Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 141
От малко повече от година имам връзка с един мъж. Всичко е супер обещаващо. Той се държи много внимателно, грижовен е. Доста често ми повтаря, че ме обича. Предложи ми брак, подари ми пръстен, постоянно ми показва колко сериозни са намеренията му. За мен обаче той е малко студен, винаги ми се струва, че нещо липсва между нас. Аз самата също се възстановявам от тежка раздяла. Решена съм да продължа напред, не мога да отрека обаче наличието на постоянна тъга, когато си спомня за приключилата ми връзка.
Наскоро обаче съвсем случайно попаднах на едно писмо, в което моят любим пише на някаква жена. Звучеше доста емоционално за него. Казва й, че в момента има повече от колкото е искал, но вече 3 години не можел да я забрави. Искал тя да знае, че с нея му е било най - хубаво. Сами разбирате как се почувствах...
Говорих с него, но той отрича. В началото дори отричаше да е писал, но когато му цитирах точно думите му започна да ми говори друго. Казва, че не бил искал така да звучи писмото му, нямал чувства към нея. В същото време става ясно, че той отдавна прави контакти с нея от време на време, но тя явно не отговаря на чувствата му.
А пред мен отрича, че има чувства. Гледал на нея като на приятел. Твърди, че не е имал връзка с тази жена, а само са излизали.
Не знам какво да си мисля.
Вие как бихте постъпили?

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 12:16 от Hearty

# 1
 • София
 • Мнения: 264
Бих се почувствала предадена.
Не седя и пет минути някъде, ако разбера, че там съм нежелана!

# 2
 • Мнения: 1 127
Не знам как бих постъпила. Предполагам, че ще ме гложди и ще поражда постоянни съмнения у мен. Ти самата обаче признаваш, че все още ти е тъжно при мисълта за бившия ти. Не е лесно да се отърсиш след раздялата, но това нищо не значи, освен, че си имала силни чувства към някого. Бракът е сериозна крачка и само факта, че ти е предложил според мен означава, че наистина те обича. В същото време, обаче се е опитал да те излъже, което пък само по себе си не е обнадеждаващо. Ако ти виждаш в този човек постоянният си партньор, а някой ден и бащата на децата си и той ти отговаря със същото може и да успеете да преодолеете моментния срив. Най-важното е, обаче да сте откровени един към друг и да изясните ролята на бившите си партньори и миналите връзки в настоящият ви живот. Защото не е лесно да живееш със спомена и меланхолията по отминали вече неща. Успеете ли да загърбите тях, може би всичко останало само ще си дойде на мястото. Споделям го от опит  Grinning

# 3
 • Мнения: 8 813
  Когато се запознахме с моя мъж разбрах че е имал, и има много силни чувства към някаква жена - един вид невъзможна връзка, не знам подробности. Но по ред косвени и явни признаци нейния лик грееше отвсякъде.
  Много бързо му изфирясаха тия чувства щом започнахме връзка. Никога не съм позволила да ме притесняват съмнения, предположения и прочие. Всички си имаме минало. Нямам представа чуват ли се, или не, не ме и интересува - важното е, че отношенията между нас са силно любовни вече десет години.
  Вярвай на това, което ти казва човека и не се терзай излишно. Едно писмо може да се тълкува по различни начини, и въобще - ти защо четеш чужди писма, а? Laughing Само си причиняваш проблеми.

# 4
 • Мнения: 5 597
От малко повече от година имам връзка с един мъж. Всичко е супер обещаващо. Той се държи много внимателно, грижовен е. Доста често ми повтаря, че ме обича. Предложи ми брак, подари ми пръстен, постоянно ми показва колко сериозни са намеренията му. За мен обаче той е малко студен винаги ми се струва, че нещо липсва между нас. Аз самата също се възстановявам от тежка раздяла. Решена съм да продължа напред, не мога да отрека обаче наличието на постоянна тъга, когато си спомня за приключилата ми връзка.
Наскоро обаче съвсем случайно попаднах на едно писмо, в което моят любим пише на някаква жена. Звучеше доста емоционално за него. Казва й, че в момента има повече от колкото е искал, но вече 3 години не можел да я забрави. Искал тя да знае, че с нея му е било най - хубаво. Сами разбирате как се почувствах...
Говорих с него, но той отрича. В началото дори отричаше да е писал, но когато му цитирах точно думите му започна да ми говори друго. Казва, че не бил искал така да звучи писмото му, нямал чувства към нея. В същото време става ясно, че той отдавна прави контакти с нея от време на време, но тя явно не отговаря на чувствата му.
А пред мен отрича, че има чувства. Гледал на нея като на приятел. Твърди, че не е имал връзка с тази жена, а само са излизали.
Не знам какво да си мисля.
Вие как бихте постъпили?

Докато разказваш, си анализирала ясно ситуацията. Той не може да спре да обича някаква жена, но тя не отговаря на чувствата му. Той се опитва да продължи, но му е трудно, защото върви срещу чувствата си.
Ако тя никога не му отговори, той ще е твой. Не знам ако тя промени намеренията си, тебе какво те чака.... Rolling Eyes Решението е твое. Моето мнение е ,че времето е фактора, който променя всичко, включително и чувствата.

# 5
 • София
 • Мнения: 783
Ти самата казваш, че усещаш, че нещо липсва между вас. Аз не се съмнявам в почтените намерения на този мъж, но дали те са продиктувани от разум или от чувства и ще ти бъде ли достатъчно да си с него, но да не си истинската му любов? Много хора търсят лек от разтърсващи връзки с разума си - избират някой, който харесват, но който не ги вълнува и тревожи, залагат на спокойствието, защото вече се страхуват от любовта. Не е изключено да е възможно да живееш кротко и дори щастливо с такъв човек, стига да ти е достатъчно това, което ти дава той. За себе си категорично мога да кажа, че не приемам такава връзка. Но хората са различни и ти трябва сама да намериш своя отговор за себе си.

# 6
 • София
 • Мнения: 597
Hearty а това не е същия човек с тревата 15 или? 

# 7
 • Мнения: 327
Звучи някак...половинчато, съжалявам, че го казвам, но са малко хората, който биха се съгласили на нещо друго освен цялото внимание и копнеж на партньора. Както са писали по-напред, явно те е избрал с разум, а другата е някакъв блян невъзможен, който е трепетен и интригуващ. Кофти да знаеш, че не си нечий стремеж, а компромис...Но ти си знаеш докъде можеш да стигнеш в компромиса, за да бъдеш с този мъж. Времето по-скоро притъпява, но трудно убива истинския трепет към някого.

# 8
 • Мнения: 703
Да ти кажа, не бих живяла с такъв човек. Може би е много добър, но...не си струва да се лъжете.
Когато спрях да обичам предишния му го казах, няколко пъти. Той не вярваше и се събирахме, но в крайна сметка насила хубост не става. Не знам след мен какво е и не бих искала някое момиче да се чувства като теб, заради неговата обич към мен, ако съществува де.
Мисля, че не е честно спрямо никого  Naughty

# 9
 • Мнения: 141
Ох, много ми е неприятно, не знам...
Не, не е онзи с тревата. С него приключихме, сега и той уж си има няква връзка от разстояние. ЧУваме се от време на време. Всичко е точно. Харесваме си се, но мина нашето време.
А със сегашният ми приятел за мен също е компромис, тъй като той не е като типичните ми връзки и мъже, които съм имала. Самата аз също избрах разума, избирайки да бъда с него. Всичко в тази връзка за мен е ново и различно, не е като досегашните ми.
А той винаги ми е казвал, че започваме начисто, че за него хората от миналото са мъртви. Казвал ми е, че не одобрява контакта с бившите гаджета и не ме разбира за това, че имам приятели мъже или че се чувам с бившите си понякога.
А сега това!!!
Боли ме, като знам, че той мисли за нея. Разбирам го, че иска нова любов и не мога да му се сърдя за чувствата му, те не зависят от него. Но все пак да знам, че не съм номер 1 за него, за той винаги ще копнее за някаква друга жена.
Имам мейла й, дали да й пиша? И какво изобщо мога да искам от нея?!

# 10
 • Мнения: 1 127
Но все пак да знам, че не съм номер 1 за него, за той винаги ще копнее за някаква друга жена.
Имам мейла й, дали да й пиша? И какво изобщо мога да искам от нея?!

Това няма как да знаеш. Може да не е винаги, може да е до утре или до след месец. Сама трябва да прецениш колко си готова да изчакаш и заслужава ли той да го направиш. Аз изчаках и си заслужаваше, мен също ме изчакаха. Сега сме заедно и щастливи, а миналото е зад нас. Не мисля, че има какво да напишеш на тази жена. Не мисля, че е и редно. Каквото искаш да знаеш, трябва да го разбереш от него. Още повече, след като тя не отговаря на желанията и чувствата му.  Peace

# 11
 • Мнения: 703
То и при мен имаше една дето не отговаряше, ама като видя, че човекът има нова връзка, реши, че си го иска пак...А тя го беше оставила..Тогава става кофти...Но всичко зависи само от мъжа...

# 12
 • Мнения: 8 813
А той винаги ми е казвал, че започваме начисто,

    Това е добре, но май самия той много не го спазва... Все пак между нереализираните блянове и истинската връзка има голяма разлика, така че ако само си блуждае по тая жена...
 Самата ти казваш, че също не изпитваш някакви бурни чувства, правилно ли разбрах?

# 13
 • Sunshine state
 • Мнения: 4 199
Не мога да си представя да бъда доволна от такава връзка,в която партньорът ми има щения към бившата си. Naughty Това би ми било безкрайно обидно.За мен връзката и бракът трябва да се уповават на всеотдайна любов,а не на надеждата,че другият е забравил предишния си партньор.
Смятам подобно съжителство за непълноценно и обречено.
Желая ти щастлив развой на нещата.  Hug

# 14
 • Варна
 • Мнения: 951
Какво значение има писмото, щом ти не си сигурна в твоите чувства към него?
Тук е истинският ти проблем. На първо място.
А за другото - има различни сценарии - стремежът му към нея ще надделее, реалната връзка с теб ще е много по-важна за него. Няма как да знаем.
Но пръстен и толкова компромисна връзка (май и от двете страни) звучи като пришпорване, като някаква странна "заменка". Недейте!

Общи условия

Активация на акаунт