Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 дек. 2011, 18:56 ч.

А "солена" празнична тема?

  • 28 969
  • 211
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 17 692
Ами, това е. От седмици се размазваме в "сладката" тема. Толкова красота и коледни аромати, сърцето ми не издържа Hug
Дайте сега да обсъдим все пак и какво ще ядем преди меденките и щолените Wink
Аз ще дам тон.
За бъдни вечер ще правя ореховия пастет на Мастерчето, вкусното 3 в 1 на Зори, традиционните чушки с боб и може би печена тиква за десерт. Постна питка, разбира се.
За Коледа още не съм измислила. Затова и давам тон в тази тема. Споделете Hug
Чакам идеи за перфектните свински котлети и нещо интересно към тях. Хем ми се иска да е нещо по-така, нали е празник, хам си познавам мъжете - традиционалисти и знам, че агнешко с мед и ананас няма да се приеме радушно hahaha

# 1
  • Мнения: 1 983
И аз я чаках тази тема. Blush
Засега съм се спряла на ястието на Зори 3 в 1, содена питка и чушки с боб.
Отивам да търся пастета на Мастерчето. Peace

# 2
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 666
Може ли линк към рецептата на Зори,че ме заинтригувахте със това ястия 3 в 1?

# 3
  • Мнения: 1 983
Може ли линк към рецептата на Зори,че ме заинтригувахте със това ястия 3 в 1?


http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=61767
заповядай   bouquet
миналата година го правих и си облизахме пръстите  Peace

# 4
  • Мнения: 5 001
Хехе...еЙ Мъ и менИ.....

зА ПАСТЕТА СЕ ЗнАЕ,ЧЕ ЩЕ ГО ПРАВЯ..... Mr. Green....Ето го за който не го открива...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=415187.msg17333754

За Бъдни вечер ние сме на:
* лозови постни сърмички с морковче,лук и смлени орехи вместо кайма... Laughing.....(понеже много мразя постни сърми и се изхитрих да запържвам с лука малко около шепа смлениорехови ядки  - все едно,че е кайма.....) Сърмите стават много вкусни и не са сбити....

*сурова туршия
*царска туршия
*армеева чорба
*ашуре
*тиквеник
*дървения поднос с целите орехи(за пожеланията на влъхвите) е ясен
*ошаф
*печени чушки с копър и чесън (с олио и оцет)
* доматен сок с праз,сол и олио(пасирана консерва домати)....
*питка с паричка и дрян

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 19:41 от TheNMaster

# 5
  • Мнения: 12 311
И аз съм на 3в1 от Зори Peace, вкусно е, наистина. Peace

Ще сложа линкове към старите теми, на първите им страници има хубави предложения:

2008 г

2010 г

Всъщност, тези намерих, може би има още някъде и други. newsm78

Мастърче, хубаво ме подсети, ашурето ти страшно съм го хресала! Heart Eyes  bouquet

# 6
  • Мнения: 5 001
Мастърче, хубаво ме подсети, ашурето ти страшно съм го хресала! Heart Eyes  bouquet
Благодаря Лабрексче......Радвам се,че ви е харесало в къщи......Ние сме традиционалисти....Все едни и същи неща правим за Бъдни Вечер....Така се е изработил вкусът на семейството.....

# 7
  • София
  • Мнения: 17 692
Ееее, Лабрекс, браво Hug И аз търсих старите теми, много са ценни, но попадах все на "сладките". Отивам да поровя из свинските рецепти.

# 8
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 666
Може ли линк към рецептата на Зори,че ме заинтригувахте със това ястия 3 в 1?


http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=61767
заповядай   bouquet
миналата година го правих и си облизахме пръстите  Peace
Много благодаря!  bouquet

# 9
  • София
  • Мнения: 17 692
Вижте какво си харесах от старите теми:


Пържолки "Сандвич"

Свински пържоли от котлет или филе
пресни гъби
топено сирене
пушено сирене за сандвичи (тънки филийки)
филе елена или прошуто
каперси
синьо сирене
готварска сметана
подправки на вкус

Свинските пържоли ги овкусявам с малко соев сос, риган и кимион и ги запичам на грила. После ги нареждам в тава и ги оставям да чакат. Не трябва на грила да ги изпичаме до пълна готовност.
В един по-дълбок съд задушаваме гъбите в зехтин. Изчакваме да се изпари всичката вода. Понеже обичам риган, слагам и тук.
Когато всичката вода се изпари, добавям сметаната. Ако много се втечни, слагам и малко заквасена. Не бива да става течно.
Към сместта добавям и малко топено сирене, за да се разтопи.
Смесвам си малко синьо сирене с каперси и намазвам малко от сместта върху всяка пържолка. Покриваме с парче прошуто или две парчета филе елена. Отгоре покривам с гъбите. Завършваме с едно или две парчета от тънкото пушено сирене.
Изпичаме до готовност.

Ще пропусна синьото сирене и каперсите, защото ще стане много солено за децата, но другото звучи добре Peace

# 10
  • Мнения: 5 001
За мен е много "наконтена" тази рецепта.....Не би се харесала у нас....

Ние сме по по-трациционните неща....нО! ......Всичко е въпрос на вкус...Всеки си знае какво се харесва на домашните любимци.... Laughing

# 11
  • София
  • Мнения: 17 692
Вярно е наконтена, ама нали е празник Laughing

Напиши рецептата за ашурето Praynig Подозирам, че малките шефчета ще му се изкефят.

# 12
  • Мнения: 5 001
Напиши рецептата за ашурето Praynig Подозирам, че малките шефчета ще му се изкефят.
Има я в подписа ми.....Ето ,да не търсиш.... Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=415187.msg17368682

Ние сме на капама на Коледа..... hahaha

# 13
  • София
  • Мнения: 17 692
Ех, капамата ми е голям мерак....но нямам гювеч Sad Толкова години, така и не си купих, и все по Коледа се сещам...
Това ашуре определено ще хареса на хлапетата, ще го направя Peace

# 14
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 203
Ние сме на капама на Коледа..... hahaha
И ние така...Домашните жУвотни и цял куп приятелчета я чакат цяла година и нямам никакъв шанс за импровизация, освен ако не искам да ме линчува разгневена тълпа #2gunfire

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт