Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 44
15 изчезнали момичета от януари месец до днешна дата. Изчезнали са и други млади хора.
Не искам да звуча параноично, но за по-малко от два месеца изчезнаха 5 момичета на възраст от 14 до 17 години.  Дали не става въпрос за трафик на бели робини или набавяне на органи за трансплантация.
Може би е време да напомним на родителите да пазят и порасналите си деца. Да отделят време за осигуряване безопасността на децата си при движението им между техните ангажименти и забавления. За необходимостта да се изисква постоянен контакт по телефона.
Трябва отново да се обърне внимание на младите хора да бъдат бдителни. Да се придвижват  в групи, да се опитват да се движите по оживени места и в светлата част на деня, да бъдат недоверчиви към непознати хора и да не се съгласяват да се качват в коли на непознати доброволно. Да вървят по безлюдни места с телефона си в ръка, като предварително е направена настройка на мобилния телефон за бързо избиране телефон 112 на най-лесната за цифра (примерно 5), така че да можете бързо да се избере.  Каквито хватки за спасяване се сетите - споделете ги с децата си, дори и да са на 20 или на 12 години. Примерно, че могат да влязат в магазин или всяка обществена сграда - библиотека, читалище, поща, училище, фирмени офиси, навсякъде, където може да има хора, ако се усъмнят, че някой има интерес към тях по определен начин.
Господ да пази децата на България! Да бъдат спрени злите! Моля се, изчезналите да са живи и здрави и да се върнат живи при близките си.

Ето и черната статистика, която извлякох от сайта http://lipsva.com/

Мати Дечева Калчева - 16 години
08 December 2011
кв. Борово , София

Микаела Михайлова Михайловска на 14 години,
Момичето е напуснало дома си в Разград на 8 декември
гр. Разград

Йорданка Димитрова Тименова - 14 години
25 November 2011
Пловдив
 
Диляна Генева - 15 години
13 November 2011
Хасково
 
Мирослава Василева Николова- 17 години
07 November 2011
стадион Миньор, Перник
 
Еленка Галева Върбанова - непълнолетна
изчезнала на 29 октомври 2011 г. около 16:30 ч.
село Кошарна, Русенско
 
Венета Миланова Велинова - 19 години
29 September 2011
с. Елешница
 
Силвия Георгиева Атанасова
на 12 г., висока около 160 см
18 August 2011
с. Одринци, Добрич
 
Радостина Чанкова Чанева
видима възраст 16 - 18 години, с ръст - 160
14 August 2011
кв. Ветрен, Бургас
 
Анета Атанасова Христова - 14 години
27 May 2011
село Хаджиите, Карнобат
 
Иванка Тоткова Димитрова - 19 години
05 April 2011
Чирпан
 
Елена Ясенова Заирова - 21 години
30 March 2011
с. Костандово, Велинград
 
Лиляна Маринова - 17 години
10 April 2011
с. Мърчево, Монтана
 
Йорданка Димитрова Спасова - 16 години
24 January 2011
Панагюрище
 
Сийка Розова Георгиева - 16 години
24 January 2011
гр.Брацигово

# 1
 • Мнения: 1 217
Аз може и да звуча наивно, но според мен при такива случаи не се действа с нужната бързина и адекватност. Например - посещават се всички лица разследвани за трафик на момичета, всички вертепи ако трябва, от полицаи под прикритие, следят се разговорите им, поведението им. Отделно засилено полицейско присъствие вечер. Скоро една съученичка на сина ми е споделила, че от лъскава кола са и подвикнали да се качи. Ситуацията е много, много страшна. Майката на една близка моя приятелка и беше дала метална свирка, като на съдиите при футболен мач, да свири ако е в опасност.
Би могло и да се използват цивилни полицаи и полицайки за примамка на идиоти, вечер, подходящо маскирани, по-дребничките и младоликите могат да минат за тинейджърки. Не искам да звуча назидателно, не съм професионалист, но ми се струва, че ако на всяко изчезнало дете се погледне като на дете в беда, а не на поредния случай, то тогава други ще са резултатите от разследването. Разбира се, далеч съм от мисълта, че всички полицаи гледат на случаите като на бумащина.
Дано изродите, които имат участие в отвличането на деца и изобщо на хора осъзнаят най-после, че са едни безмозъчни страхливци и всички ще ги приемат за такива  докато не покажат, че могат да изкарват парите си по легален начин.
Бог да пази всички хора по света от уроди.
Сега чета коментарите под снимката на Мати, ето един, който ако имаме полиция, трябва вече да е арестуван според мен:
" добавен от: ТЦТЦТЦ   преди 21 часа
Аре бе, вие за една кур@а кво се депресирахте толко! хехехе ... такива като нея с лопата да ги ринеш, свесните са кът, а пък вие веднага: някой я е отвлякъл, изнасилил, разчленил и т.н. ...
То нали няма курветини по секс клубовете, та някой щото няма стотина лева за парцал от магистралата и решил да прави филм на ужасите хахаха " . Този, ако не е душевно болен, със сигурност е от онези, които отвличат деца. Комплексар.
Ето страницата, където могат да се видят малоумните му коментари
Не стига, че прост, но и неграмотен.

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 22:29 от катюнгелче

# 2
 • Мнения: 1 740
  Сърцето ми се свива като ги чета тези статистики!

  Ей този коментар ми навява надежда, че историята може да има добър край:
"Мати, изпрати съобщение, че сте добре. Знам, че не си сама. Моля, ви само един ред, че сте добре."
 
 

# 3
 • София
 • Мнения: 2 437
Според мен последните две (Мати+Микаела)  са заедно и са избягали.
Не искам да коментирам останалите случаи, изобщо темите с убити, изнасилени, отвлечени деца...никога не бих намерила думи да изразят болката, която изпитвам. Имам такива приятели и във ФБ чета ежедневно постовете им. Няма такава мъка- да изгубиш дете.

# 4
 • Мнения: 1 217
Дано си права, Мръндарина. И дано, на който и за каквото и да са сърдити се обадят.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 437
Дано си права, Мръндарина. И дано, на който и за каквото и да са сърдити се обадят.
Много искам да съм права. Много! И не мисля, че са сърдити на някой. Просто са...свободни, на никой не дължат нищо. Исренно се надявам да е така. Вярвам, че е така. За тези двете. А за другите...не знам, нямам идеи. Страшно е. Толкова страшно, че човек изпитва нещо повече от страх- коктейл от страх, от всичките му зловещи мисли, от най-дълбоките му страхове и опасения.

# 6
 • Мнения: 44
Като имам предвид, че има две години разлика във възрастта и разстоянието между София и Разград, по-скоро си мисля, че свързването на двата случаи в медиите е точно за успокояване на полицаите и замазване на обществената бдителност. От статистиката ми направи впечатление, че има и други случаи, когато в един и същи ден изчезват момичета от две различни населени места. На 24 януари пак са две момичетата. А като се разгледат датите по-вимателно се набива на очи това, че има сравнително кратко време между изчезванията - по две, по три в месец - както е в ноември (3) и в август (2).
Дали не трябва да се алармира по училищата и в медиите?

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 09:42 от karlota

# 7
 • Мнения: 1 217
" МВР издирва 14-годишно момиче от Разград, което било в обща компания с изчезналата на осми декември Мати Калчева от София.

Микаела Михайлова Михайловска също е в неизвестност от 8 декември от 8.30 часа, когато девойката излязла от дома си. Независимо че момичето живее в Разград, то било забелязано заедно с изчезналата Мати, уточняват от полицията, но отказаха повече подробности. ".
Ако са били в обща компания надали е случайно изчезването им в един и същи ден.
По принцип е добре да се алармира.

# 8
 • Мнения: 2 510
Чудя се, как може да съществуват "нормални" хора които да определят правото на живот на други и то деца.
Изчезнали хора! Това да не е животно да се загуби и да не се знае кой е стопанина.
Зад всяко едно от тези неща стой престъпление и то страшно престъпление.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 1 741
Не знам какво става, но и на мен ми направи впечатление, че доста момичета изчезнаха напоследък. Днес е имало някаква полицейска акция в София, мисля, че има връзка...

# 10
 • Мнения: 68
Недопустимо е деца, които са 5-6 клас да завършват учебните си занятия след 18ч /езикови гимназии - последен час свършва 19.15 ?!/. Защо никой никога не коментира това?Много от тях са принудени да си тръгват сами по тъмните улички, искат или не искат, макар и в познат квартал.Кой ги пази тях?Телефоните не решават проблема.За голямо съжаление, много от тези нещастни случаи са именно с ангажирани деца,от добри семейства, деца, които са контролирани.Може да се случи, дори когато една седмокласничка отива за хляб в кварталния магазин, както се казва.
Друго, за което искам да апелирам - да спрем това масово навиране на слушалки в ушите, децата /че и възрастните/ губят всякакъв контрол и ориентация, когато пресичат, когато се движат въобще,не са нащрек, с една дума.Изумена съм, че в училищата въобще не се говори, коментира и обсъжда например така проблема, както е поставен в началото на темата.Разговорите вкъщи никак, ама никак не са достатъчни.Идеята е не да всяваме стрес у децата, а да ги предпазим.За съжаление такъв е светът ни, стрес или не, не можем да мълчим.Имам и друго предложение - вместо да свикваме децата до побъркване с телефоните и съответно, да изпадат в шок, когато батерията падне, предварително да уговорим с тях маршрутите, по които се очаква да се приберат вкъщи след училище, да обсъдим, макар и ,как ще се развие една ситуация, ако в тях НЯМА телефон и т.н. и т.н. Мисля, че в България достатъчно психолози се пръкнаха новоизлюпени, които могат да поработят над една такава програма за безопасност, която да се въведе в у-ще.Например, в Час на класния или поне веднъж месечно да се говори и обсъждат превантивните мерки.

# 11
 • Мнения: 68
Чудя се, как може да съществуват "нормални" хора които да определят правото на живот на други и то деца.
Изчезнали хора! Това да не е животно да се загуби и да не се знае кой е стопанина.
Зад всяко едно от тези неща стой престъпление и то страшно престъпление.

Точно така!

# 12
 • София
 • Мнения: 1 038
И аз от известно време следя lipsva.com и съм направо ужасена от изнесените факти. Как може в страна, в която има толкова много полицаи да изчезват толкова много хора? Според мен полицията не си върши работата, и превантивно и след регистрацията на случаите. Просто нямам друго обяснение за факта, че толкова много хора липсват от години, че изчезват деца всеки месец и никой няма абсолютно никаква информация. Нали почти навсякъде вече има камери, нали има граничен контрол? Все ще се намерят някакви свидетели, ако се търси. Не са изчезнали на полето или в гората все пак!

# 13
 • Мнения: 68
И в полето и гората да са, има си начини професионални.Може би прекалено телевизия гледам, но не трябва ли тук да работят екипи /психолози,следователи,медици и др/ и то, денонощно ?Наскоро чух по телевизията, че това "денонощно" всъщност, не съществува?Може и да греша.Оправдават се, че нямат пари, нямат база, компютри и т.н. до безкрай.Вярно ли е или не, аз не зная,но това, което се случва в една малка България, "земя като една човешка длан", просто не е за вярване...Нямяме пари за хеликоптери, ако имаме хеликоптери, няма достатъчно екипи да ги управляват, ако има - горивото е скъпо.....

# 14
 • София
 • Мнения: 1 038
Да, много е лесно да се намират оправдания, а хората ги няма и сякаш на никой не му пука. Има време за реклами в новините, а 1 минута да се каже за изчезналите няма. Помня един случай, беше изчезнала възрастна жена, с деменция в едно село. Цялото село се беше вдигнало да я търси и я бяха намерили след едно денонощие на километри, припаднала в полето и я спасиха навреме.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт