Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 3
Здравейте момичета казусът при мен е следният - бременна съм вече в осми месец. От 01.11.2011 г. съм в болничен - терминът ми е за 03.02.2012 г. Фирмата в която работя не е плащала осигуровки от септември месец и не знам дали болничните ми стигат до НОИ и дали въобще ще ми бъдат изплатени след като не са ми приведени осигуровките. Сметките на фирмата разбрах че са запорирани и не се знае кога ще ги изплатят. Не знам какво да предприема в случая, за да ми изплащат болничните. Моля ви за съвет как да постъпя в тази ситуация?
 Благодаря предварително

# 1
  • Мнения: 820
Вземи си ПИК от НОИ и виж статуса на подадените документи - от там ще разбереш дали въобще са подадени, обработени, дали чакат плащане и т.н. Най-добре е да питаш в НОИ как стоят нещата и докато е време да бягаш, което значи да не вземаш нов болничен, да ти прекратят договора и да отидеш в друга фирма и пак болнични и после майчинство.

# 2
  • Мнения: 3
Благодаря ти за отговора Zl-76. От НОИ си взех ПИК и така разбрах, че не са ми плащани осигуровки. Оказа се, че нямам подадени и никакви болнични към днешна дата, което също много ме обезпокои. Лошото е и че централният офис на фирмата е в София, а моето работно място е във Варна. Нямам достъп до счетоводството за да следя нещата. Трагедията е пълна, но наистина май най- доброто решение е да се консултирам в НОИ.
  Хубав ден на всички и дано не ви се налага да се занимавате с некоректни работодатели.

Общи условия

Активация на акаунт