Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 дек. 2011, 10:09 ч.

Кубети

  • 3 612
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 804
Живея извън Бг ,а децата много обичат кубети,които тук не се продават.Някой може ли да ми помогне,как да направя нещо ,което да се доближава до кубетите в домашни условия.Тук се продават вкусове на прах ,които предполагам могат да се използват .
Приемам всякакви съвети   bouquet

# 1
  • Мнения: 0
стар хляб (стават абсолютно всякакви остатъци от хляб), колкото е по сух, даже още по добре и вкусни ще станат
подправки:
чесън на прах
чубрица
червен и черен пипер
може и къри
сол
каквито си искате други подправки си използвайте
малко олио (зехтин)
Приготвяне
Фурната я слагаме да се загреее на 250 градуса през това време вършим ето това: Стария, сух хляб го начупваме с ръка или го нарязваме, (на кой както му е удобно да го прави) и го поставяме в една тавичка. Ръсим отгоре с различните му подправки върху хляба и накрая малко олио прибавяме. Забъркваме ги леко и бум във фурната. Като започнат да се зачервяват и да стават като сухари, изключете фурната и оставете на остатъчната топлина.
Чудесно мезе са за бира. Всеки се чуди какво да прави хляба, който му остава.Това е моя рецепта, какво да се прави и най-важното пак става нещо от него.

# 2
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 627
Здравей:)

Самоцитирам се:

Цитат
Крутоните се правят най-добре от по-сух хляб. Нарязваш на малки кубчета [1x1]см. Посипват се по желание със шарена сол и/или чесън на прах. Покапват се с олио или зехтин(няма нужда да са напоени) и добре се объркват. Изтърсват се трохите и се слагат в голяма плоска чиния. Пъхат се в микровълновата(ако нямаш във фурната, но в МВ става много бързо) и се пускат на около 2 минути на 80 % от мощността. След това с ръкавица ги изваждаш, хубаво разбъркваш и пъхаш пак за около 2-3 минути - но трябва да ги следиш. Като започнат по средата да покафеняват, веднага ги извади, защото те още са много горещи и ще си се доопекат сами.Иначе може да прегорят. Прибавят се към супи или салати, но стават и за директна консумация!

Много бързо и вкусно става!

# 3
  • Мнения: 3 804
Благодаря   bouquet

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт