Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 дек. 2011, 20:42 ч.

ИЗМАМА: Избелващата писалка RAPID WHITE PEN

 • 28 420
 • 43
 •   1
Отговори
 • Мнения: 69
Това е антиреклама.

Пиша я, за да може хората, които търсят информация за избелващата писалка RAPID WHITE PEN, предлагана в България от сайта krasivausmivka.com, да прочетат тези факти и да се замислят, преди да си дадат парите за нещо със съмнителен произход и съмнителна полза за тяхното здраве и визия.

Първо да кажа, че точно избелването на зъбите не е нещо, което ме вълнува в момента; имам си достатъчно други мании. Влязох в горепосочения сайт, не за да си купувам разни магически писалки, от които нямам наложаща нужда, а защото видях една реклама във Facebook, от която изведнъж ме лъхна натрапчивото усещане, че тя ще води към някаква Дания, в която ще има нещо гнило. Много обичам да чопля и нищя разни гнили Дании. Рекламата гласеше нещо от рода на
(Ново) избелващо покритие за зъбите,
но я има и във вариант на
НОВО - Лакиране на ЗЪБИ,
а може да съществуват и варианти с други зарибяващи текстове.

И така, да видим какво предлага сайтът "Красива усмивка".

Твърдение #1: ПРОИЗВОДИТЕЛ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> RapidWhite ™ е произведен в Англия от най -голямата фармацевтчина компания в света - Glaxo Smith Kline.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 1:
Ето го сайтът на GlaxoSmithKline: http://www.gsk.com/products/index.htm (това е страницата с продуктите). Колкото и да търсим, там няма да намерим рекламираната избелваща писалка. Защото GlaxoSmithKline не произвеждат RAPID WHITE PEN.
Логично е в този случай да си зададем въпроса, кой, аджеба, я произвежда тая писалка?
Няма да ни отнеме повече от 5 мин., за да установим, че RAPID WHITE PEN се произвежда от BIOES Laboratory, каквото и да значи това.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 2:
Да видим, все пак, какво значи "BIOES Laboratory" - това е френска компания със седалище (и лаборатории) в Париж. Следователно RAPID WHITE PEN не може да бъде произведен в Англия, защото се произвежда във Франция.

(Само да вметна: GlaxoSmithKline не е най-голямата фармацевтична компания. Втората по големина е.)

Твърдение #2: ОПАКОВКА
Опаковката, която се рекламира в сайта "Красива усмивка", изглежда така:

   
От последната снимка сигурно ще ни обземе чувството, че ни показват две различни кутийки, при което на втората даже не пише "RAPID WHITE PEN", а само някакъв си "Teeth Whitening Pen", но да не издребняваме сега - може наистина от едната страна да са отпечатали едното изображение, а от другата - другото - така, както е показано на снимките. Толкова могат - толкова правят, нищо, че е грозно.

Може също така да ни обезпокои онази претенция "ORIGINAL", която се мъдри върху синьото кръгче на долната снимка (в левия край на кутийката), защото от опит знаем, че там, където пише с големи букви "ОРИГИНАЛ", става дума за МЕНТЕ. Но и това са субективни съмнения.

Да погледнем обективните:

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Ето я опаковката от сайта на производителя:


Кутийка няма, опаковката е друга. И писалката е друга.

Твърдение #3: СЪЩНОСТ
От сайта "Красива усмивка" оставаме с впечатлението, че писалката е някаква нова, революционна технология за избелване на зъби, "проста и лесна", без да си пъха човек разни неудобни неща в устата и да стои с тях не-знам-си-колко-време, както при обичайните избелващи продукти.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Както се вижда от сайта на производителя, писалката е само "travel" вариант на избелващата система на BIOES. Тоест "за пътуване", демек "джобен формат", с други думи - да не мъкнем всичките джаджи от цялата система за избелване, а да можем да си я носим "в дамската чантичка", ако се наложи. Но това не е от такова голямо значение.

Твърдение #4: СЪСТАВ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Натурални съставки

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
На друго място в същия сайт пише:
> Активни Съставки и Тяхното Действие ;
Глицерин
Водороден Пероксид
Натриев Хидроксид
EDTA (Ethylenediaminetetraacetic acid)
Натриев Захарин
Triethanolamine

- аз натурална съставка не видях.

Твърдение #5: АКТИВНА СЪСТАВКА
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Във формулата на нашия продукт за избелване на зъби сме използвали водороден пероксид, действащ като избелващ агент. 35 % се класифицира като високо съдържание на избелващ агент .Обикновено стоматолизите които предлагат професионално избелване използват гел със съдържание от 30 % до 60 % Пероксид . Rapid WHITE е една от многото писалки предлагани на пазара.
Но само тя единствена съдържа 35 % Пероксид ( стандартното съдържание на повечето избелващи химикалки е от 10 % до 20 % пероксид ).


ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> Peroxide-free
- което ще рече, че оригиналната писалка не съдържа пероксид!!!

Оттам - и следващото:

Твърдение #6: БЕЗОПАСНОСТ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Гелът е безопасен  - New Sensitive Formula - не уврежда емайла и венците.
Не трябва да махате гела след това защото той се премахва по естествен начин или при следващото миене на зъбите.


ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Същото го пише и в сайта на производителя, но точно защото тяхната писалка не съдържа пероксид. Доколко гел, съдържащ пероксид, е безопасен, преценете сами.
Дали гел, съдържащ пероксид, не трябва да се маха след като е действал, колкото трябва - това също е под въпрос, поне за мен.

Твърдение #7: УПОТРЕБА
В сайта "Красива усмивка" пише:
> не изплаквайте, не се хранете и не поемайте течности 20 минути след използването на Rapid White™за да дадете време на избелващите агенти да подействат.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> do not eat or drink for 30 minutes after application.

Твърдение #8: РЕЗУЛТАТ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Rapid  White™ избелва зъбите  от 4 до 8 нюанса.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> The RapidWhite Sensitive Formula Brightstick is a gentle treatement, which whitens up to 4 shades lighter in 7 days. (= "до 4 нюанса")

Твърдение #9: ТРАЙНОСТ НА РЕЗУЛТАТА
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Ако  поддържате добра зъбна хигиена, резултатите от избелването на зъбите ще траят минимум 2 години.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> Results visible from the first week onwards and stable for 1 year after treatment.

Твърдение #10: ЦЕНА
В сайта "Красива усмивка" пише, че единичната цена е 65 лв, но ако поръчаме 2 броя, вторият ще ни е безплатен, ама ако я нямаше промоцията, би ни струвал още 65 лв. (т.е. 130 лв за два броя).

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Оригиналният продукт се продава в различните страни в Европа за 17 - 19 евро - ето напр. в един шведски сайт е 19 евро: http://eleven.se/en/rapid-white-travel-tooth-whitening-system-16479.html

Твърдение #11: ВНОСИТЕЛ / ДИСТРИБУТОР
В страницата "За нас" на сайта "Красива усмивка" пише:
> Фирма  Bulgaria Dent Professional- Основана 1995 г .
Директен Вносител на Rapid White за България
Адрес на Фирмата В България;
Град Пловдив , Ул. Димитър Талев 205
Телефон за Връзка 0892 97 93 31
Reg # : 117762737 EU
 
Основна Дейност на фирмата;
Внос и Дистрибуция на Избелващи продукти , Обурудване за зъболекарски кабинети , Дентална Апаратура ,Медикаменти и Др.
Фирмата разполага с голям асортимент от продукти и апаратура - за Продажба на Едро.

Материално отговорно лице: А. Радуловски(после има карта на Egham - Англия; не мога да я копирам;
под нея - линк "Driving Directions" - за да видим как да стигнем до Egham, мда...;
и после следва адрес и снимка на централата на GlaxoSmithKline, или поне така изглежда)

GSK - Location: UK office
Egham, TW20 0EX
Egham Lane 22 ,Surrey
ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Който вярва, че онази снимка е на някой си А. (Антон? Александър? Атанас? Ангел? Ала-бала?) Радуловски, да си вдигне ръката Laughing

Който вярва, че съществува българска фирма "Bulgaria Dent Professional" - да даде някакво доказателство за съществуването й. Аз лично не я открих никъде, освен в сайта "Красива усмивка".

Който може да ми обясни какъв е този регистрационен номер на фирмата - Reg # : 117762737 EU - с радост ще го изслушам.

Egham също хич не му е мястото там, ама нали искат да ни убедят, че продуктът се произвежда именно от GlaxoSmithKline - та донякъде е обяснимо, колкото и да е тъпо.

А че е тъпо - тъпо е, защото ако RAPID WHITE PEN наистина се произвеждаше от GlaxoSmithKline, то тази писалка нямаше да се внася от измислената фирма на измисления Ала-бала Радуловски, а от ГлаксоСмитКлайн - България.

Твърдение #12: КОМЕНТАРИ
В страницата "Коментари" на сайта "Красива усмивка" можем да видим коментари на клиенти, използвали продукта RAPID WHITE PEN, както и формуляр за оставяне на коментари.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 1:
Коментарите са измислени, т.е. набрани на ръка, т.е. изобщо не са коментари, оставени там чрез формуляра. Да сравним някои заглавки:
ИМЕ : Антония , София : (коментар)
ИМЕ : Мария Каламова , Пловдив : (коментар)
ИМЕ ; Elisaveta : (коментар)
ИМЕ : Камелия Иванова ; (коментар)
ИМЕ ; ИВЕЛИНА КАЛЧЕВА , СОФИЯ ; (коментар)
Прави впечатление, че на някои места, където е логично системата да слага две точки, нещо в програмата се е объркало и вместо две точки, се е появил знакът точка и запетая. Това софтуерно няма как да стане, ако се използва формулярът. В него е въведен някакъв код, от който просто са невъзможни отклонения и няма как при извеждането на коментара, на програмата да й хрумне вместо да поставя две точки, както й е било казано, да си слага на произволни места точка и запетая. Не знам как по-просто да го обясня.

Прави още впечатление, че даже в тези заглавки са налични пунктуационните грешки, характерни за целия сайт, а по-точно - точка и запетая вместо две точки и разстояние преди знаците. Това ще рече, че "коментарите" са били въведени на ръка от същото неграмотно лице, което е въвеждало и останалия текст в сайта.

Още: някои "коментирали" са оставили и града си, но всъщност във формуляра няма място за град.

По-нататък. Как тъй всички "коментирали" са си оставили имената, много от тях - и фамилиите, а един не се е писал примерно "pisana-glezana"? Това не е присъщо за българското интернет-пространство. Това е евтин трик, с който целят да ни вдъхнат доверие в техния продукт.

И последно - въпреки че всички "коментирали" са си написали имената на кирилица, много от "коментарите" им са на латиница. Това пък вече ама хич не се връзва.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 2:
Коментари всъщност не могат да се оставят чрез формуляра - вече проверих. Каквото и да им напишете - положително или отрицателно - няма да го публикуват.

Последно опровержение: НЕГРАМОТНОСТ
Целият сайт е издържан в стил "тотална тийнейджърска неграмотност" и изобщо не вдъхва доверие към онзи, който стои зад него. Даже името "KRASIVA USMIVKA" е на латиница.


Ами толкова от мен. Това би трябвало да накара всеки, който се е засилил към предлаганата от сайта "Красива усмивка" адски съмнителна избелваща писалка RAPID WHITE PEN, да се замисли преди да даде парите си за нея. За да няма после теми със заглавия
"RAPID WHITE PEN - някой знае ли нещо за него?"
"ПОМОЩ!!!!!!! Пожълтяха ми зъбите"
"Помощ!!!! Опадаха ми зъбите"
"Измамници гадни"
и прочее.

А аз сега ще пиша и до двете компании - BIOES и GlaxoSmithKline. Ще ги попилея онези от "Красива усмивка".

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 00:56 от NightGone

# 1
 • Мнения: 52
Това е антиреклама.

Пиша я, за да може хората, които търсят информация за избелващата писалка RAPID WHITE PEN, предлагана в България от сайта krasivausmivka.com, да прочетат тези факти и да се замислят, преди да си дадат парите за нещо със съмнителен произход и съмнителна полза за тяхното здраве и визия.

Първо да кажа, че точно избелването на зъбите не е нещо, което ме вълнува в момента; имам си достатъчно други мании. Влязох в горепосочения сайт, не за да си купувам разни магически писалки, от които нямам наложаща нужда, а защото видях една реклама във Facebook, от която изведнъж ме лъхна натрапчивото усещане, че тя ще води към някаква Дания, в която ще има нещо гнило. Много обичам да чопля и нищя разни гнили Дании. Рекламата гласеше нещо от рода на
(Ново) избелващо покритие за зъбите,
но я има и във вариант на
НОВО - Лакиране на ЗЪБИ,
а може да съществуват и варианти с други зарибяващи текстове.

И така, да видим какво предлага сайтът "Красива усмивка".

Твърдение #1: ПРОИЗВОДИТЕЛ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> RapidWhite ™ е произведен в Англия от най -голямата фармацевтчина компания в света - Glaxo Smith Kline.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 1:
Ето го сайтът на GlaxoSmithKline: http://www.gsk.com/products/index.htm (това е страницата с продуктите). Колкото и да търсим, там няма да намерим рекламираната избелваща писалка. Защото GlaxoSmithKline не произвеждат RAPID WHITE PEN.
Логично е в този случай да си зададем въпроса, кой, аджеба, я произвежда тая писалка?
Няма да ни отнеме повече от 5 мин., за да установим, че RAPID WHITE PEN се произвежда от BIOES Laboratory, каквото и да значи това.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 2:
Да видим, все пак, какво значи "BIOES Laboratory" - това е френска компания със седалище (и лаборатории) в Париж. Следователно RAPID WHITE PEN не може да бъде произведен в Англия, защото се произвежда във Франция.


Твърдение #2: ОПАКОВКА
Опаковката, която се рекламира в сайта "Красива усмивка", изглежда така:

     
От последната снимка сигурно ще ни обземе чувството, че ни показват две различни кутийки, при което на втората даже не пише "RAPID WHITE PEN", а само някакъв си "Teeth Whitening Pen", но да не издребняваме сега - може наистина от едната страна да са отпечатали едното изображение, а от другата - другото - така, както е показано на снимките. Толкова могат - толкова правят, нищо, че е грозно.

Може също така да ни обезпокои онази претенция "ORIGINAL", която се мъдри върху синьото кръгче на долната снимка (в левия край на кутийката), защото от опит знаем, че там, където пише с големи букви "ОРИГИНАЛ", става дума за МЕНТЕ. Но и това са субективни съмнения.

Да погледнем обективните:

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Ето я опаковката от сайта на производителя:


Кутийка няма, опаковката е друга. И писалката е друга.

Твърдение #3: СЪЩНОСТ
От сайта "Красива усмивка" оставаме с впечатлението, че писалката е някаква нова, революционна технология за избелване на зъби, "проста и лесна", без да си пъха човек разни неудобни неща в устата и да стои с тях не-знам-си-колко-време, както при обичайните избелващи продукти.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Както се ивжда от сайта на производителя, писалката е само "travel" вариант на избелващата система на BIOES. Тоест "за пътуване", демек "джобен формат", с други думи - да не мъкнем всичките джаджи от цялата система за избелване, а да можем да си я носим "в дамската чантичка", ако се наложи. Но това не е от такова голямо значение.

Твърдение #4: СЪСТАВ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Натурални съставки

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
На друго място в същия сайт пише:
> Активни Съставки и Тяхното Действие ;
Глицерин
Водороден Пероксид
Натриев Хидроксид
EDTA (Ethylenediaminetetraacetic acid)
Натриев Захарин
Triethanolamine

- аз натурална съставка не видях.

Твърдение #5: АКТИВНА СЪСТАВКА
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Във формулата на нашия продукт за избелване на зъби сме използвали водороден пероксид, действащ като избелващ агент. 35 % се класифицира като високо съдържание на избелващ агент .Обикновено стоматолизите които предлагат професионално избелване използват гел със съдържание от 30 % до 60 % Пероксид . Rapid WHITE е една от многото писалки предлагани на пазара.
Но само тя единствена съдържа 35 % Пероксид ( стандартното съдържание на повечето избелващи химикалки е от 10 % до 20 % пероксид ).


ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> Peroxide-free
- което ще рече, че оригиналната писалка не съдържа пероксид!!!

Оттам - и следващото:

Твърдение #6: БЕЗОПАСНОСТ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Гелът е безопасен  - New Sensitive Formula -
не уврежда емайла и венците.
Не трябва да махате гела след това защото той се премахва по естествен начин или при следващото миене на зъбите.


ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Същото го пише и в сайта на производителя, но точно защото тяхната писалка не съдържа пероксид. Доколко гел, съдържащ пероксид, е безопасен, преценете сами.
Дали гел, съдържащ пероксид, не трябва да се маха след като е действал, колкото трябва - това също е под въпрос, поне за мен.

Твърдение #7: УПОТРЕБА
В сайта "Красива усмивка" пише:
> не изплаквайте, не се хранете и не поемайте течности 20 минути след използването на Rapid White™за да дадете време на избелващите агенти да подействат.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> do not eat or drink for 30 minutes after application.

Твърдение #8: РЕЗУЛТАТ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Rapid  White™ избелва зъбите  от 4 до 8 нюанса.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> The RapidWhite Sensitive Formula Brightstick is a gentle treatement, which whitens up to 4 shades lighter in 7 days. (= "до 4 нюанса")

Твърдение #9: ТРАЙНОСТ НА РЕЗУЛТАТА
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Ако  поддържате добра зъбна хигиена, резултатите от избелването на зъбите ще траят минимум 2 години.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> Results visible from the first week onwards and stable for 1 year after treatment.

Твърдение #10: ЦЕНА
В сайта "Красива усмивка" пише, че единичната цена е 65 лв, но ако поръчаме 2 броя, вторият ще ни е безплатен, ама ако я нямаше промоцията, би ни струвал още 65 лв. (т.е. 130 лв за два броя).

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Оригиналният продукт се продава в различните страни в Европа за 17 - 19 евро - ето напр. в един шведски сайт е 19 евро: http://eleven.se/en/rapid-white-travel-tooth-whitening-system-16479.html

Твърдение #11: ВНОСИТЕЛ / ДИСТРИБУТОР
В страницата "За нас" на сайта "Красива усмивка" пише:
> Фирма  Bulgaria Dent Professional- Основана 1995 г .
Директен Вносител на Rapid White за България
Адрес на Фирмата В България;
Град Пловдив , Ул. Димитър Талев 205
Телефон за Връзка 0892 97 93 31
Reg # : 117762737 EU
 
Основна Дейност на фирмата;
Внос и Дистрибуция на Избелващи продукти , Обурудване за зъболекарски кабинети , Дентална Апаратура ,Медикаменти и Др.
Фирмата разполага с голям асортимент от продукти и апаратура - за Продажба на Едро.

Материално отговорно лице: А. Радуловски(после има карта на Egham - Англия; не мога да я копирам;
под нея - линк "Driving Directions" - за да видим как да стигнем до Egham, мда...;
и после следва адрес и снимка на централата на GlaxoSmithKline, или поне така изглежда)

GSK - Location: UK office
Egham, TW20 0EX
Egham Lane 22 ,Surrey
ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Който вярва, че онази снимка е на някой си А. (Антон? Александър? Атанас? Ангел? Ала-бала?) Радуловски, да си вдигне ръката Laughing

Който вярва, че съществува българска фирма "Bulgaria Dent Professional" - да даде някакво доказателство за съществуването й. Аз лично не я открих никъде, освен в сайта "Красива усмивка".

Който може да ми обясни какъв е този регистрационен номер на фирмата - Reg # : 117762737 EU - с радост ще го изслушам.

Egham също хич не му е мястото там, ама нали искат да ни убедят, че продуктът се произвежда именно от GlaxoSmithKline - та донякъде е обяснимо, колкото и да е тъпо.

Твърдение #12: КОМЕНТАРИ
В страницата "Коментари" на сайта "Красива усмивка" можем да видим коментари на клиенти, използвали продукта RAPID WHITE PEN, както и формуляр за оставяне на коментари.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 1:
Коментарите са измислени, т.е. набрани на ръка, т.е. изобщо не са коментари, оставени там чрез формуляра. Да сравним някои заглавки:
ИМЕ : Антония , София : (коментар)
ИМЕ : Мария Каламова , Пловдив : (коментар)
ИМЕ ; Elisaveta : (коментар)
ИМЕ : Камелия Иванова ; (коментар)
ИМЕ ; ИВЕЛИНА КАЛЧЕВА , СОФИЯ ; (коментар)
Прави впечатление, че на някои места, където е логично системата да слага две точки, нещо в програмата се е объркало и вместо две точки, се е появил знакът точка и запетая. Това софтуерно няма как да стане, ако се използва формулярът. В него е въведен някакъв код, от който просто са невъзможни отклонения и няма как при извеждането на коментара, на програмата да й хрумне вместо да поставя две точки, както й е било казано, да си слага на произволни места точка и запетая. Не знам как по-просто да го обясня.

Прави още впечатление, че даже в тези заглавки са налични пунктуационните грешки, характерни за целия сайт, а по-точно - точка и запетая вместо две точки и разстояние преди знаците. Това ще рече, че "коментарите" са били въведени на ръка от същото неграмотно лице, което е въвеждало и останалия текст в сайта.

Още: някои "коментирали" са оставили и града си, но всъщност във формуляра няма място за град.

По-нататък. Как тъй всички "коментирали" са си оставили имената, много от тях - и фамилиите, а един не се е писал примерно "pisana-glezana"? Това не е присъщо за българското интернет-пространство. Това е евтин трик, с който делят да ни вдъхнат доверие в техния продукт.

И последно - въпреки че всички "коментирали" са си написали имената на кирилица, много от "коментарите" им са на латиница. Това пък вече ама хич не се връзва.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 2:
Коментари всъщност не могат да се оставят чрез формуляра - вече проверих. Каквото и да им напишете - положително или отрицателно - няма да го публикуват.

Последно опровержение: НЕГРАМОТНОСТ
Целият сайт е издържан в стил "тотална тийнейджърска неграмотност" и изобщо не вдъхва доверие към онзи, който стои зад него. Даже името "KRASIVA USMIVKA" е на латиница.


Ами толкова от мен. Това би трябвало всеки, който се е засилил към предлаганата от сайта "Красива усмивка" адски съмнителна избелваща писалка RAPID WHITE PEN, да се замисли, преди да даде парите си за нея. За да няма после теми със заглавия
"RAPID WHITE PEN - някой знае ли нещо за него?"
"ПОМОЩ!!!!!!! Пожълтяха ми зъбите"
"Помощ!!!! Опадаха ми зъбите"
"Измамници гадни"
и прочее.

А аз сега ще пиша и до двете компании - BIOES и GlaxoSmithKline. Ще ги попилея онези от "Красива усмивка".

Браво!!! И аз съм го разглеждала техния сайт. Наистина е доста съмнителен Peace Винаги преди да си поръчам нещо напълно непознато и толкова съмнително, проверявам и сравнявам информацията в интернет, но така или иначе, не ми се налага често Hug

# 2
 • Мнения: 69
Открих чичкото от снимката, т.е. г-н Ала-бала Радуловски!! Знаех си, че много ми е познат и неведнъж съм го срещала!   ideauu

Ами тоя тип го снимат професионално в ролята на бизнесмен. Като ти трябва снимка на бизнесмен - търсиш в нета и намираш него. Е, не само него, но неговият образ изглежда е най-ползваният. В тъй наречените stock images сайтове (онези, които си шарят снимките с логота, сакън да не им ги откраднеш, без да си платиш) е пълно със снимки на въпросния чичко. В един блог някой си Травис е посветил на тоя образ цяла статия - с две думи, не ползвайте шаблонни снимки на бизнесмени, ами си слагайте снимки на собствения персонал, за да не изглежда смешно сайтът ви. Ето я статията на Травис, в която той нарича чичкото "the stock businessman" и дава някои негови снимки за пример.

Аз пък ще дам за пример някои снимки на същия модел - както със същото облекло, с което е в "Красива усмивка", т.е. в ролята на бизнесмен, така и в други роли:


         

          


И т.н. - снимките са около 1200.

С което доказахме, че снимката на г-н Радуловски е фалшива, а лично за мен той едва ли е по-истински от нея.

# 3
 • Мнения: 69
Сега се сетих, че някой може вече да си е поръчвал този продукт и да го е получил. Би било от полза, ако пази опаковката на пратката, а още по-добре би било, ако на нея стои някакъв обратен адрес. Те доставят само със Спиди, така пише. Значи, дори и да не пази името и адреса, но пази номера на товарителницата, това също би било от полза. И, естествено, най-добре ще е, ако евентуалният клиент изтипоса тук името на подателя Grinning

Писах до BIOES Laboratory, но с GSK е малко по-трудно. Нямат никакъв имейл за контакт. Никакъв! Shocked Наскоро май са претърпели хакерска атака и това сигурно им е ответната реакция. Свръхпредпазливи. Единственият начин да се свърже човек с тях е по телефон или във Facebook. Избрах втория начин, чакам да видя дали ще ме забележат.

Стискайте палци Peace

# 4
 • Мнения: 69
Дявол да го вземе, krasivausmivka.com може би се хоства в Холандия. Ето какво IP ми излезе (тук): 89.20.93.12. А като го проверих, ме отведе в Холандия. Май шашмата ще се окаже в по-глобален мащаб Confused

Иначе сайтът е създаден на 04.06.2011 и оттогава не е ъпдейтван. Което потвърждава твърдението ми, че коментарите са предварително написани и нови не се добавят Wink Лицензът му изтича на 04.06.2012.

GSK ми отговориха и ме препращат към GSK-България. Които, разбира се, пак нямат имейл, само телефони. Много предпазливи хора newsm78

# 5
 • Мнения: 69
Е, голям съм заплес! В krasivausmivka.com има цяло рекламно видео, а аз да не си го пусна досега! Ами холандско е, естествено, видеото (тъй че инфото ми за хостинга в Холандия вече изглежда по-логично и направо - почти потвърдено! Party). Значи това е телевизионна реклама на някакъв холандски телешоп, само където те рекламират един по-различен RapidWhite от онзи, който е в krasivausmivka.com. Какво недоглеждане, брех, бива ли така да се излагат, поне да бяха подбрали реклама на продукт със същия външен вид! Това, холандското, изглежда така:


И общо взето действа по същия начин, с тази разлика, че те не го рекламират като продукт на ГлаксоСмитКлайн, а също така ни уверяват, че зъбите ни ще станат по-бели само за 3 дни! ShockedСега да не се върже някой да си го поръчва Wink

Освен това "холандското" е двуфазно - от едната страна е акселератор (ускорител), а от другата - избелващ гел. А в КрасиваУсмивка.ком нищо не се казва за две фази - указанията за употреба са:
Цитат
1. Измийте си зъбите и ги почистете с конец за зъби и/или вода за уста.
3. Усмихнете се широко и задръжте устните си отдалечени от зъбите си.
4. Нанесете тънък слой от гела върху предната част на зъбите с кръгообразни или хоризонтални движения.
5. Задръжте устните си широко отворени около 30 секунди.
6. Затворете капачката на писалката.
2. Отстранете капачката на писалката и завъртете основата ѝ, за да излезе малко количество от избелващия гел на върха на апликатора за нанасяне.
Хаха, забелязвате ли как са разменили поредността на номерата? Номер 2 е най-накрая Laughing Аз чак сега забелязах.

Последна подробност по холандското: то струва 29.95 евро, но ако си поръчаш 2 броя, за втория ще платиш 19.94 евро.

***

Сега да се върнем на онази страница в КрасиваУсмивка.ком, на която са указанията за употреба. Точно вляво от тях има една малка снимчица, на която е показано как се нанася продуктът:


Когато я увеличим, виждаме следното:


Такааа, това било снимка на друг продукт - Whiter Image.

Да погледнем и други снимки.
Малко по-надолу на същата страница, под въпроса "Колко бели ще станат зъбите ми?", има снимка "преди/сега", която обаче не са се постарали да преведат на български, поради което е във вид "before/after".


Същата снимка обаче можем да видим в сайта на клиника Parkview Dental (не само там - има я и в други зъболекарски сайтове) като реклама на избелващата технология Zoom!:


***

Продължаваме да изследваме снимки под микроскоп, но сменяме страницата. На началната страница на сайта откриваме същата снимка "before/after", само че в малко по-различен вид, със заоблени ъгълчета (което доказва идентичността й със снимката на Zoom!):


Когато кликнем върху нея, снимката се увеличава и в долния край виждаме името й, а именно:
избелване бели зъби venus white

Сега отиваме на "Цени и доставка", скролваме до долу и увеличаваме снимката с черната кутийка:


Виждаме нейното име:
venus white krasiva usmivka

И се запитваме: какво, по дяволите, е това Venus White, когато писалката се казва Rapid White?? newsm78

Първият резултат от чичко Гугъл е за свръхпрофесионалната избелваща технология Venus (White) на компанията Heraeus, която е на милиони светлинни години от търсената писалка и изобщо дума за сравнение не може да става. Значи няма да е това. А пък и там писалки няма.

Но по-нататък в резултатите изскача един Venus White в черна кутийка, поразително приличаща на кутийката на Rapid White:


Не са ли като близнаци?!  Grinning

Очевидно работата става все по-гнила и колкото по-навътре чоплим, толкова повече се размирисва. Заравяме се в Гугъла още повече и ето какво излиза - сайт, в който на чист български някой вече е направил дисекция на Venus White (подчертаното - от мен):
Цитат
Кой произвежда Venus White?
Ние не открихме производителя на Venus White...

Официален сайт на Venus White?
Странно. Точно този Venus White няма официален сайт.

Процент пероксид във Venus White?
35% - прекалено много.

Какво намира Google за Venus White?
На първи позиции е системата за избелване на зъбите Venus White на HERAEUS. Те са една друга бира Simple Smile

Къде в България мога да купя Venus White?
krasivausmivka.com. Странно, на този сайт преди не се ли предлагаше Venus White!? Явно вече не върви и сега Venus White е Rapid White Simple Smile

Цена на Venus White?
В момента Venus White/Rapid White е на промоция 2 писалки за избелване на зъбите САМО Wink за 65 лв.

Нашето мнение за  Venus White?
Ние ще ви кажем истината за "оригиналния" продукт за избелване на зъбите Venus White. Venus White е поредния КИТАЙСКИ ПРОДУКТ за избелване на зъбите, който може да бъде "брандиран". Демек, купуваш хиляда бройки и можеш да си поръчаш опаковка и "марка" по твой дизайн. Не мислите ли, че Venus White и Rapid White си приличат прекалено много?

Бихме ли си избелили зъбите с  Venus White?
Дали човекът който продава Venus White би си избелил зъбите с тази писалка за избелване на зъби? Ние не харесваме Venus White. А вие?

Нашата препоръка относно Venus White?
Оставяме на вашата преценка дали си заслужава Venus White (Rapid White)

Дотук - добре. Значи не си въобразявам и не си съчинявам конспирации Simple Smile

***

Окрилена от тези зашеметяващи открития, реших да почовъркам по-обстойно името на г-н Ала-бала Радуловски, т.е. "шефът" на "фирмата-вносител" на Rapid White у нас. Тук обаче ударих на камък - Гугъл нямаше идея кой е той. И тъкмо бях на път да се депресирам, когато се сетих, че не съм търсила телефонния му номер
0892 97 93 31
Тук Гугъл изкара няколко резултата: 4-5 за КрасиваУсмивка.ком и един за някакъв... румънски сайт! - dintialbi.com, в превод: Бели зъби! Grinning

Румънският сайт, както може да се предположи, предлага същата писалка RAPID WHITE.

И нещо повече - има абсолютно същото текстово съдържание като КрасиваУсмивка.ком! Ама ВСИЧКО му е същото, само където е на румънски!
И най-забавното!!! - даже коментарите там са 100% идентични с коментарите в КрасиваУсмивка.ком!! Shocked Е, разбира се, и те са на румънски, а и имената са румънски.
И, естествено - снимката на "шефа" на "фирмата-вносител" за Румъния е същата! Mr. Green


Естествено, името му е друго - Mr. Lane Smith, уауууу... А името на фирмата е New Pharma Dent Professional - и то се различава малко от името на българската фирма (Bulgaria Dent Professional), ама пък и двете фирми са основани през 1995 - какъв съвпадък! Laughing

И сега най-най-смешното (ако не беше то, всъщност нямаше да открия румънския сайт): според Гугъл в румънския сайт трябва да фигурира телефонът на българския "шеф" А. Радуловски. И Гугъл не греши - телефонът наистина е там:
Цитат
0892 97 93 31
Telefon pentru consultări
- тоест този телефон е даден за консултации. А по-долу (за поръчки) е посочен друг (румънски) номер. Защо? В българския сайт навсякъде се дава само един-единствен номер, а в румънския - два!
Защото някой все пак е сгрешил и това явно е админът на тази верига сайтове. Явно румънският е бил направен по-късно от българския, като просто са копирали текста от "нашия", след което са превели всичко на румънски. Превели са всичко, ама на едно място са забравили да заменят българския телефонен номер с румънския. Според мен така е станало.

Та двата сайта се различават само по дизайн (техният е мъъъничко по-малко грозен от нашия) и по някои национални особености като език, имена, валута и адреси. О, и по снимки! При тях има някои по-различни снимки.

Трябва да отбележим и още една разлика по отношение на дизайна: във футера на румънския сайт, освен логото на GlaxoSmithKline, присъства и логото на истинската писалка RapidWhite, произвеждана от френската компания BIOES Laboratory (първото лого отляво):


Което доказва, че фалшивият продукт, предлаган в тези сайтове, наистина е имитация именно на френската писалка, а не на някоя друга, да речем.

То се знае, че веднага му спретнах един бърз анализ на тоя румънски сайт, който показа, че IP-то е същото като IP-то на КрасиваУсмивка.ком - 89.20.93.12. Тоест зад тях стои един и същи човек. Румънският сайт обаче е създаден на 22.10.2011 (с лиценз до 22.10.2012), значи права бях, като си помислих, че е бил създаден след българския.

***

Тогава изведнъж нещо ми проблесна, че някога, някъде съм виждала реклама и на български сайт, който се казва "Бели зъби". Пробвах и го открих - belizubi.com. Там се предлага друга избелваща система, със синя светлина - Whitelight.

! Този сайт има адски много сходства с КрасиваУсмивка.ком. Почеркът на писане вътре е същият, грешките са същите, шрифтовете - и те, грозотата - идентична, и изобщо - главата си залагам, че и техният боклук е някакъв китайски!

Адресът на измислената фирма-вносител pro.UNIVERS DENTAL INDUSTRIES пак е в Пловдив, макар и да е посочена различна улица. Всъщност нали вече се подразбира, че на какъвто и адрес да решим да отидем в Пловдив, такава фирма няма да открием никъде Wink

Телефонът за връзка обаче е различен - 0892 97 93 26. Но се различава само по последните две цифри от телефона в КрасиваУсмивка.ком (0892 97 93 31), което е достатъчно красноречиво за връзката между двата сайта.

И за да няма съмнение - да проверим и този сайт: разбира се, IP-то е все същото - 89.20.93.12.

Нямам време да проучвам в подробности и този продукт, но просто
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ belizubi.com!
Ама НИЩО! - защото, както се убедихме, тези сайтове имат навика да сменят продуктите си периодично. Залагат на бързи печалби в началото, докато не са се усетили хората, че стоката им е китайски боклук, а като намалеят клиентите - сменят името или визията на продукта, или пък целия продукт с някой друг китайски боклук. Те затова и са им такива домейните - "бели зъби", "красива усмивка", а не конкретно име на конкретен продукт. Защото продуктите се сменят, но сайтът си остава със същото име. Имайте предвид това!

***

Една много интересна особеност забелязах при belizubi.com и krasivausmivka.com. И двата сайта предлагат определени промоции, свързани с продуктите им. Тези промоции винаги са валидни до текущата дата. Ето, например, днес е 15 декември и промоцията на КрасиваУсмивка.ком важи "до 15.12.2011 включително". Промоцията на БелиЗъби.ком в момента важи до 14-ти, но там датата се сменя малко по-късно през нощта, не съм установила още в колко часа. Крайната дата в тези сайтове се сменя автоматично и винаги е "днес" - за да ни накарат да си мислим, че имаме последен шанс да спечелим ниските цени/подаръците им, та да побързаме да им купим боклуците.

Датата в румънския сайт се е повредила явно и не се сменя автоматично. Спряла е на 20.11.2011. Програмистите им пак са се издънили нещо Mr. Green

***

И като стигнахме до промоциите, да погледнем безплатния подарък от промоцията в krasivausmivka.com. Той представлява един комплект за зъбна хигиена, включващ 3 инструмента:
Цитат
+Специални Подаръци Само през Декември

  Dr Smith Dental Care Комплект
Цялостна грижа за устната хигиенна

  dr Smith Четка за зъби
Почиства Петната по Зъбите

  dr Smith Stain Remove Инструмент
Премахва засъхнали петна и зъбен камък

  dr Smith Шпатула
Почиства Езика

Да ги видим поотделно:

Рекламата на dr Smith Четка за зъби...


... е всъщност реклама на четката Colgate Whitening и може да бъде видяна на сайта на Colgate:При рекламата на dr Smith Шпатула...


... са пипали толкова некадърно, че чак логото на оригинала са оставили - и за децата е ясно, че това всъщност е реклама на шпатулата за език Plackers, която може да бъде видяна на сайта на Plackers:С третия инструмент няма да се занимавам, защото ми е прекалено грозен. Искам да кажа, може и наистина да е на марката Dr. Smith.

Ще покажа обаче как изглеждат истинските шпатули за почистване на език Dr. Smith (когато не са в комплект):


"Нашата" явно е от първия вид - Е010.
Тези шпатули, както и други продукти на марката Dr. Smith, се предлагат в един много интересен сайт: made-in-china.com.
Made in China, разбирате ли! Laughing
Фирмата-производител е New Phenix Home Products Manufactory. Co., Ltd., от град Янджоу.

Комплекта, който така великодушно се подарява в КрасиваУсмивка.ком...


... можем да закупим на едро от AliExpress срещу 85,39 $ за партида от 40 комплекта, което прави по около 2,13 $ за комплект.

Както е видно, в него нито четката е Colgate, нито шпатулата - Plackers (с каквито снимки се опитват да ни подведат в КрасиваУсмивка.ком). Всичко е наистина Dr. Smith (както и пишат), т.е. 100% китайско.

***

Имам и обнадеждаващи новини от GlaxoSmithKline, които най-после се свързаха с мен, но тях ще ги пиша другия път.
А дотогава - не ползвайте китайски чудеса за зъби, за да не останете без зъби! Wink

# 6
 • Мнения: 243
Това е антиреклама.

Пиша я, за да може хората, които търсят информация за избелващата писалка RAPID WHITE PEN, предлагана в България от сайта krasivausmivka.com, да прочетат тези факти и да се замислят, преди да си дадат парите за нещо със съмнителен произход и съмнителна полза за тяхното здраве и визия.
.......

Браво, браво! Аз съм един от хората,които търсеха информация за писалката и не че не си личат фалшиментите, но особено след като прочетох твоето разследване, от което съм възхитена, определено няма да им се вържа и ще съм доста резервирана преди да купувам този вид продукти.
 Laughing Многосе забавлявах, докато четох, страхотна си  Laughing То и аз си падам по разследванията,ама ти си отделила съответното време и усилия и анализът ти е гениален Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Чакам "обнадеждаващите новини от GlaxoSmithKline".

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 15:24 от White Magic

# 7
 • Мнения: 463
Момиче, къртиш!!!!! Simple Smile Просто къртишшшш!!!! Simple Smile Браво! Simple Smile

АААААААААААаа, луд фен съм ти! Simple Smile  Peace Peace Peace  bouquet  bouquet

хахахахаххахаах можете да се опитате да си купите от продукта Wink цялата инфо е изчезнала - няма телефон за кореспонденция, няма ала-бала Радулов, няма ГСК, няма никой! Simple Smile

Мисля, че и нашият господин чете бг-мамма. Simple Smile

Не може да продава, но и не могат да го хванат ... Sad

И още един ъпдейт - на това IP са регистрирани стотици други сайтове, в т.ч. и този http://www.addedtouchcreations.com/default.html
Конспирацията се разраства ... Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 16:17 от Мишолина :)

# 8
 • Мнения: 69
Ах...  Blush благодарности за аплодисментите, момичета!  bouquet

Ами krasivausmivka.com и румънският dintialbi.com от вчера (19.12.2011) са тотално извън строя, което е повод да се поздравим! Peace Все пак, това още нищо не значи, защото търговецът със сигурност има още количества ментеливи стоки за пласиране и не се знае утре от кой храст ще изскочи.

Изтриването на информацията от тези два сайта стана не защото собственикът им чете БГ-мама (тогава би реагирал по-рано), а защото вчера GSK са се свързали с компанията, при която се хостват тези сайтове - Vistaprint. При Vistaprint (както и на безброй други места, естествено) всеки може да си направи собствен сайт - платен или безплатен - и да си пише в него каквото му хареса ("нашите" два сайта са били платени; не, че това е от някакво значение). Затова и там се хостват толкова много сайтове, но то не значи, че всичките те са шашми Wink Хостваните при Vistaprint сайтове се познават по логото на Vistaprint (вижда се в левия край на отворения таб):
Та GSK защитиха интересите си, но май нямат интерес да преследват мошеника. Аз обаче не съм се отказала - трепери, Ала-бала, идвам!! Mr. Green

 • Лошото с изтриването на сайтовете е, че ми развали досегашните постове в темата, защото доказателствените ми снимки изчезнаха. А те са ми важни, защото наистина не съм се отказала и смятам да уведомя ГДБОП за тоя измамник. Хубавото обаче е, че предвидливо си ги бях свалила на компютъра Wink, така че в следващия си пост ще публикувам наново всичко, което съм писала тук до 15 декември вкл., за да може - ако случайно проявят интерес (стискайте палци!) - съответните власти да придобият ясна представа за ситуацията. Предварително се извинявам за това повторение, което ще утежни темата, но мисля, че е необходимо.

А сега - да си продължа с каквото бях обещала.

Значи в сайта на GSK-България нямаше посочен имейл за връзка, но аз вече знаех, че IP-то на измамника е холандско. Затова  ми хрумна да проверя дали случайно не мога да ги алармирам през сайта на GSK-Холандия. За мой късмет, в холандския сайт имаше формуляр за обратна връзка. Писах им, че съм попаднала на български сайт, хостван вероятно в Холандия, който продава фалшификати на френски продукт, представяйки ги за продукти на GSK, и ги помолих да се свържат с мен, за да им пратя подробности. След 2-3 дни получих имейл от един господин от Англия на длъжност Corporate Security Adviser при GSK, която титла за мен означаваше най-височайша чест, т.е. приели са ме на сериозно. Господинът пишеше, че ще е благодарен на всяка информация, имаща връзка със случая, която би помогнала на разследването. Това беше и "обнадеждаващата новина" Wink На 16.12 му пратих всичко, което вече съм написала дотук + онова, което след малко ще напиша. Помолих да ме държат в течение и преди няколко часа получих втори имейл с благодарности и "отчет" за свършената работа.

Що се отнася до производителите на оригиналния RapidWhite - BIOES Laboratory - те така и не ми отговориха, макар че им писах много по-отдавна.

***

Да продължа по същество.

ДЕЙСТВИТЕЛЕН ПРОИЗХОД И ДЕЙСТВИТЕЛНА ЦЕНА НА МЕНТЕТАТА:

Първо да припомня, че

ПРОМОЦИОНАЛНИЯТ ПОДАРЪК В krasivausmivka.com
КОМПЛЕКТ ЗА УСТНА ХИГИЕНА Dr. Smith
Е КИТАЙСКО ПРОИЗВОДСТВО И РЕАЛНО СТРУВА 2,13 $
Може да бъде закупен на едро например от тук.

Този продукт вече не се предлага в krasivausmivka.com, защото сайтът вече не съществува.
Внимавайте, ако се опитат да ви го пробутат в други сайтове!


Тази находка ми даде идеята да потърся и другите два продукта - RapidWhite (писалката) и WhiteLight (със синята светлина). Намерих ги в сайта "Али-Баба". Намерих ги в мноооого разновидности, все от китайски производители. Избрах си две оферти и се регистрирах в сайта с фалшиво име и фалшива фирма (то пък аз фирма никога съм нямала Laughing). С това сигурно наруших няколко закона, но каузата си заслужаваше! Wink Така с фалшивата си самоличност се свързах с двете търговки (едната май е направо представител на компанията-производител) и ги питах каква цена ще ми предложат, ако реша да закупя 50 или 100 бройки. И двете бяха ужасно отзивчиви, ужасно любезни, ужасно учтиви и ми отговориха ужасно светкавично. Бяха толкова мили, че чак ми стана неудобно, дето им пиша с фалшиви намерения и сега се чудя как да им откажа добрите предложения без да ги обидя...  Embarassed  Thinking (Говоря съвсем сериозно, впрочем.) Та ето кое колко струва:

ПРЕДЛАГАНАТА В belizubi.com
СИСТЕМА ЗА ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ WhiteLight
НА ЦЕНА 45 лв ЗА 1 БРОЙ (~ 30,06 $) И 65 лв ЗА 2 БРОЯ (~ 43,42 $)
Е КИТАЙСКО ПРОИЗВОДСТВО И РЕАЛНО СТРУВА 2,50 $
Може да бъде закупена на едро например от тук.

Този продукт се предлага не само в belizubi.com!


Понеже досега съм се спирала само мимоходом на този продукт, ще добавя някои по-интересни особености, потвърждаващи фалшивостта му (ако цената и произходът не са били достатъчно убедителни):
1. Тук се набляга на твърдението "Разработено по Американски Патент Patent No 03364755.0", но никъде не се споменава, че в действителност е made in China.
2. На тази страница пише: "Активната съставка на Системата за избелване на зъби WhiteLight™ е карбамид пероксид 10%".
На друга страница в същия сайт пише: "WhiteLight системата използва 15 % карбамид пероксид като агент за избелване на зъбите".
3. Коментарите са фалшиви - поради същите причини, които посочих за RapidWhite.
4. Тук най-нагло се лъже, че WhiteLight струвал в аптеките 60 лв. Това е абсурд, такъв продукт не може да припари до аптеките, камо ли да струва 60 лв! А и вече видяхме колко струва - 2 долара и половина.
Пак на същата страница - промоцията винаги е активна до "днес" - точно както при RapidWhite.
5. В страницата "За нас" до вчера пишеше:

pro.UNIVERS DENTAL INDUSTRIES
от 1992 г. Професионализъм в Денталната индустрия
Адрес - офис в България ;
Град Пловдив
Бул. 6-ти Септември 28
телефон 0892 97 93 26
 
Централен Офис ;
United Kingdom
Stainess
Queens Way 126
TW20 8GF
tel. 0044 77 304 380 72

VAT Reg. No 234567762300

Но това сега може да се види само в кеша на Гугъл, защото тази страница понастоящем е празна. И изтриването й не е дело на GSK, понеже за този сайт не съм им писала (нямах основания - името им не се засягаше). Това е твърде показателно и си е стопроцентово доказателство, че собственикът на belizubi.com и собственикът на krasivausmivka.com са едно и също лице. Изглежда, г-н Ала-бала се е стреснал след затварянето на другите му два сайта и е решил да поприкрие фалшификациите си Thinking
6. На същата страница "За нас" имаше и един ISO сертификат за одобрение от Лойд (за предоставяне на зъболекарски услуги), който ми беше най-железният аргумент, но виждам, че и той вече е изчезнал. Под него стоеше гръмкото:

Cертификат за качество – CE certificate (за европейските пазари). Всички продукти са регистрирани и клинично тествани в ИАЛ с рег.н IV-РD/МИ-411/03.12.2008 и могат свободно да се продават на българския пазар.

За щастие, Гугъл все още пази негово изображение, но дори и след като го увеличих, четенето е почти невъзможно:

 

Все пак и това е достатъчно, за да видим, че името на компанията, чийто е този сертификат, липсва; липсват също и други детайли - надписите на фона (вертикалният вдясно и голямото R в центъра). Ето например един истински сертификат (на друга фирма, за друга дейност):


И стига вече толкоз за WhiteLight. Както се вика - за бога, братя, не купувайте! Wink

За всеки случай си запазих всички страници от сайта, преди да са решили да променят още нещо по него - ако на някого му потрябва пълния архив, може да си го свали от ТУК.

И сега - главният герой на тази статия:

ПРЕДЛАГАНАТА В krasivausmivka.com
ПИСАЛКА ЗА ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ RapidWhite
НА ПРОМОЦИЯ 1+1 -> 65 лв ЗА 2 БРОЯ, Т.Е. ~ 21,71 $ ЗА 1 БРОЙ
Е КИТАЙСКО ПРОИЗВОДСТВО И РЕАЛНО СТРУВА 2,49 $
(като в цената е включена и доставката! Party )
Може да бъде закупена на едро например от тук.

Този продукт вече не се предлага в krasivausmivka.com, защото сайтът вече не съществува.
Внимавайте, ако се опитат да ви го пробутат в други сайтове!


Най-интересното покрай тази писалка е, че тя всъщност е "customizable" - можете да си поръчате каквото си щете да бъде отпечатано на опаковката. Сигурна съм, че и adidas да поискам да ми я кръстят, с радост ще го направят! Grinning Изпълняват желания клиентски всякакви!

Специално в тази оферта писалката е пълна с гел с Hydrogen peroxide, но в други обяви има с Carbamide peroxide, а в трети пък - по желание на клиента, тъй че пероксидите хич да не ви притесняват! Wink

Тъй, засега толкова, а следващият път ще си възстановя първите постове така, както си бяха първоначално Wink

# 9
 • Мнения: 69
Така... моят мързел каква работа ми отвори... Хубаво си мислех още в началото да качвам снимките от външен сървър, ама на, не го направих и ги линквах директно от двата - вече спрени - сайта, в резултат на което понастоящем всички снимки липсват Confused Започвам с възстановяването на постингите ми от 8 и 15 декември в първоначалния им вид, за да могат евентуално заинтересованите органи на реда да придобият ясна представа за измамата и да пипнат тоя мошеник, продаващ китайски ментета, представяни от него за английски/американски оригинални продукти, и то на обирджийски цени.

(Ще "пренапиша" постингите си във вид на цитати, че по-малко място да заемат; още веднъж се извинявам за тези повторения... Blush)

Преди да изчезнат снимките от първия ми пост, той изглеждаше така:


Това е антиреклама.

Пиша я, за да може хората, които търсят информация за избелващата писалка RAPID WHITE PEN, предлагана в България от сайта krasivausmivka.com, да прочетат тези факти и да се замислят, преди да си дадат парите за нещо със съмнителен произход и съмнителна полза за тяхното здраве и визия.

Първо да кажа, че точно избелването на зъбите не е нещо, което ме вълнува в момента; имам си достатъчно други мании. Влязох в горепосочения сайт, не за да си купувам разни магически писалки, от които нямам наложаща нужда, а защото видях една реклама във Facebook, от която изведнъж ме лъхна натрапчивото усещане, че тя ще води към някаква Дания, в която ще има нещо гнило. Много обичам да чопля и нищя разни гнили Дании. Рекламата гласеше нещо от рода на
(Ново) избелващо покритие за зъбите,
но я има и във вариант на
НОВО - Лакиране на ЗЪБИ,
а може да съществуват и варианти с други зарибяващи текстове.

И така, да видим какво предлага сайтът "Красива усмивка".

Твърдение #1: ПРОИЗВОДИТЕЛ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> RapidWhite ™ е произведен в Англия от най -голямата фармацевтчина компания в света - Glaxo Smith Kline.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 1:
Ето го сайтът на GlaxoSmithKline: http://www.gsk.com/products/index.htm (това е страницата с продуктите). Колкото и да търсим, там няма да намерим рекламираната избелваща писалка. Защото GlaxoSmithKline не произвеждат RAPID WHITE PEN.
Логично е в този случай да си зададем въпроса, кой, аджеба, я произвежда тая писалка?
Няма да ни отнеме повече от 5 мин., за да установим, че RAPID WHITE PEN се произвежда от BIOES Laboratory, каквото и да значи това.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 2:
Да видим, все пак, какво значи "BIOES Laboratory" - това е френска компания със седалище (и лаборатории) в Париж. Следователно RAPID WHITE PEN не може да бъде произведен в Англия, защото се произвежда във Франция.

(Само да вметна: GlaxoSmithKline не е най-голямата фармацевтична компания. Втората по големина е.)

Твърдение #2: ОПАКОВКА
Опаковката, която се рекламира в сайта "Красива усмивка", изглежда така:

     

От последната снимка сигурно ще ни обземе чувството, че ни показват две различни кутийки, при което на втората даже не пише "RAPID WHITE PEN", а само някакъв си "Teeth Whitening Pen", но да не издребняваме сега - може наистина от едната страна да са отпечатали едното изображение, а от другата - другото - така, както е показано на снимките. Толкова могат - толкова правят, нищо, че е грозно.

Може също така да ни обезпокои онази претенция "ORIGINAL", която се мъдри върху синьото кръгче на долната снимка (в левия край на кутийката), защото от опит знаем, че там, където пише с големи букви "ОРИГИНАЛ", става дума за МЕНТЕ. Но и това са субективни съмнения.

Да погледнем обективните:

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Ето я опаковката от сайта на производителя:


Кутийка няма, опаковката е друга. И писалката е друга.

Твърдение #3: СЪЩНОСТ
От сайта "Красива усмивка" оставаме с впечатлението, че писалката е някаква нова, революционна технология за избелване на зъби, "проста и лесна", без да си пъха човек разни неудобни неща в устата и да стои с тях не-знам-си-колко-време, както при обичайните избелващи продукти.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Както се вижда от сайта на производителя, писалката е само "travel" вариант на избелващата система на BIOES. Тоест "за пътуване", демек "джобен формат", с други думи - да не мъкнем всичките джаджи от цялата система за избелване, а да можем да си я носим "в дамската чантичка", ако се наложи. Но това не е от такова голямо значение.

Твърдение #4: СЪСТАВ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Натурални съставки

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
На друго място в същия сайт пише:
> Активни Съставки и Тяхното Действие ;
Глицерин
Водороден Пероксид
Натриев Хидроксид
EDTA (Ethylenediaminetetraacetic acid)
Натриев Захарин
Triethanolamine

- аз натурална съставка не видях.

Твърдение #5: АКТИВНА СЪСТАВКА
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Във формулата на нашия продукт за избелване на зъби сме използвали водороден пероксид, действащ като избелващ агент. 35 % се класифицира като високо съдържание на избелващ агент .Обикновено стоматолизите които предлагат професионално избелване използват гел със съдържание от 30 % до 60 % Пероксид . Rapid WHITE е една от многото писалки предлагани на пазара.
Но само тя единствена съдържа 35 % Пероксид ( стандартното съдържание на повечето избелващи химикалки е от 10 % до 20 % пероксид ).


ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> Peroxide-free
- което ще рече, че оригиналната писалка не съдържа пероксид!!!

Оттам - и следващото:

Твърдение #6: БЕЗОПАСНОСТ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Гелът е безопасен  - New Sensitive Formula - не уврежда емайла и венците.
Не трябва да махате гела след това защото той се премахва по естествен начин или при следващото миене на зъбите.


ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Същото го пише и в сайта на производителя, но точно защото тяхната писалка не съдържа пероксид. Доколко гел, съдържащ пероксид, е безопасен, преценете сами.
Дали гел, съдържащ пероксид, не трябва да се маха след като е действал, колкото трябва - това също е под въпрос, поне за мен.

Твърдение #7: УПОТРЕБА
В сайта "Красива усмивка" пише:
> не изплаквайте, не се хранете и не поемайте течности 20 минути след използването на Rapid White™за да дадете време на избелващите агенти да подействат.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> do not eat or drink for 30 minutes after application.

Твърдение #8: РЕЗУЛТАТ
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Rapid  White™ избелва зъбите  от 4 до 8 нюанса.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> The RapidWhite Sensitive Formula Brightstick is a gentle treatement, which whitens up to 4 shades lighter in 7 days. (= "до 4 нюанса")

Твърдение #9: ТРАЙНОСТ НА РЕЗУЛТАТА
В сайта "Красива усмивка" пише:
> Ако  поддържате добра зъбна хигиена, резултатите от избелването на зъбите ще траят минимум 2 години.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
В сайта на производителя пише:
> Results visible from the first week onwards and stable for 1 year after treatment.

Твърдение #10: ЦЕНА
В сайта "Красива усмивка" пише, че единичната цена е 65 лв, но ако поръчаме 2 броя, вторият ще ни е безплатен, ама ако я нямаше промоцията, би ни струвал още 65 лв. (т.е. 130 лв за два броя).

ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Оригиналният продукт се продава в различните страни в Европа за 17 - 19 евро - ето напр. в един шведски сайт е 19 евро: http://eleven.se/en/rapid-white-travel-tooth-whitening-system-16479.html

Твърдение #11: ВНОСИТЕЛ / ДИСТРИБУТОР
В страницата "За нас" на сайта "Красива усмивка" пише:
> Фирма  Bulgaria Dent Professional- Основана 1995 г .
Директен Вносител на Rapid White за България
Адрес на Фирмата В България;
Град Пловдив , Ул. Димитър Талев 205
Телефон за Връзка 0892 97 93 31
Reg # : 117762737 EU
 
Основна Дейност на фирмата;
Внос и Дистрибуция на Избелващи продукти , Обурудване за зъболекарски кабинети , Дентална Апаратура ,Медикаменти и Др.
Фирмата разполага с голям асортимент от продукти и апаратура - за Продажба на Едро.

Материално отговорно лице: А. Радуловски(после има карта на Egham - Англия; не мога да я копирам;
под нея - линк "Driving Directions" - за да видим как да стигнем до Egham, мда...;
и после следва адрес и снимка на централата на GlaxoSmithKline, или поне така изглежда)

GSK - Location: UK office
Egham, TW20 0EX
Egham Lane 22 ,Surrey
ОПРОВЕРЖЕНИЕ:
Който вярва, че онази снимка е на някой си А. (Антон? Александър? Атанас? Ангел? Ала-бала?) Радуловски, да си вдигне ръката Laughing

Който вярва, че съществува българска фирма "Bulgaria Dent Professional" - да даде някакво доказателство за съществуването й. Аз лично не я открих никъде, освен в сайта "Красива усмивка".

Който може да ми обясни какъв е този регистрационен номер на фирмата - Reg # : 117762737 EU - с радост ще го изслушам.

Egham също хич не му е мястото там, ама нали искат да ни убедят, че продуктът се произвежда именно от GlaxoSmithKline - та донякъде е обяснимо, колкото и да е тъпо.

А че е тъпо - тъпо е, защото ако RAPID WHITE PEN наистина се произвеждаше от GlaxoSmithKline, то тази писалка нямаше да се внася от измислената фирма на измисления Ала-бала Радуловски, а от ГлаксоСмитКлайн - България.

Твърдение #12: КОМЕНТАРИ
В страницата "Коментари" на сайта "Красива усмивка" можем да видим коментари на клиенти, използвали продукта RAPID WHITE PEN, както и формуляр за оставяне на коментари.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 1:
Коментарите са измислени, т.е. набрани на ръка, т.е. изобщо не са коментари, оставени там чрез формуляра. Да сравним някои заглавки:
ИМЕ : Антония , София : (коментар)
ИМЕ : Мария Каламова , Пловдив : (коментар)
ИМЕ ; Elisaveta : (коментар)
ИМЕ : Камелия Иванова ; (коментар)
ИМЕ ; ИВЕЛИНА КАЛЧЕВА , СОФИЯ ; (коментар)
Прави впечатление, че на някои места, където е логично системата да слага две точки, нещо в програмата се е объркало и вместо две точки, се е появил знакът точка и запетая. Това софтуерно няма как да стане, ако се използва формулярът. В него е въведен някакъв код, от който просто са невъзможни отклонения и няма как при извеждането на коментара, на програмата да й хрумне вместо да поставя две точки, както й е било казано, да си слага на произволни места точка и запетая. Не знам как по-просто да го обясня.

Прави още впечатление, че даже в тези заглавки са налични пунктуационните грешки, характерни за целия сайт, а по-точно - точка и запетая вместо две точки и разстояние преди знаците. Това ще рече, че "коментарите" са били въведени на ръка от същото неграмотно лице, което е въвеждало и останалия текст в сайта.

Още: някои "коментирали" са оставили и града си, но всъщност във формуляра няма място за град.

По-нататък. Как тъй всички "коментирали" са си оставили имената, много от тях - и фамилиите, а един не се е писал примерно "pisana-glezana"? Това не е присъщо за българското интернет-пространство. Това е евтин трик, с който целят да ни вдъхнат доверие в техния продукт.

И последно - въпреки че всички "коментирали" са си написали имената на кирилица, много от "коментарите" им са на латиница. Това пък вече ама хич не се връзва.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ 2:
Коментари всъщност не могат да се оставят чрез формуляра - вече проверих. Каквото и да им напишете - положително или отрицателно - няма да го публикуват.

Последно опровержение: НЕГРАМОТНОСТ
Целият сайт е издържан в стил "тотална тийнейджърска неграмотност" и изобщо не вдъхва доверие към онзи, който стои зад него. Даже името "KRASIVA USMIVKA" е на латиница.


Ами толкова от мен. Това би трябвало да накара всеки, който се е засилил към предлаганата от сайта "Красива усмивка" адски съмнителна избелваща писалка RAPID WHITE PEN, да се замисли преди да даде парите си за нея. За да няма после теми със заглавия
"RAPID WHITE PEN - някой знае ли нещо за него?"
"ПОМОЩ!!!!!!! Пожълтяха ми зъбите"
"Помощ!!!! Опадаха ми зъбите"
"Измамници гадни"
и прочее.

А аз сега ще пиша и до двете компании - BIOES и GlaxoSmithKline. Ще ги попилея онези от "Красива усмивка".


# 10
 • Мнения: 69
Вторият, третият и четвъртият ми пост в тази тема не съдържат снимки от двата вече спрени сайта, затова не се нуждаят от възстаноявяване.

Преди да изчезнат снимките от петия ми пост, той изглеждаше така:


Е, голям съм заплес! В krasivausmivka.com има цяло рекламно видео, а аз да не си го пусна досега! Ами холандско е, естествено, видеото (тъй че инфото ми за хостинга в Холандия вече изглежда по-логично и направо - почти потвърдено! Party). Значи това е телевизионна реклама на някакъв холандски телешоп, само където те рекламират един по-различен RapidWhite от онзи, който е в krasivausmivka.com. Какво недоглеждане, брех, бива ли така да се излагат, поне да бяха подбрали реклама на продукт със същия външен вид! Това, холандското, изглежда така:


И общо взето действа по същия начин, с тази разлика, че те не го рекламират като продукт на ГлаксоСмитКлайн, а също така ни уверяват, че зъбите ни ще станат по-бели само за 3 дни! ShockedСега да не се върже някой да си го поръчва Wink

Освен това "холандското" е двуфазно - от едната страна е акселератор (ускорител), а от другата - избелващ гел. А в КрасиваУсмивка.ком нищо не се казва за две фази - указанията за употреба са:
Цитат
1. Измийте си зъбите и ги почистете с конец за зъби и/или вода за уста.
3. Усмихнете се широко и задръжте устните си отдалечени от зъбите си.
4. Нанесете тънък слой от гела върху предната част на зъбите с кръгообразни или хоризонтални движения.
5. Задръжте устните си широко отворени около 30 секунди.
6. Затворете капачката на писалката.
2. Отстранете капачката на писалката и завъртете основата ѝ, за да излезе малко количество от избелващия гел на върха на апликатора за нанасяне.
Хаха, забелязвате ли как са разменили поредността на номерата? Номер 2 е най-накрая Laughing Аз чак сега забелязах.

Последна подробност по холандското: то струва 29.95 евро, но ако си поръчаш 2 броя, за втория ще платиш 19.94 евро.

***

Сега да се върнем на онази страница в КрасиваУсмивка.ком, на която са указанията за употреба. Точно вляво от тях има една малка снимчица, на която е показано как се нанася продуктът:


Когато я увеличим, виждаме следното:


Такааа, това било снимка на друг продукт - Whiter Image.

Да погледнем и други снимки.
Малко по-надолу на същата страница, под въпроса "Колко бели ще станат зъбите ми?", има снимка "преди/сега", която обаче не са се постарали да преведат на български, поради което е във вид "before/after".


Същата снимка обаче можем да видим в сайта на клиника Parkview Dental (не само там - има я и в други зъболекарски сайтове) като реклама на избелващата технология Zoom!:


***

Продължаваме да изследваме снимки под микроскоп, но сменяме страницата. На началната страница на сайта откриваме същата снимка "before/after", само че в малко по-различен вид, със заоблени ъгълчета (което доказва идентичността й със снимката на Zoom!):


Когато кликнем върху нея, снимката се увеличава и в долния край виждаме името й, а именно:
избелване бели зъби venus white

Сега отиваме на "Цени и доставка", скролваме до долу и увеличаваме снимката с черната кутийка:


Виждаме нейното име:
venus white krasiva usmivka

И се запитваме: какво, по дяволите, е това Venus White, когато писалката се казва Rapid White?? newsm78

Първият резултат от чичко Гугъл е за свръхпрофесионалната избелваща технология Venus (White) на компанията Heraeus, която е на милиони светлинни години от търсената писалка и изобщо дума за сравнение не може да става. Значи няма да е това. А пък и там писалки няма.

Но по-нататък в резултатите изскача един Venus White в черна кутийка, поразително приличаща на кутийката на Rapid White:


Не са ли като близнаци?!  Grinning

Очевидно работата става все по-гнила и колкото по-навътре чоплим, толкова повече се размирисва. Заравяме се в Гугъла още повече и ето какво излиза - сайт, в който на чист български някой вече е направил дисекция на Venus White (подчертаното - от мен):

Цитат
Кой произвежда Venus White?
Ние не открихме производителя на Venus White...

Официален сайт на Venus White?
Странно. Точно този Venus White няма официален сайт.

Процент пероксид във Venus White?
35% - прекалено много.

Какво намира Google за Venus White?
На първи позиции е системата за избелване на зъбите Venus White на HERAEUS. Те са една друга бира Simple Smile

Къде в България мога да купя Venus White?
krasivausmivka.com. Странно, на този сайт преди не се ли предлагаше Venus White!? Явно вече не върви и сега Venus White е Rapid White Simple Smile

Цена на Venus White?
В момента Venus White/Rapid White е на промоция 2 писалки за избелване на зъбите САМО Wink за 65 лв.

Нашето мнение за  Venus White?
Ние ще ви кажем истината за "оригиналния" продукт за избелване на зъбите Venus White. Venus White е поредния КИТАЙСКИ ПРОДУКТ за избелване на зъбите, който може да бъде "брандиран". Демек, купуваш хиляда бройки и можеш да си поръчаш опаковка и "марка" по твой дизайн. Не мислите ли, че Venus White и Rapid White си приличат прекалено много?

Бихме ли си избелили зъбите с  Venus White?
Дали човекът който продава Venus White би си избелил зъбите с тази писалка за избелване на зъби? Ние не харесваме Venus White. А вие?

Нашата препоръка относно Venus White?
Оставяме на вашата преценка дали си заслужава Venus White (Rapid White)

Дотук - добре. Значи не си въобразявам и не си съчинявам конспирации Simple Smile

***

Окрилена от тези зашеметяващи открития, реших да почовъркам по-обстойно името на г-н Ала-бала Радуловски, т.е. "шефът" на "фирмата-вносител" на Rapid White у нас. Тук обаче ударих на камък - Гугъл нямаше идея кой е той. И тъкмо бях на път да се депресирам, когато се сетих, че не съм търсила телефонния му номер
0892 97 93 31
Тук Гугъл изкара няколко резултата: 4-5 за КрасиваУсмивка.ком и един за някакъв... румънски сайт! - dintialbi.com, в превод: Бели зъби! Grinning

Румънският сайт, както може да се предположи, предлага същата писалка RAPID WHITE.

И нещо повече - има абсолютно същото текстово съдържание като КрасиваУсмивка.ком! Ама ВСИЧКО му е същото, само където е на румънски!
И най-забавното!!! - даже коментарите там са 100% идентични с коментарите в КрасиваУсмивка.ком!! Shocked Е, разбира се, и те са на румънски, а и имената са румънски.
И, естествено - снимката на "шефа" на "фирмата-вносител" за Румъния е същата! Mr. Green


Естествено, името му е друго - Mr. Lane Smith, уауууу... А името на фирмата е New Pharma Dent Professional - и то се различава малко от името на българската фирма (Bulgaria Dent Professional), ама пък и двете фирми са основани през 1995 - какъв съвпадък! Laughing

И сега най-най-смешното (ако не беше то, всъщност нямаше да открия румънския сайт): според Гугъл в румънския сайт трябва да фигурира телефонът на българския "шеф" А. Радуловски. И Гугъл не греши - телефонът наистина е там:
Цитат
0892 97 93 31
Telefon pentru consultări
- тоест този телефон е даден за консултации. А по-долу (за поръчки) е посочен друг (румънски) номер. Защо? В българския сайт навсякъде се дава само един-единствен номер, а в румънския - два!
Защото някой все пак е сгрешил и това явно е админът на тази верига сайтове. Явно румънският е бил направен по-късно от българския, като просто са копирали текста от "нашия", след което са превели всичко на румънски. Превели са всичко, ама на едно място са забравили да заменят българския телефонен номер с румънския. Според мен така е станало.

Та двата сайта се различават само по дизайн (техният е мъъъничко по-малко грозен от нашия) и по някои национални особености като език, имена, валута и адреси. О, и по снимки! При тях има някои по-различни снимки.

Трябва да отбележим и още една разлика по отношение на дизайна: във футера на румънския сайт, освен логото на GlaxoSmithKline, присъства и логото на истинската писалка RapidWhite, произвеждана от френската компания BIOES Laboratory (първото лого отляво):


Което доказва, че фалшивият продукт, предлаган в тези сайтове, наистина е имитация именно на френската писалка, а не на някоя друга, да речем.

То се знае, че веднага му спретнах един бърз анализ на тоя румънски сайт, който показа, че IP-то е същото като IP-то на КрасиваУсмивка.ком - 89.20.93.12. Тоест зад тях стои един и същи човек. Румънският сайт обаче е създаден на 22.10.2011 (с лиценз до 22.10.2012), значи права бях, като си помислих, че е бил създаден след българския.

***

Тогава изведнъж нещо ми проблесна, че някога, някъде съм виждала реклама и на български сайт, който се казва "Бели зъби". Пробвах и го открих - belizubi.com. Там се предлага друга избелваща система, със синя светлина - Whitelight.

! Този сайт има адски много сходства с КрасиваУсмивка.ком. Почеркът на писане вътре е същият, грешките са същите, шрифтовете - и те, грозотата - идентична, и изобщо - главата си залагам, че и техният боклук е някакъв китайски!

Адресът на измислената фирма-вносител pro.UNIVERS DENTAL INDUSTRIES пак е в Пловдив, макар и да е посочена различна улица. Всъщност нали вече се подразбира, че на какъвто и адрес да решим да отидем в Пловдив, такава фирма няма да открием никъде Wink

Телефонът за връзка обаче е различен - 0892 97 93 26. Но се различава само по последните две цифри от телефона в КрасиваУсмивка.ком (0892 97 93 31), което е достатъчно красноречиво за връзката между двата сайта.

И за да няма съмнение - да проверим и този сайт: разбира се, IP-то е все същото - 89.20.93.12.

Нямам време да проучвам в подробности и този продукт, но просто
НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ belizubi.com!
Ама НИЩО! - защото, както се убедихме, тези сайтове имат навика да сменят продуктите си периодично. Залагат на бързи печалби в началото, докато не са се усетили хората, че стоката им е китайски боклук, а като намалеят клиентите - сменят името или визията на продукта, или пък целия продукт с някой друг китайски боклук. Те затова и са им такива домейните - "бели зъби", "красива усмивка", а не конкретно име на конкретен продукт. Защото продуктите се сменят, но сайтът си остава със същото име. Имайте предвид това!

***

Една много интересна особеност забелязах при belizubi.com и krasivausmivka.com. И двата сайта предлагат определени промоции, свързани с продуктите им. Тези промоции винаги са валидни до текущата дата. Ето, например, днес е 15 декември и промоцията на КрасиваУсмивка.ком важи "до 15.12.2011 включително". Промоцията на БелиЗъби.ком в момента важи до 14-ти, но там датата се сменя малко по-късно през нощта, не съм установила още в колко часа. Крайната дата в тези сайтове се сменя автоматично и винаги е "днес" - за да ни накарат да си мислим, че имаме последен шанс да спечелим ниските цени/подаръците им, та да побързаме да им купим боклуците.

Датата в румънския сайт се е повредила явно и не се сменя автоматично. Спряла е на 20.11.2011. Програмистите им пак са се издънили нещо Mr. Green

***

И като стигнахме до промоциите, да погледнем безплатния подарък от промоцията в krasivausmivka.com. Той представлява един комплект за зъбна хигиена, включващ 3 инструмента:

Цитат
+Специални Подаръци Само през Декември

  Dr Smith Dental Care Комплект
Цялостна грижа за устната хигиенна

  dr Smith Четка за зъби
Почиства Петната по Зъбите

  dr Smith Stain Remove Инструмент
Премахва засъхнали петна и зъбен камък

  dr Smith Шпатула
Почиства Езика

Да ги видим поотделно:

Рекламата на dr Smith Четка за зъби...


... е всъщност реклама на четката Colgate Whitening и може да бъде видяна на сайта на Colgate:При рекламата на dr Smith Шпатула...


... са пипали толкова некадърно, че чак логото на оригинала са оставили - и за децата е ясно, че това всъщност е реклама на шпатулата за език Plackers, която може да бъде видяна на сайта на Plackers:С третия инструмент няма да се занимавам, защото ми е прекалено грозен. Искам да кажа, може и наистина да е на марката Dr. Smith.

Ще покажа обаче как изглеждат истинските шпатули за почистване на език Dr. Smith (когато не са в комплект):


"Нашата" явно е от първия вид - Е010.
Тези шпатули, както и други продукти на марката Dr. Smith, се предлагат в един много интересен сайт: made-in-china.com.
Made in China, разбирате ли! Laughing
Фирмата-производител е New Phenix Home Products Manufactory. Co., Ltd., от град Янджоу.

Комплекта, който така великодушно се подарява в КрасиваУсмивка.ком...


... можем да закупим на едро от AliExpress срещу 85,39 $ за партида от 40 комплекта, което прави по около 2,13 $ за комплект.

Както е видно, в него нито четката е Colgate, нито шпатулата - Plackers (с каквито снимки се опитват да ни подведат в КрасиваУсмивка.ком). Всичко е наистина Dr. Smith (както и пишат), т.е. 100% китайско.

***

Имам и обнадеждаващи новини от GlaxoSmithKline, които най-после се свързаха с мен, но тях ще ги пиша другия път.
А дотогава - не ползвайте китайски чудеса за зъби, за да не останете без зъби! Wink


# 11
 • Мнения: 69
Да добавя сега и архивите на трите сайта, които съвсем нагледно ще илюстрират дейността на собственика им и евентуално биха били от полза на когото трябва:

krasivausmivka.com, в който се продаваше избелващата писалка RapidWhite, и който беше спрян в понеделник от ГлаксоСмитКлайн: АРХИВ.

От този сайт не успях да си запазя копие преди да започне спирането му (той загина първи), затова архивът съдържа кеширани страници (от Гугъл) и показва как изглеждаше преди да го спрат. Текстът е 100% налице; някои снимки вече липсваха, но това не е фатално, защото съм показала най-важните в тази тема; футерът също вече беше обеднял от гледна точка на картинки, но успях да го възстановя (пак от кеша), макар и в не толкова блестящ вид:Между другото, присъстващото във футера лого Venus доказва, че по-рано в сайта се е продавал продуктът-двойник и предшественик на RapdWhite - VenusWhite! Grinning


dintialbi.com - румънският брат-близнак на горния сайт, в който също се продаваше писалката Rapid White и също бе спрян в понеделник от ГлаксоСмитКлайн: АРХИВ.

В този архив няма кеширани страници - всичките съм ги запазила малко преди да започне триенето (този сайт загина втори). Само една разлика има с онова, което съм писала нагоре в темата: промяна в телефона. Нали преди да бъде спрян krasivausmivka.com, в румънския сайт - тогава си мислех, че погрешка - беше оставен българския номер:

Цитат
0892 97 93 31
Telefon pentru consultări

Но след като е започнало изтриването на krasivausmivka.com, собственикът (точно затова съм УБЕДЕНА, че е един и същ!) е редактирал телефона за връзка в румънския сайт (в архива вече е редактиран):

Цитат
00 359 892 97 93 31
Telefon pentru consultări  

Ясно, че се е почувствал застрашен и е разбрал, че се налага да пренасочи цялата си налична стока към румънските си клиенти. Но вместо да "поправи грешката" и да посочи "правилния" румънски номер, той е "поправил грешката", като е уточнил, че се намира в България (за да не се чудят хората какъв номер е това сигурно) - добавил е кода 00359. Тогава осъзнах, че в румънския сайт всъщност друг тел. номер НЯМА - поръчките са се правели само онлайн, а неговият телефон е оставен не погрешка, а съвсем целенасочено, и то само в "Контакти".

Оттук можем да си направим извода, че г-н Ала-бала знае румънски - писмено и говоримо.
Дали не можем да му намерим някоя по-законна работа? Wink

belizubi.com - този сайт е още действащ и продава избелващата (светлинна) система WhiteLight: АРХИВ (вече го бях дала по-горе, но нищо).

Всички страници в архива изглеждат така, както са си изглеждали винаги, с едно изключение: страницата "За нас". Тя е кеширана, понеже след спирането на горните два сайта, собственикът по своя инициатива първо изтри съдържанието й наполовина, след това - нацяло, а накрая я премахна от менюто (иначе тя още си съществува, просто е празна). Явно се е уплашил, че е прекалил с фалшификациите и е решил да ги намали. Но щом не я е изтрил нацяло, може да смята след време - когато случаят се позабрави Wink - да я попълни наново и да я върне в менюто. Кешираната версия на тази страница не включва двете снимки, които бяха на нея. Първата снимка беше на уж английската централа на измислената фирма:


а втората - на споменатия вече сертификат:

# 12
 • Мнения: 463
 Shocked newsm20 newsm20 newsm20

NightGone, ти си моят идол! Simple Smile

Браво!!!! Simple Smile На това му казвам разследване. Според ГДБОП трябва да те назначт на работа при тях! Simple Smile

  bouquet

# 13
 • Мнения: 69
ГДБОП трябва да те назначт на работа при тях! Simple Smile
Хихи, би било много мило от тяхна страна Wink Засега обаче е достатъчно просто да ми обърнат внимание. Колкото повече им разглеждам сайта, толкова повече започвам да се чудя дали изобщо ще го направят. Те разследват фишинг, порнография, експлоатация на деца и други толкова сериозни работи, че нашият г-н Ала-бала е просто чист като сълза на фона на тези престъпления... Confused

Най-после отговорих на двете китайки от "Али-Баба". Писах им, че фирмата ми е срещнала неочаквани финансови затруднения и временно се налага да прекрати дейността си. Постарах се писмата ми да са толкова учтиви, колкото техните. Мисля, че не ми се обдиха за провалените сделки...

# 14
 • Мнения: 69
От ГДБОП - ни вест, ни кост.
Изпратих им сигнала на 21.12.11 в 16:26, но или този случай не е за тях, или просто не съставлява престъпление. Или пък липсва достатъчен интерес - ето, ГлаксоСмитКлайн като бяха заинтересовани, как светкавично спряха другите два сайта. Но belizubi.com остана да си вършее необезпокоявано и да събира пари от наивници. Да живее демокрацията и пазарната икономика, ура! Confused

Та belizubi.com продължава да функционира и ни остава само да се надяваме, че евентуалните му клиенти ще попаднат на тази тема преди да си дадат парите за избелващи китайски чудесии със съмнителна полза и неизвестни последствия за зъбите.

Има и някои интересни промени в този сайт - появили са се две нови страници:

1. Страница Контакти.
Доколкото може да се съди от URL-то, това не е старата страница "За нас" - тя явно е била тотално заличена и вместо нея е създадена новата "Контакти". Ето какво пише там (този път е вече по-скромно Laughing):

телефон 0895 50 47 42
имейл www. belizubi @gmail.com
IVANOV MARKETING GROUP ЕООД

(Двата излишни интервала в имейла са добавени от мен, за да не се образува линк.)
Само за сравнение - ето какво пишеше преди:

pro.UNIVERS DENTAL INDUSTRIES
от 1992 г. Професионализъм в Денталната индустрия
Адрес - офис в България ;
Град Пловдив
Бул. 6-ти Септември 28
телефон 0892 97 93 26
 
Централен Офис ;
United Kingdom
Stainess
Queens Way 126
TW20 8GF
tel. 0044 77 304 380 72

Да видим какво ще излезе, като потърсим в Гугъл новата "фирма" - IVANOV MARKETING GROUP ЕООД - появява се сайтът ОбичамКолата.ком. В "Обичам колата" се продава някаква паста за заличаване на драскотини от боята на колата - QUIXX ™ Scratch Remove System. Единичната сцена на тази паста е около 15 лв (и по-точно - 2 броя се продават за 29 лв), но в действителност можем да си я купим от Али-баба за средно 4 долара за комплект (от 3 до 5 долара, в зависимост от поръчаното количество), защото и тя е китайско производство, честито! Wink Сайтът "Обичам колата", естествено, има същото IP като разгледаните вече три сайта за зъби - 89.20.93.12.

Да видим какво ще излезе, като потърсим в Гугъл новия телефон на търговеца - 0895 50 47 42. Освен ОбичамКолата.ком се появяват и една серия обяви в Продавалника - този път нито за зъби, нито за коли, а за силиконови часовници. Направих се на луда и питах колко струват, но още не ми е отговорено. В Продавалника господин Ала-бала е регистриран едва от 23 декември под ник directmarketing.

Абе с две думи - въртим търговия всякаква. И китайски танкове да ни паднат за по 5 долара бройката, и тях ще пласираме за по 50000 лв Mr. Green
Мдаааа, хич не е хубава тая работа...

2. Страница Общи условия.
Много интересно newsm78
Ще копирам всичко директно тук (оцветяването в червено - от мен):

Цитат
IVANOV MARKETING GROUP ” EООД е дружество регистрирано в гр. ПЛОВДИВ с ЕИК 201665446, със седалище и адрес на управление в гр. Пловдив, ул ген Данаил Николаев 101
Данни за кореспонденция с IVANOV MARKETING GROUP ” EООД тел.: 0895 50 47 42,  имейл:
По-долу са описани общите условия ("Условия"), с които вие декларирате, че се съгласявате, когато използвате сайта www.belizubi.com ("Сайтът").

Трябва да прочете и да декларирате, че сте разбрали всички условия преди да започнете да ползвате сайта. Ако не сте съгласни да бъдете обвързани с тези условия не пристъпвайте към използване на сайта.

I. Дефиниции
В настоящите общи условия и навсякъде в сайта посочените по-долу термини са употребени в следния смисъл:
а) „Сайтът/сайта” – интернет страницата www.belizubi.com
б) „Клиент” – потребител на сайта, който желае да закупи ваучер, даващ правото да се използва и/или да се придобие посочената в него услуга и/или стока при предварително известни и обявени в сайта условия;
II. Общи разпоредби
1.   С използването на сайта Вие гарантирате, че имате правото, пълномощията и дееспособността да сключите и да бъдете обвързани с тези условия.
2.  С предоставянето на информация (контактна и информация, свързана с Вашата поръчка) на сайта, Вие се съгласявате, че ние можем да влезем в контакт с Вас във връзка с информацията, която сте изпратили, но не носим отговорност за предоставянето на всяка отделна стока или услуга.
3.С договор за продажба от разстояние достачикът продава на потребителя стоки които се предлагат чрез интернет страницата при цени и условия съобразно уговореното по долу.Не са предмет на този договор продажаба на стоки
които не се предлагат от доставчика чрез интернет страницата, както и продажби на стоки чрез интернет страницата, но на лица, които не са потребители по смисъла на Общите условия и на ЗЗП.
 
VI. Приложимо право. Разрешаване на спорове
20.  За всички неуредени в настоящите общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.
21.  Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора между страните или отнасящи се до него, включително спорове, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния по действащото българско законодателство съд.
 
 
  Настоящите Общи условия са одобрени от Управителя на IVANOV MARKETING GROUP ” EООД и влизат в сила от 23.12.2011

В момента нямам време да изследвам целия текст, но на пръв поглед забелязвам две неща:

-- използвани са различни шрифтове (това не се вижда в цитата, но може да се види в сайта). Текстът изглежда така, сякаш различни изречения/абзаци са били събирани от различни сайтове, за да бъде сглобено накрая горецитираното. Това се потвърждава и от прескачащата номерация на отделните параграфи.
-- последното изречение - "Настоящите Общи условия (...) влизат в сила от 23.12.2011" - навежда на мисълта, че именно на 23 декември са били добавени тези две нови страници.

Двете нови страници - "Контакти" и "Общи условия" - ги архивирам във вида, в който съществуват към този момент и ги слагам за всеки случай тук: АРХИВ.

Не знам къде да проверя това "ЕИК 201665446" - някой има ли идея? Thinking

P.S. Открих къде да го проверя - в Търговския регистър (трябва да се въведе кода за сигурност от картинката и да се кликне бутона "Търси"). Такава фирма действително съществува и това ЕИК наистина е нейно. Основана е през август 2011, с капитал от 2 лв, а собственикът й се казва Васил Вълев Иванов (копие от Учредителния договор). Е, това, че действително съществува такава фирма, не прави лъжите и заблудите, които г-н Иванов пише в сайтовете си, по-истински, нито пък прави стоките, с които търгува, по-малко китайски Laughing

Последна редакция: вт, 27 дек 2011, 19:12 от NightGone

Общи условия

Активация на акаунт