Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 16
Момичета, знам че сигурно е дискутирано хиляди пъти, но и на мен ми дойде на главата. Та въпросът ми е какво мислите за покупка на стар апартамент, но в уреден квартал и близо до транспорт?

# 1
 • Мнения: 106
Бих си купила и още как, още повече че Изток е много хубав квартал. Аз си купих старо в Лозенец, след няколко месечно ходене по ново, ама това ново ме завъртя тотално по посока на старо. Плюсовете на старото пред новото са много, много е изписано тук, а и в нета като цяло. Моя приятелка си купи ново и скъпо, уж качествено, но вече си има обилна влага, която не е строителна. Аз в моята 20-годишна тухла такова животно нямам. Само да ти кажа, че и в старата тухла се чуват комшиите. Не е както в новата, където имаш чувство, че са ти в стаята, а се чуват в далечина. Ако имаш и други конкретни въпроси новонастанилата се в стара тухла ще ти отговори с удоволствие:)

# 2
 • Мнения: 1 203
о, да, определено.

Даже скоро попаднах на един там близо до парка, наистина стар, с високи тавани. За мен - колкото по-стар, толкова по- добре. Обожавам староевропейското мухлясало излъчване на такива жилища.

А кварталът наистина е хубав и приятен; може да се ходи пеша, което напоследък в софия си е истмнски лукс. има магазини, парк, пазарче, кафенета, фитнес, магазинче за белгийски шоколад... По някое време в Есте ще открият басейн и спа, сигурно ще може да се ползва и от външни хора.  

# 3
 • Мнения: 16
става дума за по стара тухла, то там в изток са си стари доста. ама пък новото в този квартал е ужасно скъпо. та дилемата ми е голяма, ако има някой опит ще съм благодарна

# 4
 • Мнения: 16
а в Естето разбрах, че месечната такса "вход" или там както се води е 1000 лева

# 5
 • Мнения: 1 203
е, далеч не е толкова. На тях басейна им още е на ниво груб строеж; мисълта ми беше, че един ден ще има и басейн на близо. Нямам представа колко ще струва и дали ще може да се ползва от външни хора.

А по темата  - често старото строителство е по-качествено и удобно от новото. зависи дали ти харесва самото жилище, локацията и т.н.

# 6
 • Мнения: 4 916
Тухлите в Изток няма как да са много стари, просто защото до преди няколко десетилетия кварталът не е бил застроен, а в Борисовата още е имало елени и сърни.
Предполагам за коя част на квартала говориш - гледай общото състояние на входа, за апартамента - дали има течове, дали не е много на сянка, питай как се отопляват, какви сметки плащат. Имай предвид, че колкото по-малък е входа, толкова по-трудно хората събират пари за поддръжка на общите части.
За Есте - не е толкова таксата.

# 7
 • Мнения: 3 685
В "Изгрев" - да, в "Изток" - не. Имоти имаме и в двата квартала, живяла съм и в двата и то по много, в момента "Изток" е пренаселен, мръсен, без място за паркиране, но въпреки това е по-добре от "Левски", например.

# 8
 • София
 • Мнения: 3 842
Изток е приличен квартал от гледна точка на транспрот и близост до центъра. Ако е на хубаво място в квартала, бих купила жилище. Наистина през последните години се понапълни и местата за паркиране са кът, но така е из цяла София.
Преди две години купихме стара тухла (от 1957г., в друг квартал) след доста обикаляне и по нови кооперации. Мен също ме влече "старото" излъчване, особено ако е в по-приличен блок.
Argun e права за събирането на таксите за входа. Сградата, в която купихме, се състои от един вход и 16 апартамента. Не предполагах, че някои разходи могат да се превърнат в толкова трудно събираеми такси.
Съвет при покупката на старо строителство: внимателно преценявайте цената, на която купувате. Дори и визуално апартаментът да не изглежда толкова зле, самата възраст на блока е предпоставка за голямо къртене и подмяна на инсталации.

# 9
 • Мнения: 37 542
За инвестиция/отдаване под наем - да.
За живеене - не.
Близостта до големи булеварди ме плаши, въздухът е...
Транспорт - има основно по периферията.
Големи вериги магазини - недостатъчно.

# 10
 • Мнения: 9 006
В този квартал никога нищо не бих купила, но ако ще трябва да купувам където и да е, ще предпочета стара тухла.
Не знам какво общо има броят на апартаментите и събираемостта на такса вход. В нашата кооперация има осем апартамента и няма никакви проблеми при плащането на сметките. Това, смятам, че е въпрос на късмет, а не на предварителни изчисления.
По отношение на ремонта - всеки си прави сметка и залага различни материали. Задължително е подмяна на дограма /ако не е сменяна/, ел. инсталация и ВиК, което не е чак толкова непосилен разход /като се вземе предвид, че все пак продажната цена на старото сторителство е по-ниска от новото/.

# 11
 • Мнения: 2 405
Бих!

# 12
 • София
 • Мнения: 247
Лично аз имах познати в два апартамента в Изток,в двата му края така да се каже и си бяха страхотни апартаментите.За мене булевардите са + а не-.Въпрос на приоритети.Новото строителство масово не е на ниво,макар че естествено и там има доста добре изпълнени неща.Така че зависи от много работи,но като локация е добре.

# 13
 • София
 • Мнения: 2 791
Този комплекс Есте къде се намира? Срещу руското посолство ли?

# 14
 • Мнения: 4 916
"Есте" е между автогара Юг и сградата на Община Изгрев.

Общи условия

Активация на акаунт