Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 дек. 2011, 10:08 ч.

Някой с опит в правенето на macarons?

  • 10 381
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 1 476
Браво!  smile3501
Много добре са ти са получили, особено последните, зелените. С какъв крем са?

# 16
  • залив на орловия щит
  • Мнения: 4 356
благодаря
кремът е ганаш от бял шоколад с течна сметана и с боя на прах

# 17
  • залив на орловия щит
  • Мнения: 4 356
не мога да не покажа коледния вариант:

Скрит текст:

мислех да пробвам с пълнеж от прясно сирене и пушена сьомга, но това ще стане другата седмица

този път е с ганаш от бял шоколад, който не стана много успешен (кремът не е твърд) и с ганаш от Линд 70%  с една идея мадейра

бях взела прах от червени боровинки вместо боя, но добре че навреме го тествах и установих, че нищо не боядисва
за съжаление истински коледен червен цвят нямаше, само този леко биещ на розово

# 18
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 433
здравейте момичета ще може ли някой да помогне с превода на рецептата която пусна  gypsy  - това ли е най -лесния начин като за първи опит

W'A'S'P' -ти направо си се специализирала страхотни са ти станали и зеленките и червените браво

# 19
  • Мнения: 2
Здравейте!Много обичам тези сладки и многооо време търсех правилните съвети..Дано това видео ви помогне както помогна на мен Simple Smile Успех!!

   Heart Eyes

# 20
  • Милано
  • Мнения: 503
Засега само ви чета...дано събера достатъчно смелост и да опитам...Момичета Hug

# 21
  • Карлово
  • Мнения: 2 186
Преди 2-3 седмици експериментирах на тема френски макарони и много ми помогна този блог:
http://veroniquevecco.com/%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BC%D0%B5-%D1%80% … 0%BE%D0%BD%D0%B8/

Единствения недостатък на моите беше, че станаха като хамбургери повечето, ама това се получи понеже не ползвах шприц, а лъжичка.

Сега съм си приготвила едни белтъци в хладилника и пак ще правя.
Само се чудя как се получава този хубав син цвят. На мене бадемовите стърготини оцветяват тестото леко жълто и със синьо става зелено.

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 12:46 от ДамаТрефа

# 22
  • на брега на морето
  • Мнения: 259
Може ли някой да ми каже дали ще станат с брашно от лешници или изобщо да не се захващам?

# 23
  • Карлово
  • Мнения: 2 186
Ще станат. Няма да го има аромата на марципан. При моя първи опит, въпреки че бяха с брашно от бадеми не се чувстваше бадемовия вкус и при втория добавих ароматизатор някоя друга капка. Пак не беше силно изразен понеже брат ми, които избягва всякакви бонбони с марципан доволно се почерпи с макарони.

# 24
  • София
  • Мнения: 6 108
Може ли някой да ми каже дали ще станат с брашно от лешници или изобщо да не се захващам?
По случайност видях че има такава тема. Любим сладкиш са ми , а и с удоволствие ги работя. Заради тях си купих и специална разграфена с кръгчета силиконова подложка.
Всички рецепти са с бадемово брашно,  не съм срещала с лешниково, ама може и да опиташ и после да ни кажеш.
Ето ги моите последни, преди месец май беше. В момента се пече нова доза, ей сега затоплям фурната че ми трябват за утре. С какао са, т.е шоколадови. Ще ги видим след малко. Правила съм и с швейцарски меренг и направо без него, все са хубави. Ползвам боите на Wilton много са добри и силни, но най- много си обичам с цвят на самите белтъци, много са нежни и силно се откроява плънката.
Скрит текст:
[/spoiler].
новогодишните..........
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 01:03 от marchеva14

# 25
  • София
  • Мнения: 6 108
Готова е партидата от шоколадов макарон. Пускам една снимка, другите са още топли. Сега ще им направя пълнежа.

# 26
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 1 476
Може ли някой да ми каже дали ще станат с брашно от лешници или изобщо да не се захващам?
Ще станат, но съветът ми е да не заменяш изцяло бадемовото брашно с лешниково, а само част от него. Не съм пробвала изцяло с лешниково, но по литературата Wink съм срещала, че разликата в структурата на двете брашна, може да промени консистенцията на макароните.
Първите ми макарони с лешниково брашно (1/2 с бадемово) бяха бая грозни, но вкусни (с лешници, бял шоколад и трюфел). Вторите (1/2,3 с бадемовото) бяха по-прилични - с горгонзола:
Hazelnut Macarons with truffle-scented white chocolate ganache by Mira Donkova, on Flickr

Macarons au gorgonzola by Mira Donkova, on Flickr

А това се последните ми предколедни макарони, само с бадемово брашно, ванилия и чай мача:
01122015-_MG_0135 by Mira Donkova, on Flickr

# 27
  • Милано
  • Мнения: 503
Страхотни сте момичета!!!Аз още набирам смелост...Дано се реша!Усмихнат ден,момичета Hug

# 28
  • София
  • Мнения: 2 797
Много е хубава тази темичка и по-хубавото е, че сте я подновили та я видях  Hug

Аз обожавам макарони и съответно си купувам. Не всеки път ми харесват и реших да си приготвя и аз. Купила съм си една силиконова поставка с ограничителчета за макарони. След празниците ще имам повече време и ще започна да експериментирам. Много обичам шампоан фъстък и ако ме напътните към такава рецепта ще съм благодарна. Прегледах темата и разбрах, че е хубаво белтъците да постоят една седмица в хладилника и аз така ще направя.

Моля Роца да ми каже от къде да си купя различни бои. До сега не съм използвала боя. Не съм прочела много подробно всички рецепти, но ще го направя.

Хубав ден  bouquet

# 29
  • София
  • Мнения: 6 108
.....................
........................ Много обичам шампоан фъстък и ако ме напътните към такава рецепта ще съм благодарна. Прегледах темата и разбрах, че е хубаво белтъците да постоят една седмица в хладилника и аз така ще направя.
..............
Моля Роца да ми каже от къде да си купя различни бои. ..............
Какво значи шампоан фастък... newsm78 не зная.
Белтъците стоят не повече от три дни в хладилник, а най-малко за 24 часа.
Бои аз си купувам от Aromas House на Wilton , много са добри, много са силни и капвам само капка, но нека и другите да споделят за техните които ползват.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт