Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 дек. 2011, 15:59 ч.

Рецепта с пълнозърнести спагети

  • 3 159
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 847
Майсторици, помагайте, моля. Имам едни пълнозърнести спатеги, искам да ги ополозотворя, а не знам с какво да ги приготвя. Ще се радвам да споделите идеите си с мен.

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 898
пълнозърнестите имат по-силен аромат и засищат за по-дълго.
затова ги препочитам в някакъв по-лек вариант.
например със чери доматки на 2, босилек, зехтин и пармиджано
или с броколи, чери домати и пармиджано...

иначе ако държиш да са със сос, с доматен ще са хубави  Peace
избягвам да ги правя с гъби или сметанов сос, защото ми стават много тежки, но е въпрос на вкус  Peace

П.П. аз съм веге и ги правя постни  Mr. Green

# 2
  • Мнения: 312
Aся е дала добри идеи.

Иначе може и само с песто. Вариант Болонезе - с повечко доматен сос и по-малко кайма - на мен лично също ми допада.

Имай предвид, че се варят по-дълго от непълнозърнестите.

# 3
  • Мнения: 5 491
Имай предвид, че се варят по-дълго от непълнозърнестите.

Това не е непременно вярно Simple Smile За оптимален вкус пастата се вари толкова, колкото пише на опаковката - и за някои марки паста може пълнозърнестата да се вари 8 мин vs. 11 мин. за пастата от бяло брашно на друг производител.

Съветите на Асялейн са добри - аз общо взето предпочитам с пълнозърнеста паста (откак я има на пазара) всички сосове на доматена основа. За песто и алио олио също стават. С бели сосове напоследък правя само прясната паста.
От спагетите обаче не съм най-очарована - фузили и пене са най-сполучливите модели пълнозърнеста паста, които са ми попадали...

Още нещо. Ако сте от маниаците на тема паста, които държат по 5-6 вида вкъщи, препоръчвам следния експеримент. Можете да опитате да вкарате в една манджа един и същи вид паста (напр. пене) в пълнозърнест и бял вариант, като естествено спазите разликата във времето за варене. Съотношението е по желание. После разбърквате с "общия" сос - двата вида зърнени в ястието обогатяват неимоверно крайния вкус.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт