Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 дек. 2011, 01:34 ч.

Да помогнем на Ивайла-Мария

  • 1 183
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 961
Моля ви за помощ за едно момиченце, което мечтае за нормално детство.
Това е страницата във Фейсбук http://www.facebook.com/group.php?gid=133502136682377&v=info
Ето и клипчето в Ютуб http://www.youtube.com/watch?v=T4qE9dvqS7w&feature=youtu.be
 Копирам дословно това което е публикувано на страницата във фейсбук:
Нашето най-специално дете е Ивайла-Мария.Роди се в клинична смърт,след продължителна реанимация се върна към живота,и от тогава не е спирала да се бори.Лекарите ни съветваха да не се надяваме,че ще оживее,а и да оживее най-добре да я оставим в дом.Ние се молехме и вярвахме,че Господ я пази.Кръстихме я Мария-на Богородица да помага и тя.Никой не би могъл да ни накара да оставим нашето слънчице, нищо че беше с тежки мозъчни увреждания. След месеци болничен престой и бе поставена диагноза Детска церебрална парализа с прид-
Ружаваща епилепсия-Уест синдром.Лекарствата,които и бяха назначени,включително скъпи такива от чужбина се сменяха периодично,
защото нямаха ефект.Съществено подобрение в състоянието на детето нямаше.Гърчовете не спираха.Ивайла не може да се обръща,да седи,да държи главата си изправена.Храни се само с пасирана храна-няма дъвкателен рефлекс,спи по 5-6 часа на денонощие. Рехабилитация спряхме да правим поради засилващите се гърчове.
Семейството ни нито за миг не се примири с тежката диагноза и постоянно търсихме алтернатива на назначеното лечение.Направихме две трансплантации на стволови клетки в България на собствени разноски,за съжаление без положителен ефект.
В края на 2009 година по Коледа,когато стават чудеса,научихме за клиниката за Биокорекции в Израел,в която руски лекарски екип начело с проф.Виталий Николаевич Василиев лекува по собствен метод неврологични заболявания.Свързахме се с официалния представител на клиниката за България,изпратихме необходимите документи и бяхме одобрени за лечение. Веднага подадохме документи до Комисията
за лечение на деца в чужбина/на 02.03.2010/ и открихме дарителско-набирателна сметка на детето.
.Благодарение на роднини,приятели,фирми,познати и непознати,отзовали се на нашата молба за помощ,излъчена в репортаж на БНТ,успяхме да съберем средства за два курса на лечение в Израел-23000 евро и 7000 долара.Там бяхме м.юли и м.ноември.От Комисията за лечение на деца в чужбина получихме отказ през м.септември.Следващият курс е назначен за м.април 2011 година.
След започналото лечение се забелязва подобрение в състоянието на детето.За 4 месеца е постигнато повече,отколкото за предходните 4 години.Но лечението в Израел ще бъде продължително,трудно и скъпо.Нашите възможности са изчерпани.
Ние много добре знаем,че Ивайла-Мария няма да се излекува напълно,но всяко подобрение в състоянието на детето е от огромно значение за него.Бог ни я запази жива и ние правим всичко възможно детенцето ни като другите деца да може да се радва на детството си,на света,който я заобикаля и на всички около нея.

ПРИЯТЕЛИ,БЛИЗКИ,ПОЗНАТИ И НЕПОЗНАТИ!СОБСТВЕНИЦИ И РЪКОВОДИТЕЛИ НА ФИРМИ!


В този труден за нас период,вие сте тези, на които разчитаме!Вие ще ни върнете вярата в доброто и човека.Вярата и надеждата,че за нашето малко ангелче има шанс.Без всички вас,които ни помагате нейното лечение би било немислимо.А тя го заслужава-толкова е малка,крехка и гальовна.
Благодарим Ви предварително за топлото човешко отношение,за това,че сте истински хора.
Пожелаваме на всички много здраве и късмет.Нека на никой не се налага да събира такива пари и нека никога да не забравяме,че около нас има и много болка и много мъка.
Нека отворим сърцата си за специалните дечица!Те имат нужда!
Бог да благослови всички вас и семействата ви !
С най-топли чувства и огромно уважение-семейство Кермидчиеви

ПРОКРЕДИТБАНК

ИВАЙЛА-МАРИЯ АЛЕКСАНДРОВА КЕРМИДЧИЕВА

ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ
...
BG 44 PRCB 9230 1032 8033 19 – В ЛЕВА

BG 91 PRCB 9230 1432 8033 13 – В ЕВРО

BG 83 PRCB 9230 1132 8033 12- В ДОЛАРИ

DMS IVAILA
Помогни на Ивайла-Мария код на SMS: DMS IVAILA Изпратете дарителски SMS с текст DMS IVAILA на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel). Ивайла-Мария Кермидчиева от град Карлово е на 4 години и страда от детска церебрална парализа с при...дружаващ Уест синдром. След провежданото й лечение в България детето е диспансеризирано в Детска Университетска болница гр.София - клиника по неврология с лекуващ лекар д-р Красимира Станчева. Проведените консултации с водещи български невролози не са довели до положителен ефект. Ивайла-Мария не може да държи главата си изправена, не може да се обръща, не може да стои седнала, не може да говори. Няма сукателен и дъвкателен рефлекс, храни се само с пасирана храна. Големият проблем при Ивайла са неспиращите гърчове, защото не може да се провежда рехабилитация, което прави трансплантациите на стволови клетки безсмислени. Семейството подава молба с медицинската документация на Ивайла в клиниката за Биокорекция в Израел и тя е одобрена за лечение. Сумата необходима за един курс на лечение е 9 553 евро, като това не включва транспортните разходи, както и разходите по престоя на детето и придружителя в Израел. Ще са необходими минимум три курса на лечение – около 30 000 евро, като сумата е непосилна за семейството. Благодарим ви, че помагате на Ивайла - Мария!

# 1
  • Мнения: 961
По Коледа стават чудеса! Нека спомогнем за още едно чудо и за още една детска усмивка  Praynig

# 2
  • Мнения: 961
Здравейте! Ето тук можете да видите гривна, символ на Иви. Можете да я закупите на стойност 10 лв, като 5 лв отиват по сметката на Ивайла-Мария. http://www.facebook.com/Vangova

Общи условия

Активация на акаунт