Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 дек. 2011, 23:05 ч.

Месо от диво прасе?

  • 1 585
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 192
Момичета, имам нужда от помощ? Подариха ми съседите 2-3 кг. месо от диво прасе, изследвано. Никога не съм готвила, а и не си падам особено по такива импровизации, ама няма да го хвърля, я...
Киснах го 4-5 дни във вода, стоеше в хладилника. Знам, че е много, ама си имах проблеми и не ми беше до прасето. Тази вода я сменях 2-3 пъти. Сега спретнах една варена марината с малко оцет, червено вино, даф.лист, лук, моркови, млян черен пипер и млян карамфил /нямах немлени/. Маринатата се изстудява. Смятам да го залея с нея за ден и после да го направя в гювеч, как си му е ред със зеленчуци и бекон. Обаче - намирисва ми нещо....Уж прясното месо няма проблем 10-тина дена да стои в хладилник - така пише из нет-а...Нормално ли е, да продължавам ли по план, или да заминава в контейнера?

# 1
  • Мнения: 0
Аз не бих рискувала да го предлагам за консумация на семейството ми, още повече щом е започнало да мирише  Stop

# 2
  • Мнения: 192
Аз не съм имала съмнение, че се е  развалило. Никога не бих рискувала.  Не съм се изразила правилно, очевидно.  Peace Чудех се защо не се премахва специфичната миризма след толкова киснене - нямах абсолютно никакъв опит с диво, не обичам друго месо, освен свинско питомно/купешко/ и пилешко, и не готвя други меса. Както и да е - стана много хубаво, всички твърдяха, че е толкова крехко, та не си личи, че е диво,  че чак аз ядох... Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт