Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 дек. 2011, 10:34 ч.

Искренна литературна молба

 • 1 415
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 0
Здравейте! Днес сме 10.12., а аз спешно се нуждая от
1. Есе на тема лицата на страданието днес
2. Есе на тема измамният блясък на фалшивите ценности.
Много и искрено моля за вашата помощ, защото не съм писал есе досега гледах в интернет как се прави, но не мога да разбера и ми е трудно това са теми за класното, което ще определи отценката ми за 1-ви срок и затова моля за вашата помощ. Надявам се да разбирате колко съм притеснен
П.П - Моля без тъпи коментари и не бях много сигурен къде да сложа темата, защото съм нов тук !
 Cry

# 1
 • Мнения: 4 066
Ама ти се интересуваш как се пише точно есе (аз май не си спомням напълно, поне не бих могла да дам определение) или какво да напишеш в тия теми?

# 2
 • Мнения: 0
Ами аз се нуждая от всякаква помощ, но най-добре е ако има някой пример на тези две есета да се опитам да напише за да мога да ги формулирам  Praynig
п.п. - Моля да е специално на тези двете, защото ако са с други теми съвсем ще се объркам.

# 3
 • Мнения: 24
Две неща:

1. Неграмотен си (това не е обида, а факт). Направи нещо по въпроса.

2. Темите са хубави и предразполагат към широк диапазон от примери и разсъждения. Предлагам ти да си седнеш на задника и да помислиш малко, вместо да търсиш "царски пищови" онлайн. Есе в училище се пише преди всичко като свободен текст, като най-важното е да вземеш отношение по дадения въпрос/topic.

Чао.

# 4
 • Мнения: 4 066
Ами то особено по първата тема толкова много варианти има, не знам дори не мога да си представя как не ти хрумват, или не ти се мисли или .....
Лицата на страданието- ами хващаш се за всички бедни, всички стари, всички болни хора- на които никои не обръща внимание и развиваш тема поне 5 страници.
Втората тема- мога да я развия само върху идеята на платените детски градини или училища, т.е. частните такива и децата, които ги посещават......ето ти малко подсказки сега си дай малко зор и си напише сам всичко.

# 5
 • Ямбол
 • Мнения: 24 262
Ако учителят очаква собствени разсъждения, нямаше да даде темите предварително.
Явно е навит на какво да е, само и само да изкара някаква оценка.
Измислянето и разсъждението по написването на такова есе предполага време и мисловен труд.
Отиди на консултация при преподавателя си и поискай разяснения и насоки, а ако и тогава нищо не стане, следват уроци за наваксване на пропуснатото, ако и това не даде резултат или не ти се занимава, то оценката, която ще получиш за срока ще е реална, какво толкова - колкото можеш, това ще е.

# 6
 • Мнения: 6
''Искренна'' се пише с 1 н.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 851
Основното в есето е изразяване на соббствено мнение /теза/, която да е защитена.

И защо искаш наготово. Напъни се малко и измисли нещо.

# 8
 • Мнения: 8 813
  Приятелю, лицата на страданието днес са на всяка крачка. Разбирам, че си още дете, но дори ти не може да си останал абсолютно незапознат с тоя факт. Наистина ли не мислиш нищо по въпроса за страданието в нашия свят? Изоставените деца? Старите хора, които виждаш в магазина да броят стотинки за едно кисело мляко? Болните дечица, ужасените родители на които се молят за помощ от непознати? Животните?
 И по глобално - войните, и хората, които реално страдат от тях - мирното население,природните бедствия, страданието на хора, останали без дом, които ровят с голи ръце развалините в търсене на изгубени близки? Плачът и трагедията на хора, чиито близки са станали жертви на катастрофи?
  Нищо ли не ти идва наум, не те ли впечатлява поне малко ,че страданието е част от нашия живот, независимо дали е предизвикано от природни катаклизми, сляпа случайност, или действия на други хора?
   Есе се пише в свободна форма.

   

Общи условия

Активация на акаунт