Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4
Здравейте! От доста време съм гост тук - но сега съм и сред вас!
Искам да си имам бебе - но мъж – нямам - вчера си замина - но с него разбрах какво е Любовта. Благодаря му за всичко и се надявам да се върне както обеща - но да имаш болно дете на другият край на света и да се чувстваш безпомощен - не е лесно - той избра детето си...
Правихме 4 месеца опити да забременея-аматьорски - не се получи - голям стрес и всичко върви надолу.../но не и любовта  ни/-но той си тръгна....толкова много ме боли - крещя от болка....
Но на въпроса - как мислите МАМИ - донорска сперма и дете /страх ме е от това-непознат/. Искам дете но след като познах любовта вече искам и да се огледам в очите му-и да ме държи за ръка и ....приказка.
Не искам сама да пиша тая приказка - но вече сам почти на 38 години. Искам да обичам.
Какво мислите по темата МАМИ - дете от непознат и ...без чувства - но мое дете!
Пишете. Някой преживял ли е това?

# 1
 • Мнения: 27 524
Имам позната, която беше точно в твоето положение. Избра без колебание дете от непознат донор, защото просто нямаше повече време да чака. А искаше дете. Никога няма да съжаляваш, ако имаш дете. Мъж може и да има до теб, да си го направите заедно, но това не е гаранция, че ще бъдете винаги заедно, че ще се обичате, тези неща се променят, знаеш го. Но детето си ти остава дете за цял живот. Ще срещнеш някой по-натам. Или той ще се върне. Недей да чакаш, ако можеш. Детето няма да е от непознат, то просто ще е само твое  Hug

# 2
 • Мнения: 24
Много са силни емоциите ти в момента. Изчакай да се успокоиш и тогава трезво помисли какво да правиш. Не прибързвай при взимането на толкова важно решение.
Разбира се, че важен фактор, това, че няма да познаваш бащата на детето. Биологически той си остава негов баща, детето ще има много от неговите чети - физически,емоционално, интелектуално.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 667
Не зная на колко години си, но смятам, че първо трябва да сложиш в ред емоционалния си свят и след това да се замисляш за дете. Звучиш афектирана и детето не е добро решение в момента.

# 4
 • Мнения: 3 312
Милинка ако беше чела , щеше да видиш че е на 38 ! Та за кога викаш да чака ??? Laughing

# 5
 • София
 • Мнения: 3 667
Не мисля, че няколко месеца, докато си вкара мислите и емоциите в релси, ще са толкова фатални.

# 6
 • Мнения: 3 312
Напротив ! На тази възраст всеки месец от значение ! Имам приятелки които на 37 влязоха в менопаузата !
Ще посъветвам мацката да си направи изследване за яйчников резерв и да действа , а мъжете ще си дойдат с времето !

# 7
 • Мнения: 24
 Изследванията са добра идея, с оглед  на това, че 4 месеца е правила неуспешни опити. Очевидно zemela-bella още има чувстав към приятеля си. Най-разумно би било да се опита да оправи отношенията си с него, дори това да означава да го последва в друга държава, така че той да е по-близко до детото си, не трябва да бъде поставян в ситуация да избира. Всеки добър баща ще предпочете детето си.
Ако пък не се разберат има много свободни мъже, да излиза и да общува с нови хора.
Не мисля, че 38 е такава възраст, та да прибързва с решението си. Много жени познавам, които са родили около и над 40 .

# 8
 • Мнения: 3 312
Жената не иска съвет за връзката си , там явно 4е нещата са непоправими иначе нямаше да мисли за  бебе с доноркса сперма !
Да много жени раждат на 40 но много пове4е не могат ! Самата аз съм с 3 миседа зад гърба си ! И изобщо имаш ли представа как се създава вързка и след колко време се стига до съгласие  да имат дете ???
Фертилитета при жени над 35 и които не са раждали спада драстично , така че моя съвет е да действаа без да се замисля !

# 9
 • Мнения: 24
Troy, съветите ти са добронамерени и много емоционално ангажирани (може би прекалено).
Цитат
да действаа без да се замисля !
Само с това не съм съгласна. Да обмисли хубаво, това не е решение което се взима в афектирано състояние.

# 10
 • Мнения: 3 312
Тиги явно си твърде млада  за да разбереш какво е чуството от перспективата да останеш цял живот без деца. На 38 приоритетите са твърде различни от тези когато си на 25 Wink
Интересно ми е какво би и  казала ако я посъветваш да изчака няколко месеца докато и се ''избистри'' главата и когато най накрая намери мъжът на живота си се окаже твърде късно ? или тогава ще и препоръ4аш да си осинови дете ??? Mr. Green

# 11
 • Мнения: 24
Цитат
или тогава ще и препоръ4аш да си осинови дете ??? Mr. Green

Това ти изказване е изключително грозно и неуважително към осиновителите и осиновените.
Твоя опит и това което ти се струва правилно от гледна точка на преживяното не са общовалидни, не ги налагай на другите.

# 12
 • Мнения: 3 312
Хайде не ми се прави на ощипана мома сега и не ми преиначавай думите!
Всяка жена иска да изпита щастието да роди , така че всяка жена която е здрава и може да роди би искала собствено дете!

# 13
 • София
 • Мнения: 3 519
Фертилитета при жени над 35 и които не са раждали спада драстично , така че моя съвет е да действаа без да се замисля !


Е как може да се дава съвет да действа без да се замисля при вземането на такова важно решение.  Shocked Всяко дете има право да има баща и съвсем не е без значение кой е този баща. Ползването на донорски генетичен материал е възможно най-лошия вариант и аз бих посъветвала авторката да не стига до него. Да не си го помисля дори. Ако връзката й е неспасяема да се огледа за други евентуални партньори. На 38 г. не е престаряла. Има време и за мъж и за дете.

# 14
 • Мнения: 3 312
Явно е че всеки гледа през неговата призма и му е трудно да се постави на мястото на другия !
И да, на 38 не си престаряла но биологичния часовник си казва думата ! Съвсем на скоро говорих с моя близка гинеколожка , която ми каза следното : В момента жените остаряват бавно и много жени на 40 изглеждат 15 години по млади но яйцниците ни остаряват с същите темпове както и преди 100 години !
Така че аз намирам за безотговорно да караш жена на 38 да чака ! Когато си на 38 всеки месец от значение ! По горе го казах но пак ще го повторя , как мислиш колко лесно е да намериш партньор който да иска деца веднага ? Пове4ето мъже които са подходящи възрастово за нея са разведени с деца или пък заклети ергени които не искат никакви деца !

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт