Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 дек. 2011, 11:30 ч.

За вентилатора на фурната

  • 2 159
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 506
От 5 години ползвам новата си фурна и чак сега осъзнавам, че не знам как да ползвам пълноценно вентилатора.  Все пускам на горен и долен реотан, а ако пека месо допичам с горен + вентилатор. Ръководството отдавна не знам къде е.
Та, за какво да ползвам долен реотан с вентилатор или само вентилатор? Как се пекат по-добре кексове, а дребни сладки?

# 1
  • София
  • Мнения: 15 379
Вентилаторът върти горещият въздух вътре във фурната.
Ако печеш по-голямо парче месо на вентилатор, то ще хване хубава коричка, но ще остане алангле отвътре.
Ползвам вентилатор за допичане. Печивото хваща бързо апетитна коричка.
Кейкове, бисквити и т.н. пека на обикновен реотан.

# 2
  • Мнения: 34 820
Ние пък печем само на вентилатор  newsm78
Всичко си става хубаво, и месо, и зеленчуци, и сладкиши.

В нашето упътване пише, че на вентилатор харчи по-малко ток, доколко е вярно, не знам.

В гугъл напиши името на печката и си изрови упътването, има на всички  Simple Smile

# 3
  • София
  • Мнения: 6 305
Ние пък печем само на вентилатор  newsm78
Всичко си става хубаво, и месо, и зеленчуци, и сладкиши.

И аз така. Електролукс ми е печката.

# 4
  • и тук, и там, и въобще навсякъде
  • Мнения: 1 296
И аз пека всичко на вентиратора Peace
Разнася равномерно температурата в самата фурна.
Дори при функция размразяване на месо го ползвам.

# 5
  • Мнения: 4 366
Когато се ползва функция "вентилатор" температурата на печене следва да се намали, но с колко е описано в упътването към фурната. Т.е., ако нещо се пече на 200° на реотани, то на вентилатор трябва да се пече на 150° - нещо от този сорт. Затова казват, че пести ток.
На вентилатор може да се пекат две неща - едното на скарата в средата на фурната, а другото на дъното. Например, като пека пиле с отделна гарнитура към него, ги слагам заедно на вентилатор и двете се опичат добре. Или пък като купим замразени пици, ги печем заедно на вентилатор както съм обяснила. Стават готови заедно. Ако фурната позволява (има допълнителна скара или може да се закупи), може да се пече и на три нива. Изобщо, много полезна функция. Използвам я от ден първи на моята фурна.

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 12:12 от Guess Who

# 6
  • София
  • Мнения: 2 506
Не се сърди, човече и Zazzy , само на вентилатор или долен с вентилатор? Аз не мога да разбера разликата между тези две програми.

Иначе горен с вентилатор го пускам като вас: в загрята фурна , с намалени градуси, само за допичане. Само той ми е ясен.

# 7
  • Мнения: 192
На моята фурна / а предполагам и на останалите/ функция "Вентилатор" е  с нагряване долу, горе и заден панел. Останалите са ясни -само долен+вентилатор, само грил+вентилатор и т.н..Това е разликата.  Намери си ръководството на модела в интернет. Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 6 305
На моята фурна / а предполагам и на останалите/ функция "Вентилатор" е  с нагряване долу, горе и заден панел. Останалите са ясни -само долен+вентилатор, само грил+вентилатор и т.н..Това е разликата. 

И при мен е така.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт