Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 дек. 2011, 20:55 ч.

СВИНСКИ ВРАТ - КАК?

  • 7 238
  • 16
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 76
Здравейте момичета, днес купих цяло парче обезкостен св. врат (2кг. ) Идеята ми беше да си го нарежа на пържолки и хоп във фурната. Но сега си мисля, newsm78 дали не мога да го изпека целия  (КАК)?
Да му сложа някакви подправчици (КАКВИ?) newsm78 просто да не е обикновенната пържолка.
Дайте някаква идея,как да приготвя св. врат, ама да не е много сложно, че малкия ми е непрекъснато в краката Laughing
Ние в тесен семеен кръг на 23-ти (петък) ще празнуваме рожден ден на мъжа ми и ми се иска да спретна нещо различно.  chef

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 7 833
По принцип цяло месо се пече така. В дълбока тенджера с много нагорещено олио запържваш месото от всички страни, докато хване лека коричка (идеята е да се запечата, да не му изтича сока докато се пече). После може да долееш вода и да го посвариш малко, но със свинско не е нужно. Прехвърляш в гювеч (или йенски съд с капак), слагаш сол и подправки (аз бих сложила черен и червен пипер, бахар, дафинов лист, чесън) наливаш бульон, захлупваш и печеш. Зеленчуци (лук, морков, картоф, гъби, праз... каквото избереш) можеш да добавиш и вътре, когато месото омекне, но лично аз предпочитам да си ги приготвя отделно. Когато е готово отхлупваш, намазваш месото хубаво с четка със смес от 1 с.л меко масло и 1 с.л. мед и запичаш без капак за 5-10 мин. като внимаваш меда да не се овъгли. Последното се прави за гланц и придава малко по-екзотичен вкус. Ако не обичате можеш да го пропуснеш.

# 2
  • Мнения: 4 342
Друг вариант: слагаш им черен пипер и сол, всяка вратна пържола завиваш в зелев лист, нареждаш ги в гърне, слагаш и малко зелева чорба (ако е мн. солена, разредена с вода) и печеш. Можеш да добавиш колелца топено сирене, за да се получи сосче. Ако е и на по- бавен огън ще стане мозък.

# 3
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 7 795
Друг вариант: слагаш им черен пипер и сол, всяка вратна пържола завиваш в зелев лист, нареждаш ги в гърне, слагаш и малко зелева чорба (ако е мн. солена, разредена с вода) водата има микроби - с бяло вино е по-добре  Joyи печеш. Можеш да добавиш колелца топено сирене, за да се получи сосче. Ако е и на по- бавен огън ще стане мозък.

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 7 833
Аз предлагам да е червено. Виното имам предвид. На червено месо - червено вино. Бяло вино се слага на пиле и риба.

# 5
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 7 795
Аз предлагам да е червено. Виното имам предвид. На червено месо - червено вино. Бяло вино се слага на пиле и риба.
на зелев лист - бяло вино  Joy

# 6
  • Мнения: 4 342
Аз предлагам да е червено. Виното имам предвид. На червено месо - червено вино. Бяло вино се слага на пиле и риба.
на зелев лист - бяло вино  Joy

Прав е другаря, бяло си трябва.

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 7 833
Аз с другаря Бонго няма да споря. Опазил ме господ.  Mr. Green Само споделих мнение. Според мен месото е определящото и основното в случая. Но това естествено си е мое виждане по въпроса.

# 8
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 7 795
на зелев лист - бяло вино  Joy

Прав е другаря, бяло си трябва.
[/quote]
пък е и по-здравословно. няма да вдигнеш кръвното  hahaha

# 9
  • Мнения: 4 342
Аз с другаря Бонго няма да споря. Опазил ме господ.  Mr. Green Само споделих мнение. Според мен месото е определящото и основното в случая. Но това естествено си е мое виждане по въпроса.

Пробвай ама в тоя случай заради зелето се слага бяло. Най- малко си представи какъв цвят ще добие то  Laughing А пържоли най- редовно мариновам с бяло вино. Червено само на кебап май май слагам.

# 10
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 7 795
аз червеното го пия когато мезето е мръвка , но за готвене използвам бялото. Joy

# 11
  • София
  • Мнения: 272
Ето една лесна рецепта

продукти: обезкостен врат цяло парче, маслинена паста, прошуто или бекон, цели листа кисело зеле
Разстилаш най-отдолу в тава целите листа кисело зеле, ако са големи в една редичка, подреждаш върху тях бекона, нарязан на ленти, намазваш отгоре с маслинената паста, поставяш цялото парче месо, завиваш го с листата на руло и го връзваш с памучен конец. Печеш го в тава, покрито с фолио на бавен огън около 1 час, накрая го отвиваш малко да се позапече зелето.
Сол не се слага, маслинената паста обикновено е много солена, а и зелето също. Мазнина отвътре също не слагаш, само малко отгоре, като го запичаш накрая. Това го ядох за първи път в едни приятели, бяха взели рецептата от някакъв вестник, ако обичате готвено с маслини, ще ви хареса.

# 12
  • Мнения: 468
Аз натривам цялото парче месо със сол, червен пипер, черен пипер и го слагам в загрята фурна да се запече /това вместо да го запържвам/, обръщам го един-два пъти, след това слагам бяло вино и малко вода, завивам с фолио и пека около 2 часа, отвивам , запичам още малко и го изваждам в съд с капак, а в същата тава , в същия сос слагам картофки  или гъби и ги пека отделно. Всички у нас много го харесват така.

# 13
  • Мнения: 654
Ще споделя как приготвям аз цяло парче месо. Шпековам с чесън, молков и зърна черен пипер. Може да се запържи, както по-горе е казано. Аз го слагам направо в йенси съд с капак. поливам с олио, слагам цели морков, лук и корен магданоз отстрани и доливам около 2 - 3 пръста вода. Пече се на 200 градуса около 2 -2,5ч, като се полива със сосчето. След като е готово се изважда в чиния. Зеленчуците и останалата течност се пасират  на сос, разрежда се със сметана или прясно мляко. Можете да изберете и някаква допълнителна гарнитура.

# 14
  • София
  • Мнения: 76
Мерси момичета Hug започвам подготовка  chef

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт