЕНТИ. Това не мога да приема. Защото, ако за тях една пункция и един трансфер са равни на 1000 лв. и половин - единч ас работа, за мен това са не само 1000 лв., но и емоция, надежда, мечта, нерви и сълзи накрая.
Само 2 седмици след последния неуспех отидох на преглед в Турция. И видях какво значи отношение. СИлно се надявам много скоро да видя и положителен резултат от работата на тези хора, защото за първи път ще отида за начало на процедура без да треперя дали няма да ме претупат!

# 4
 • Мнения: 10 723
Боби момичетата правилно са ти написали, трябва наистина сама да направиш първата стъка и да избереш клиника. Но те съветвам, не е добре да четеш тук във Форума. Мнения много и то различни, едни са доволни, други не са. Да не се подведеш по нашите думи и да сбъркаш. Има няколко клиники примерно в София/не знам от къде си/ който можеш поне в сайтовете им да прочетеш, да добиеш някаква представа. Със сигурност няма да намериш такава клиника като тази в Турция/по думите на много вече ходили там момичета/ разбираме,че наистина отношението е страхотно и дето се казва резултата в положителна насока е почти сигурен. За огромно съжаление за доста от  докторите процедурите в България са само пари  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Но мога да те убедя, че има и много лекари, които съвестно си гледат работата и резултатите са в подписите на много от момичетата.
Успех   bouquet

# 5
 • Мнения: 382
И аз за съжаление не мога да похваля моята клиника като такава със специално отношение Confused Или поне към себе си не съм го усетила. Вярно пациент съм там от почти година, не съм там и всеки месец, но в 2 поредни месеца  да ида при доктова и все трябва да преговаряме за какво ме е викнал от предния месец в настоящия:ooooh: И аз си мечтая за лично отношение, НО нито за миг не съм усетила такова или изобщо някакво отношение към себе си в клиниката, къде се лекувам Tired А конвеирът там е страшен, но пък има и много клиники, където не се чака, където се вежливи и любезни, но с нулева успеваемост.Та понякога може би едното е за сметка на другото Thinking

# 6
 • Мнения: 21 232
Определението за специално отношение за всеки е различно.
Един иска да му знаят името, друг да му помнят случая в подробности, трети да не чака, четвърти да седи на преглед по един час и т.н.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 247
Биби, ако такава клиника имаше в БГ, нямаше да я има Истанбулската тема. В интерес на истината, добро отношение може да получиш и тук /макар че Бамба е права - много относително е понятието "специално отношение"/, но нали най-важен е крайният резултат  EFP.
Аз, например, много харесвах досегашната си клиника и се чувствах безкрайно уютно  Two Hearts- винаги всички са били изключително мили с мен, от лекарката ми до санитарките и момичетата на рецепцията. Затова не исках и да помислям за смяна на клиниката. Но след поредица неуспешни опити  #2gunfire си дадох сметка, че колкото и да са мили всички там, колкото и да се стараят и да искат, просто не са в състояние да се справят в моя случай.
А след като се върнах от Истанбул, си дадох сметка, че може би някои от нещата, през които съм минала тук, никак не са били подходящите за мен newsm78...
За протокола - аз бях в "Щерев".

# 8
 • Мнения: 2
Благодаря ви за отговорите момичета   bouquet Не знам и аз какво очаквах като пуснах тази тема, може би донякъде  надежда, че има копие на Истамбулските клиники в България с тяхната техника, с техните специалисти гинеколози, с техните ембриолози, с тяхното внимание  - имам предвид откъм обстойност на прегледа и изследванията. Иначе за мен специално специалното отношение включва следното: организация на клиниката откъм прегледи, тъй като за всички е ясно, че колкото повече хора има в чакалнята за един лекар обстойността, и времето отделено на пациента няма да е кой знае какво, а и умората на лекаря си оказва влияние. На следващо място да не се налага всеки път да обяснявам коя бях аз, в смисъл като влезе човек в кабинета на лекаря, лекарят да се е запознал досието на пациента, а не половината време да минава в припомняне на тези неща; на следващо място техническа обезпеченост на клиниката, наличието на специалисти гинеколози и ембриолози. Въобще като цяло да го няма чувството, че си част от конвейра. Явно ще трябва да направим всичко възможно с моята половинка  за да успеем да отидем Турция.  Желая на всички успех и скоро да гушнем така чаканите от нас бебчета. Hug

Общи условия

Активация на акаунт