Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 941
Момичета, за пръв път правя такова чудо. Вчера опекох частите, сега ще забърквам роял айсинг за слепването и украсата. Вертикалните части, т.е. стените на къщичката, кога се декорират? Преди да я слепя или след това? Как е по-лесно? Дано някоя майсторка види темичката.

# 1
  • София, Брюксел
  • Мнения: 4 142
Аз не съм баш от майсторките, но последните 3 години правя къщички. Слепвам със стопена захар. С айсинга ми изглежда по-трудо и времеемко. Цялата къща украсявам след слепване и стягане. Гледала съм, че майсторки украсяват преди слепване, особено ако е нещо по-засукано и сложно, но аз лично не бих се справила. Тогава предполагам се изчаква да изсъхне айсинга и тогава се слепва.

# 2
  • Мнения: 11 352
Момичета, за пръв път правя такова чудо. Вчера опекох частите, сега ще забърквам роял айсинг за слепването и украсата. Вертикалните части, т.е. стените на къщичката, кога се декорират? Преди да я слепя или след това? Как е по-лесно? Дано някоя майсторка види темичката.

бъръльо-бъръльо , аз украсявам преди слепването, просто ми е по-лесно, така че сама трябва да си прецениш как да го правиш. Ето от миналата година, не че е кой знае каква украсата, но ми е по-лесно да я направя на отделните елементи.

 
 
 

# 3
  • София
  • Мнения: 1 941
Тъй като интернета ми спря след като пуснах темата  Laughing не можах да прочета отговорите ви вчера.  ooooh! Залепих я преди украсяването, но определено следващата (обещала съм още една специално за дъщеря ми) ще е преди.
catty m, не се ли овлажнява разтопената захар като седи на въздух?
labrex, много е хубава.

# 4
  • софия
  • Мнения: 100
Аз мисля,че със захарта по-бързо ще овлагне,
labrex ,по коя рецепта правиш тестото за къщичката

# 5
  • София, Брюксел
  • Мнения: 4 142
Тъй като интернета ми спря след като пуснах темата  Laughing не можах да прочета отговорите ви вчера.  ooooh! Залепих я преди украсяването, но определено следващата (обещала съм още една специално за дъщеря ми) ще е преди.
catty m, не се ли овлажнява разтопената захар като седи на въздух?
labrex, много е хубава.

Аз слепвам около 3-4 дни преди Коледа, понякога наистина леко се стопява карамела, но никога не се е срутвала Simple Smile)) Съхранявам на терасата, а традиционно на 25-26 си я хапваме (опаковам я в прозрачен целофан, за да не се праши, като същевременно се и вижда, за да й се радваме всички).

Ето миналогодишната:


Повече снимки тук: http://cattym.multiply.com/photos/album/10/10#photo=14

# 6
  • Мнения: 54
Здравейте, къде мога да намеря повече информация за тази коледна къщичка - рецепти, снимки, че скоро ще правя тора със снежен човек и ми се струва, че добре ще стои една къщичка

# 7
  • Мнения: 11 352
Здравейте, къде мога да намеря повече информация за тази коледна къщичка - рецепти, снимки, че скоро ще правя тора със снежен човек и ми се струва, че добре ще стои една къщичка

nakita, в Коледната тема, линковете на първа стр., има и клипчета, и шаблони и доста предложения за медени къщички. Peace

# 8
  • Мнения: 54
Иии, благодаря много, запалих се много.Изникват следните питанки: колко дена преди сглобяването да направя формите, колко дена преди сервирането да сглобя къщичката, тази белтъчна смес както я сложа, така ли ще изглежда и след два дена и понеже ще слагам къщичката върху торта, може ли директно върху нея или върху подложка е по-добре? . Попринцип правя торта два дена преди събитието, вечерта преди това сглобявам и се чудя дали тогава да сглоба и къщичката. Знам, че разликата между добре направеното нещо и супер добре направеното нещо  е в детайлите, затова разпитвам ще се радвам да ми отговорите по-опитните.Вчера забърках една доза медено тесто, изрязах стени, покрив, добре се опекоха, не можах да ги сглобя (пробвах с разтопен шоколад). Мъжа ми видя "основите" ми и ме посъветва следното, споделям го с вас, може някой да му помогне: той ми каза да направя стените като части от пъзел тоест две съседни стени в едната да има дупчица,  в другата издатинка и като ги редите те ще си стоят съединени и без слепка, разбира се, пак ще си слагате, но ще е по-лесно.Пробвайте ако не го обяснявам добре с четири парчета едър пъзел да направите стени на къща, те ще си се напаснат.

# 9
  • Мнения: 11 352
labrex ,по коя рецепта правиш тестото за къщичката

сисак, извинявай, пропуснала съм въпроса ти, използвам обикновено тестото на Джемма за меденки, предни години от него ги правех, а точно тази къщичка от миналата година, правих с медено тесто от руски форум. Ако те интересува, ще сложа рецептата. Peace

nakita, къщичките се правят по-рано, може и месец преди Коледа, може и преди самата Коледа. Хубаво е все пак да постоят поне няколко дена, за да омекнат, т.е. стават годни за хапване, не са така твърди, както прясно изпечените елементи или меденки. Аз ги опаковам в прозрачно фолио, за да не се прашат. Белтъчената смес е с доста захар, не се променя. Мисля, че ще е добре да има подложка къщичката, може да я сложиш и в последния момент. Това за пъзела е хубаво като идея, но не мисля, че е лесно за осъществяване. Може да пробваш обаче, не пречи. Имам предвид, че при печенето елементите все пак се променят леко, може да не съвпаднат отворите с издатинките, но, както написах, не пречи да се опита, самата аз не съм го правила. Белтъчната глазура държи добре, обикновено е трудно в началото, но като се има предвид, че сама се справям, т.е. все няма в тоя момент някой край мен поне да крепи, значи не е чак толкова трудно. Мисля, че за теб ще е по-удобно, да си направиш къщичката предварително, а като правиш тортата, само да я "инсталираш" отгоре. Успех и да покажеш какво се е получило!  bouquet

# 10
  • Варна
  • Мнения: 107
И аз имам намерение да правя медена къщичка. Все още събирам идеи от разни сайтове. Ще следя темата, а до края на седмицата смятам да я проектирам и изградя cook

# 11
  • Мнения: 54
Наистина си  е голяма тръпка, довечера мятам частите.Чуденката ми е как да я направя да свети отвътре...Свеща ще я разтопи, някаква мини лампичка ми трябва с батерийка, освен да се разходя из магазинчетата за по един лев за нещо такова.Ако имате идеи, давайте  Hug

# 12
  • софия
  • Мнения: 100
labrex ,по коя рецепта правиш тестото за къщичката

сисак, извинявай, пропуснала съм въпроса ти, използвам обикновено тестото на Джемма за меденки, предни години от него ги правех, а точно тази къщичка от миналата година, правих с медено тесто от руски форум. Ако те интересува, ще сложа рецептата. Peace
И аз правя на Джемма меденките,и къщичката ще изпека от него,мерси за отговора   bouquet

# 13
  • Варна
  • Мнения: 107
Проектирах къщата, изрязах стените, покрива и т.н. Когато омесих тестото и изрязох първите стени по шаблона възникна проблем с преместването им в тавата. Изкривиха се и аз се отказах, защото при печенето щяха да се опекат криви. Затова омесих пак тестото и направих стандартните меденки, които вече изядохме  Simple Smile.
Та вие как се справяте с този проблем?

# 14
  • Мнения: 11 352
Проектирах къщата, изрязах стените, покрива и т.н. Когато омесих тестото и изрязох първите стени по шаблона възникна проблем с преместването им в тавата. Изкривиха се и аз се отказах, защото при печенето щяха да се опекат криви. Затова омесих пак тестото и направих стандартните меденки, които вече изядохме  Simple Smile.
Та вие как се справяте с този проблем?

kravi4ka, прави го върху хартия за печене и после пренасяш с хартията в тавата, няма проблеми! Или, ако имаш силиконово килимче за точене, направо с него може да печеш. Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт