Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 дек. 2011, 16:26 ч.

Готова ли съм за бебе или не?

 • 9 136
 • 125
 •   1
Отговори
 • Мнения: 15
Здравейте, пред голяма дилема съм,ако можете дайте ми съвет...Аз съм на 20 години и съм студентка имам си приятел с който от скоро сме заедно,но нещата между нас станаха по сериозни.Много се обичаме и се разбираме идеално.Той е на 25 години и е имал 2 сериозни връзки до сега едната 4 години другата 3..Аз преди него също ходих с едно момче 4 години,но това ми е единствената сериозна връзка :Д И така той много иска да живеем заедно и да си имаме бебе,аз също го искам,но ме спират някой неща:До сега не съм правила такава сериозна крачка страх ме е да не сбъркам,а относно бебето незнам от това също ме е страх :Д Хем го искам,хем мисля,че ми е рано незнам много съм объркана.И ученето трябва да зарежа,а на нашите няма да им хареса много и това ме спира от една страна..Моят приятел все ми казва,че прекалено много се съобразявам с тях и че все мисля какво ще кажат другите...Незнам вие как мислите дали съм готова за това..?? Но преди да тръгна с него никога не съм искала да бъда майка изобщо даже,но сега нещо се промени Sad Моля дайте ми съвет Simple Smile))

# 1
 • Мнения: 15
Здравейте, пред голяма дилема съм,ако можете дайте ми съвет...Аз съм на 20 години и съм студентка имам си приятел с който от скоро сме заедно,но нещата между нас станаха по сериозни.Много се обичаме и се разбираме идеално.Той е на 25 години и е имал 2 сериозни връзки до сега едната 4 години другата 3..Аз преди него също ходих с едно момче 4 години,но това ми е единствената сериозна връзка :Д И така той много иска да живеем заедно и да си имаме бебе,аз също го искам,но ме спират някой неща:До сега не съм правила такава сериозна крачка страх ме е да не сбъркам,а относно бебето незнам от това също ме е страх :Д Хем го искам,хем мисля,че ми е рано незнам много съм объркана.И ученето трябва да зарежа,а на нашите няма да им хареса много и това ме спира от една страна..Моят приятел все ми казва,че прекалено много се съобразявам с тях и че все мисля какво ще кажат другите...Незнам вие как мислите дали съм готова за това..?? Но преди да тръгна с него никога не съм искала да бъда майка изобщо даже,но сега нещо се промени  Моля дайте ми съвет ))

# 2
 • Мнения: 27 524
Моето лично мнение е, че трябва първо да завършиш, после да има работа поне един от вас и тогава бебето. То е важна крачка напред, ти си едва на 20, просто няма никакъв смисъл да се бърза, би било безотговорно и го намирам за излишно.
Разбира се, вие ще си прецените, но щом питаш - така мисля аз  Hug

# 3
 • Мнения: 15
Благодаря ти Simple Smile

# 4
 • Мнения: 15
Той има работа,това не е проблем Simple Smile)

# 5
 • Мнения: 1 172
Аз си мисля, че щом го задаваш този въпрос публично, значи още не си съвсем готова. Може би след месец, два, година... Не знам. Вероятно имаш нужда да поживееш с тази идея - според мен отговорът ще ти се избистри изведнъж и няма да имаш нужда да питаш никого, просто ще го знаеш. Пожелавам ти успех, каквото и да решиш! Hug

# 6
 • Мнения: 15
Благодаря ти Simple Smile да права си не съм съвсем готова за бебе не че не го искам,но приятелят ми много за това незнам какво да правя.Но както казваш ти сигурно няма да мисля дълго ще почакам още малко няма да бързаме Simple Smile)

# 7
 • Мнения: 15
опа тоест Прав си :Д

# 8
 • София
 • Мнения: 3 684
Моят съвет е да поживееш първо с приятеля, да видите дали си пасвате, включително и на битово ниво. На тази възраст нямаш бърза работа, подреди си приоритетите.

# 9
 • Мнения: 739
......но ме спират някой неща:До сега не съм правила такава сериозна крачка страх ме е да не сбъркам,а относно бебето незнам от това също ме е страх :Д Хем го искам,хем мисля,че ми е рано незнам много съм объркана......

Питаш и сама си отговаряш Laughing
Едва на 20 год. си - поживей си, завърши си образованието и тогава мисли семейство да създаваш.
И не прави тази грешка да зарязваш ученето.

# 10
 • Мнения: 949
Не, не си готова. Ти си студентка. С този човек сте отскоро, в началото винаги изглежда идеално. Мразя, ама много мразя такива мъже дето само себе си гледат - да те върже с едно бебе, да прекъснеш образованието си - такава ли е идеята? Ако някой обича някого, му помага да се развие, бебето може да почака.

# 11
 • Мнения: 1 087
Аз на 20 години мислих само на коя дискотека по-рано да отида и някой споменеше ли ми за бебе ми се искаше да го убия  Joy
И тогава имах сериозно гадже, е вече не съм с него....

Много мои приятелки родиха тогава, сега 5-6 години по-късно или са разведени или бабите гледат внуците, докато те си "живеят".

Предполагам има много други млади жени, които не изпитват тази потребност "да си поживея"...

От друга страна, сега аз искам бебе, а не става....

# 12
 • Мнения: 6 188
Мое мнение е, че на 20г ти е рано, въпреки че има момичета коита са готови и тогава. Но доколкото виждам ти не си, другото което според мен е по-важно - следването ти. Знаеш ли колко е трудно да се учи и гледа бебе - ще се справиш ли? А другото според мен е пълна глупост - да зарежеш следването заради бебе, и после кога ще завършиш на 25-30г м/у всичките си други ангажименти....не че е невъзможно, но защо трябва да го правиш по трудния начин. А ако това момче те обича и държи на теб, според мен не би трябвало да те притиска и то за нещо толкова сериозно Peace. Аз категорично бих си заявила позицията пред него, но не с оправданието че на вашите няма да им се хареса, говори от свое име.
Желая ти успех!

# 13
 • София
 • Мнения: 3 521
И според мен не си готова.

# 14
 • Мнения: 15
Благодаря много на всички за съветите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт