Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 46
Здравейте, бременна съм в 11 г. с. и 6 дни. Пролетта си правих имунологични изследвания и резултатите бяха в нормата. Единствено показателя CD16+CD56+NK cells беше на горната граница - 12%(при стойност 12%). Кометарът беше да се направи контролно изследване при положителен тест. В 5 г. с. направих контролно изследване, чиито резултат беше 14% на NK клетките. Препоръчаха ми  вливане с имуновенин. Направих го и след месец пак пуснах контролно изследване. Резултатът беше още по-голямо повишение на процентите - 18%. Вместо да се намалят клетките се бяха увеличили. Сега пак ми препоръчват ново вливане, но аз се колебая какво да направя...На какво може да се дължи този резултат?Вместо да се намалят процентите се повишават... Какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително.

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте,

По принцип в случаи като Вашия е необходимо да се изследват абсолютните стойности, а не само процентното число, на лимфоцитните субпопулации, след което резултатите трябва да се консултират с имунолог. След неговата консултация на база на резултатите ви той може да препоръча назначение на споменатите от Вас вливания. В нашата болница консултан имунолог е проф. Станимир Кюркчиев - http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … id=92&lang=bg.

С поздрави и пожелания за безпроблемно завършване на бременността Ви,
д-р Мария Юнакова,
акушер-гинеколог, АГ болница "Д-р Щерев"

Общи условия

Активация на акаунт