Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 дек. 2011, 16:07 ч.

фиброза

 • 1 603
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 77
Здравейте!Фиброза на матката пречи ли на имплантацията?
С отстранени тръби съм,а при УЗ се вижда хидросалпинг,каво да направя?

# 1
 • Мнения: 2 445
Здравейте,

За съжаление предоставената от Вас информация е неясна. При отстранени маточни тръби не е възможно да има хидросалпингс, защото това е патология точно маточните тръби.

С пожелания за успех,
д-р Татяна Арабаджи,
акушер-гинеколог, АГ болница "Д-р Щерев"

# 2
 • Мнения: 77
кое не е ясно?През 2007г ми е правана лапароскопия за премахване на хидросалпинг,отстранена ми е дясната тръба.Във вашата клиника имам направени две пункции,на ,,киста" и съмнение за хидросалпинг.Потърсих второ мнение и диагнозата е същата.От 2007г.до сега имам направени 7пункции,резултата е един и същ.Отказват ми лапаро ,с мотив ,че прекалено много операции имам. Ами тогава какво.....?
  Не ми отговорихте на въпроса,фиброзата пречили на  имплантацията?
 Ко -култивиране може ли да се направи когато има само два фоликула,и само една яйцеклетка?

# 3
 • Мнения: 2 445
Здравейте, kiki-miki,

Как е установена фиброзата? Вероятно става въпрос за миома. Ако случаят Ви е такъв, дали миомата ще пречи на имплантацията зависи от разположението и размерите на миомата. Също така е необходима информация и за предно - заден размер на матката.

На въпроса Ви за ко-култивирането: да, може да се направи при два фоликула и само една яйцеклетка.

Весели празници!

Д-р Надя Магунска

Акушер - гинеколог, АГ болница "Д-р Щерев"

# 4
 • Мнения: 77
фиброзата е открита с хистероскопия. Не става въпрос за миома.
Фиброзата пречи ли на имплантацията на ембриона?

# 5
 • Мнения: 2 445
Здравейте, kiki-miki,

Най - вероятно става въпрос за фиброзни участъци на маточната лигавица, които не са подходящи за имплантация на ембриона.

Препоръката ми е да посетите нашата клиника със събраните документи и изследвания, за да обсъдим Вашия случай на научен колегиум. На него присъстват както нашите специалисти по акушерство и гинекология, така и ембриолозите. На колегиума ще бъде съставено становище за по-нататъшното поведение при така описаното от вас състояние.

Д-р Даниела Савова

Акушер - гинеколог, АГ болница "Д-р Щерев"

# 6
 • Мнения: 77
Здравейте!
Била съм във вашата клиника!
Дойдох там заради прочетеното в сайта за ко-култивиране.
Ко-култивиране така и не ми се направи,отговора на лекарката беше,че на един ембрион това не се прави.В по горните отговори ми казвате друго ,на кое да вярвам?

# 7
 • Мнения: 77
За първи преглед бях в клиниката Ви през март 2008г.С два опита ин-витро,1 опит икси и 1 опит с донорска яйцеклетка.Явно съм труден случай!Без тръби с два яйчника.9 МЕСЕЦА ПИХ ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ като всеки месец бях на преглед,заради киста на десния яйчник.На един от прегледите ми казаха съмнение за хидросалпинг ,още същия ден отидох на преглед в друга клиника диагнозата беше същата.Пунктираха кистата на 24,11,08г.Следващата пункция беще на 22,06,09г.После опит икси-неуспешно.Проба манту+.Квантиферонов тест отрицателен.Някой си се изказа"Туберколозата е на яйчника"Само ,че това не е изследвано и не може да се твърди къде точно е.И дали изобщо имам?
Този период от време март 2008г-юли 2009г.не беше ли достатъчен за да се събере такава комисия за да обсъдите моя случай?
   Забравих да опиша за случая в който ми казаха"събирай си бумагите и се махай от клиниката", и сега Вие ми казвате заповядай .........
   Защо Вие не открихте причината във неуспешните опити?!

Общи условия

Активация на акаунт