Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 0
случвало ли ви се е да имате проблеми на работното място и по специално с колега/колежка. Аз съм в такава ситуация в момента-колежката с която работя постоянно ме игнорира, трие е-майл-и които са за мен, държи се все едно е несменяема. Всеки път като се опитам да говоря с нея тя става много агресивна. Понеже ситуацията стана доста нетърпима се наложи да се оплача от нея официално и сега ще имаме среща да се изяснява случая. Изключително ми е напрегнато от предстоящата среща защото незнам какво да очаквам от нея и дали ще успея да се защитя по начин по който да се разбере какво е положението всъщност. Искам само да уточня че живея в чужбина. Попадали ли сте в подобна ситуациа моля споделете ако имате опит в решаването на такъв проблем.

# 1
 • Мнения: 129
нямала съм такъв проблем, но пиша, за да те окуража. стискам палци нещата да се развият по най-благоприятния за теб начин.   bouquet

# 2
 • Мнения: 312

Мн. неприятна ситуация. За разговора: изказвай се уверено, хладнокръвно, придържай се към фактите. За подготовка: направи си списък с конкретните действия на колежката, които затрудняват твоята работа - пр. изтрити мейли (сигурно ще те питат откъде знаеш за тях) и др. случаи (сигурно има пропуснати тел. обаждания, или непредадени съобщения...). Спомни и си запиши контекст и дати на случките. Помисли / припомни си кога и как си я молила за разговор за изясняване на ситуацията. Последното, за да можеш да подчертаеш в разговора, че си добронамерена и се стремиш към добри колегиални отношения в екип с нея.

постоянно ме игнорира, трие е-майл-и които са за мен, държи се все едно е несменяема. Всеки път като се опитам да говоря с нея тя става много агресивна.
Подчертаното в никакъв случай не споменавай - само фактите! (Иначе тя явно се страхува от теб и квалификацията ти. Сигурно е и по-дълго във фирмата от теб.)

Това на прима виста от мен. Дано се включат още съфорумки/съфорумци.

# 3
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 175
В такива ситуации побеждава този, който влага възможно най-малко емоции
На срещата си бъди спокойна, казвай само сухи факти, възможно най-много, не прави квалификации. Ако фактите са ти достатъчно фрапиращи, хората сами ще си направят изводите.
Искай вземане на мерки.
Бъди спокойна.
Колко такива са ми минали през ръцете... Веднъж дори ми се наложи да кажа на началството си - изберете мен или нея. Имахме момиче, което толкова ме мразеше, че ме засичаше пред клиенти с думи "ти пък какво разбираш" и тн т.... Разбира се, че разбирах около 10 пъти повече от нея, но завистта и омразата заслепява хората. Така или иначе освободиха нея, защото държанието й стана нетърпимо.
Направих й услуга, защото година след това си направи свой бизнес. Сега не съм я виждала повече от 12-13 години, но сигурно е ОК и й върви.

# 4
 • Мнения: 663
За съжаление аз съм попадала в такава ситуация много е неприятно особено когато знаеш че си права.Но колежката ми имаше своят начин и подход с който успяваше да омайва шефовете и макар и да бях права за съжаление след месец два ме съкратиха.След година и нещо неколкократно ме викаха да се върна отново ,но обидата и болката която тогава преживях не успях да забравя .Но и не съжалявам защото там където няма колектив и разбирателство не е възможно да се работи нормално.На теб пожелавам да се справиш с проблема и да бъдеш оценена от началниците.Успех.

# 5
 • Мнения: 9 052
обичам шоколад - поведението на колежката ти се нари4а мобинг и е противозаконно. Провери , дали в службата ти нямате представители на служителите, на синдикатите, персоанлен отдел и адресирай слу4ая. Работодателя с-що няма право да допуска мобинг и дискриминация. В момента това е доста нашумяла тема та обяснявай спокойно и  9е те разберат.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 477
трие е-майл-и които са за мен

Виж дали няма опция е-мейлите да се препращат автоматично на твой личен адрес, по този начин, ако изтрие още някой, ще имаш и доказателство.

# 7
 • Мнения: 62
е какво имаш да му мислиш, щом мислиш, че си права??
Тя ти пречи, казваш си го и точка. Щом ти трие служебни мейли (имейл се казва, емайл е друго. и не знам, знаеш - ДВЕ думи. Опа, не знаеш:) ), значи ти пречи да си вършиш работата.
Кратко и ясно, без грозни махлениски сцени.
Като си права, какво те притеснява?

# 8
 • Мнения: 4 932
Зависи от страната, в която си. От политиката, която се спазва там за подобно поведение по принцип.  От политиката на конкретната фирма в частност. От желанието на шефовете да разрешат проблема и по какъв начин...
Нещата не са еднозначни и едва ли някой може да предвиди как ще се развият събитията точно в твоя случай..

Важното в случая е, че ти отстояваш правата си, и правото си да изпълняваш трудовите си задължения без някой да ти пречи. Успех в борбата!

# 9
 • Мнения: 290
Срещу триенето/игнорирането на имейли има много просто оръжие – когато ѝ пращаш нещо, винаги с копие до още някого (шеф или просто заинтересован от това, нещата да бъдат свършени). Малко е като "Моля, другарко...", но ефектът ще бъде или тя да бъде принудена да отговаря, или да се изложи тотално, неотговаряйки.
Вие, като гледам, вече сте минали на друго ниво, но съветите по-горе са добри – никакви емоции, никакви преки обвинения в лична неприязън и подобни, придържане към фактите и наблягане на несвършената поради нейното мълчание/игнориране работа. Успех, не се впрягай твърде, такива кретени има доста.

# 10
 • Мнения: 12
Мила, всичко казано по-горе и никакви емоции, и класификации. Записваш на един лист и говориш по листа, защото в такива моменти лесно човек се  притеснява и после Ами ако бях казала това, онова/
Успех !

# 11
 • Мнения: 6 142
случвало ли ви се е да имате проблеми на работното място и по специално с колега/колежка. Аз съм в такава ситуация в момента-колежката с която работя постоянно ме игнорира, трие е-майл-и които са за мен, държи се все едно е несменяема. Всеки път като се опитам да говоря с нея тя става много агресивна. Понеже ситуацията стана доста нетърпима се наложи да се оплача от нея официално и сега ще имаме среща да се изяснява случая. Изключително ми е напрегнато от предстоящата среща защото незнам какво да очаквам от нея и дали ще успея да се защитя по начин по който да се разбере какво е положението всъщност. Искам само да уточня че живея в чужбина. Попадали ли сте в подобна ситуациа моля споделете ако имате опит в решаването на такъв проблем.

Говори бавно и много внимателно! Онази ще откачи. И без да даваш оценки за нейната работа примерно, в смисъл без квалификации и подобни. Стискам ти палци! Peace
Да знаеш, много хора сме минавали през такива ситуации - аз чак оплакване не съм правила, но почти бях се заела. Такива минават и заминават, животът продължава, горе главата и след време няма и да се сещаш за въпросното същество. Whistling

# 12
 • I want it all and I want it now.
 • Мнения: 3 446
Мина ли срещата и какво стана?

# 13
 • Мнения: 353
и аз съм била в такава ситуация. подобна. непрекъснато нещо изчезваше от чертежите ми, или някой документ се объркваше.... все аз съм виновна, разсеяна, не запомнила, даже веднъж се развика доста грубо така, че да я чуе целия офис. в последствие се разбра, че е сбъркала, но и едно извинявай нямаше... както и да е преди 6 месеца ме съкратиха ... и по-добре за мен стана  Peace
успех и недей се дава!

# 14
 • В Космоса
 • Мнения: 8 774
Ох, съчувствам ти! Дано се пооправят нещата!
И аз съм била в подобна ситуация. Държеше се гадно. С течение на времето си промени коренно отношението. Просто ме опозна.

Общи условия

Активация на акаунт