Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 дек. 2011, 20:13 ч.

Процедури извън България.

 • 2 769
 • 38
 •   1
Отговори

Анкета

Бихте ли си направили процедурите извън България, ако имахте възможност?

Опции:

 • Мнения: 81
Интересно ми стана. Ако отговорите с Не, бих искала да знам защо. И къде бихте ги направили?

Да отговоря, аз си правя процедурите в щатите. Тук имам застраховка и тук работя за сега. Голяма част от изследванията се поемат. В началото като се откри, че имам проблем ми мина през главата да се върна във България. Мислех, че ще ми е по евтино и заради подкрепата на семейството психически ще понеса нещата по - добре. Отказах се. Но аз съм още на ниво инсеминация, и е сравнително евтино. Ако стигна до ин витро, реших, че ще го правя в Европа.

# 1
 • Мнения: 2 264
Аз отговорих с НЕ.
В България има достатъ4но кадърни лекари- първо.
Защо да изнасям капитал ,нерви,емоции и др.-второ.
Времето  не е без зна4ение-трето.
Всеки друг отговор е в подписа ми.А  той е дело на българска клиника Laughing

# 2
 • Мнения: 989
Аз отговорих с ДА,
Много вярвам на лекаря си тук, но за съжаление се натрупаха 3 процедури с отрицателен резултат и просто е  време за промяна. Тъй като наистина не виждам по-добри лекари в БГ за момента, ако имах финансова възможност бих пробвала в чужбина.

# 3
 • Мнения: 1 661
Аз отговорих с "ДА", тъй като не смятам, че има достатъчно кадърни лекари и ембриолози в България.
Ако въобще ги има се броят на пръстите на едната ръка. Да, има и успешни ин-витро опити в БГ, но процентно те са много малко. Неуспехите са много повече и повечето клиники не си правят труда да публикуват рейтингите си и % си на успеваемост, а би трябвало. Правих ин-витро опит в БГ и го отчитам като огромна грешка.

# 4
 • Мнения: 81
Има ли изнесени статистики изобщо за успеваемостта във България? Фонда например може да изнесе  данни на база колко хора правят по два и повече опита. Тука успеваемостта е  по- висока отколкото в Европа, но моя лекар ми каза, че причината не би трябвало да е в протокола а факта, че в щатите трансферират повече от един ембрион,  в Германия това не е разрешено например.

# 5
 • Мнения: 10 723
Аз гласувах с " ДА " попадах все на лекари, който не можаха до сега да ми помогнат. Сега съм при поредната, ако стане така, че няма в най-скоро резултат/впредвид годините си/ще направя всичко възможно да направя опит извън границите на България.

# 6
 • София
 • Мнения: 777
Да, бих направила опит в чуждестранна клиника, и в момента съм в подготовка на такъв.

Първо, защото се уморих от това всеки път, след всеки преглед да мисля дали ме е прегледал внимателно, дали не ме е претупал, само защото отвън чакат още  40 жени, а той все пак е нормален човек с определен капацитет сили и концентрация.

И второ, защото  от опита ми, събран в рамките на 4 процедури разбрах, че лекарят е много важен, но до един определен момент, а същинската работа според мен се върши от ембриолога. За съжаление обаче, личното ми мнение е, че добри ембриолози в българските клиники няма.
В последната ми процедура, ми върнаха един ембрион, който се виждаше, че се дели бавно и неправилно, но явно просто трябваше да отбият номера.
Именно това беше причината да се насоча към чуждестранна клиника. И там видях, че прегледа с вагинален ултразвук не трае 40 секунди, както в двете клиники, които посещавах тук, а ме преглеждаха  20 мин. Съобразяват стимулацията с индивидуалните особености на организма, пускат ти хормони всеки ден, всеки ден измерват нарастването на фоликулите. Всеки правил стимулация в нашите клиники ще може да направи разликата.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 10:24 от istinska

# 7
 • Мнения: 2 264
Тук ве4е пише за успеваемоста на  тази клиника.Някой много ги дразнеше ,4е няма такава обявена,а само се приказва:
http://invitro-bg.com/bg/94/

# 8
 • София
 • Мнения: 777
Нямам претенции да съм много добре с математиката, но 27% май значи, че средно на около 4 процедури става една успешна! 

# 9
 • Мнения: 24 615
Аз чета за 37 %- т.е. една от три.

# 10
 • Мнения: 2 264
Явно пак ще се стигне до спор, в който неискам да у4аствам определено.
С две думи ще кажа само ,4е в "Надежда" идват и много пациенти от други клиники ,в които в прав текст им е казано ,4е шанса е малък,а слу4аят им е тежък.

Аз не съм от тях,но  при мен е по-друга истината.Правих опит  в АГ Варна и  в същата болница преди това имах направена операция за десет сантиметрова киста и др.На епикризата пишеше едно,на снимката в "Надежда " след това се оказа друго. Но ,не е мястото тук да обяснявам.
Факт са онези три имена малко по надолу Laughing

# 11
 • Мнения: 1 661
Vali, ти си просто една от малкото късметлийки.

# 12
 • Мнения: 24 615
Е, недейте така.
Случая на Вали всички го знаем. Лошо хидро, което Александров не е видял .
И въпреки че имам 2 неуспешни процедури в клиниката не смятам да я зачеркна с лека ръка.

# 13
 • Мнения: 10 723
Е, недейте така.
Случая на Вали всички го знаем. Лошо хидро, което Александров не е видял .
И въпреки че имам 2 неуспешни процедури в клиниката не смятам да я зачеркна с лека ръка.

Сигмичка виждаш ли, лошо хидро което АЛЕКСАНДРОВ НЕ Е ВИДЯЛ. Браво на д-р Александор и на друго момиче няма нещо да види и какво правим, процедура след процедура. Аз също смятам, че лечението ни не е на много високо ниво въпреки, че доста момичета забременяват. А много ми се иска и в Щерев да видя такава статистика

# 14
 • Мнения: 24 615
Ох, не искам да ставам адвокат на българските клиники. На тоя конвейр на който работят естествено е да не видят на един едното, на друг друго. Но, се видя че и в Турция не са факири. Не всяко момиче отишло там се връща бременно. 
Не ангажирам с мнението си никой. Просто изразявам моето.

Общи условия

Активация на акаунт