Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 0
Здравейте, всички майки, бащи (ако има) и тези, на които още ни предстои! Прясно нов съм за форума/сайта, но така като гледам, имам много неща да добавя и допълня, понеже така като гледам форума на сайта, за някои заболявания все още мъглата и неяснотата продължава да е голяма... Исках да ви запозная с най-основните неща около щитовидната жлеза и нейните възможни заболявания, както и най-вече с причините, тяхното отстраняване и оттам и с начини за излекуване на увреждания, възли и нарушена функция на щитовидната жлеза, чрез няколко неповторими и повече от сигурен съм - труднодостъпни за повечето хора, доста слабо известни, ако щете и малко странно звучащи, рецепти от природната/народна медицина, които искрено се надявам да помогнат на много хора и сами да се насладите на лечебното им действие. Всеки, който има истински проблеми или въпроси - мога веднага да ви споделя информация или тук, в новата ми тема, или на лично съобщение, само по ваше желание - аз ползвам цитати от книга, чието заглавие или автор няма тук нито да споменавам, нито да рекламирам, нито ще ви подканвам да си купувате, а аз си купих само, защото поне според мен е много ценна и за да ми е под ръка, понеже поне според мен може да помогне на страшно много хора! Това, че тук не казвам и не цитирам засега нищо е просто, за да не се натрапвам на никой, а при ваше желание и конкретни въпроси, ще цитирам неща направо тук, в новата ми тема - или ако вие желаете, на лично съобщение! Не поставям никакви условия, надявам се само да е от полза на хора с истински заболявания!

# 1
 • Мнения: 2 014
Я да чуем.

# 2
 • загубено
 • Мнения: 3 686
И аз да се наредя на опашката за чуване.

# 3
 • Мнения: 0
Ами добре - тук ще кажа поне най-основното - тук ще цитирам относно основната причина за заболяването на щитовидната жлеза, която е на първо място : хроничният недостиг на йод :

"Щитовидната жлеза изработва хормони, необходими за нормалния растеж и развитие на човека. Йодът е своеобразен "строителен" материал за тези хормони. 90% от всички заболявания на щитовидната жлеза при децата и 60% от тези при възрастните са свързани именно с хроничния дефицит на йод."

И още малко относно йода и щитовидната жлеза:

"Всички, които имат дефицит на йод в организма си, имат повишен риск от развитие на йоддефицитни заболявания - от увеличение на щитовидната жлеза до тежки разстройства в умственото и физическото развитие. Всичко това се случва, защото щитовидната жлеза не може да работи пълноценно без достатъчно количество йод."

Значи - йодът е наистина много сериозна причина.

А тук ще цитирам относно : как можем да предотвратим заболявания и усложнения на щитовидната жлеза, просто как можем да осигурим нормалната й работа и нейното здраве :

"Това заболяване може да се предотврати лесно като се осигури всекидневно постъпване в организма на необходимите количества йод - 150-200 мг на денонощие. Това значи, че през целия си живот трябва да получим всичко на всичко 5 грама йод, т.е. една чаена лъжичка."

Значи - как да отстраним причините и как да предотвратим усложнения - в най-малко 60% от случаите - чрез редовно и достатъчно приемане на йод чрез храната. Това, разбира се, не значи да хванем шишенцето йод и да пием от него Wink - дневно ни трябват само микроскопични количества. Затова - ето и един много лесен, удобен и практичен начин да си осигуряваме редовната дневна доза йод чрез храната :

"Медицинският опит в много страни е показал, че най-простият и безопасен метод за запълване дефицита на йод е употребата на йодирана сол с храната. Повече от 70% от жителите на Земята използват само йодирана сол. Благодарение на това всяка година се раждат 85 милиона деца, които не са заплашени от тежки последствия заради дефицит на йод."

Разбира се - и други начини за набавяне на йод има, но този е може би, най-простичкият! Wink Но забележете - може изцяло чрез храната, без хранителни добавки и разни такива! Иначе други начини са :

 - цвекло :

"Читателите, които имат проблем с набавянето на йод, трябва да знаят, че дневната нужда от него се съдържа в 200-300 грама цвекло."

 - риба :

"Благодарение на високото си съдържание на йод и фосфор, рибата подобрява обмяната на веществата, дава градивните елементи за образуването на хормони на щитовидната жлеза, възстановява енергийните резерви на мускулите и премахва чувството на умора."

Със сигурност и други начини за набавяне на йод има, но засега - само най-добрите! Wink

# 4
 • Мнения: 0
Рецепти също ще цитирам, както и личния опит на хора, които са ги изпитали и са се излекували чрез тях - имам рецепти и за тежки и опасни увреждания - имам рецепти за възли / студени възли / увеличение / тумори (!!!) / кисти - имам даже и една за нарушена функция, която пише, че има ефект даже и при киста на яйчниците, и при гуша! Даже в същата рецепта пише, че всички вредни ефекти, дължащи се на нарушената функция, изчезват! Ще цитирам една по една тук в темата, в отделни коментари, понеже ще излизат дълги, а който иска - ще му пратя и лично съобщение - според диагнозата. Wink

# 5
 • Мнения: 2 014
имам рецепти за възли / студени възли /

Любопитно. Може на лични.

# 6
 • Мнения: 0
Ще започна с пет по-кратки и по-прости рецепти от тези, които не звучат чак толкова странно, пък ако им се доверите и желаете да продължа нататък, ще ви кажа и още по-засуканите, които със сигурност обаче имат още по-широко и още по-силно лечебно действие. Освен това, по ваше желание, ще ви помоля и да разпространявате тази тема до повече хора, понеже се надявам да достигнем точно до хората, които наистина се нуждаят от помощ и спешно търсят лечение!

# 7
 • Мнения: 0


Рецепта 1 : (обща)
от д-р Кирчева - консултант на в. "Доктор" :

"Настъргват се 2 с.л. тиква, 1/2 ч.л. мед и 2 капки йодова тинктура. Сместа се разбърква, разстила се върху марля и се прави компрес върху мястото на щитовидната жлеза. Процедурата се повтаря 60 дни."


Рецепта 2 : за възли
от Мария Тодорова, гр. Пловдив :

"Г-жа Тодорова е имала същия проблем. В продължение на два месеца е пиела ленено семе на прах с мед. Възелчетата са изчезнали напълно."


Рецепта 3 : за студен възел

"Лечението е с мед и чист восък, взет направо от пчелар. Болната вземала по 1 с.л. от 3 до 5 пъти на ден. На пациентката била предложена операция, която тя отказала. След един месец отишла на изследвания и установили, че възелът се е стопил."


Рецепта 4 : за възли
от Дончо Тонев - билколечител :

"Първото нещо, което трябва да направите, е да настържете една жълта тиква и поне 4 пъти през деня да налагате щитовидната си жлеза. Това ще ви помогне да изчистите малките й възелчета. Обикновено процедурата продължава около един месец."


Рецепта 5 : студен възел
от Станка Венкова, с. Слаба бара, Видинско :

"В 300 грама настъргана сурова тиква се слагат 3 с.л. зехтин и се разбърква. Престояват 2-3 часа. Разстила се на марля и се прави компрес на гушата вечер преди лягане и остава до сутринта. Следващата вечер се повтаря и така 15 дни."


Надявам се наистина да бъдат от полза на някой - ако някой реши да ги пробва, моля нека след време да каже коя точно и какъв е бил ефекта от прилагането на рецептата при него/нея. Wink

И най-важното - можете изобщо да не се притеснявате - нищо вредно няма в тези рецепти и като цяло - страничните ефекти са нещо непознато за природната/народна медицина, особено в сравнение с купищата синтетични лекарства, добавки, шумни реклами, щедри обещания за магически резултати и какво ли не още, в което според мен и сами можете да се убедите! Wink

Стопроцентови гаранции няма и да си позволя да давам, но високопроцентови - със сигурност! Това е характерно точно за природната/народна медицина, за разлика от "модерната", както и синергетичният ефект при комбинирането на повече рецепти/повече отделни съставки - което означава, че колкото повече се комбинират, толкова повече взаимно се допълват и усилват общото си лечебно действие върху организма на човека!

# 8
 • Мнения: 0
Та това бяха по-простите и не чак толкова нетрадиционни, а сега искам все пак да изредя и тези няколко наистина неповторими рецепти, за които човек даже по-добре да не се чуди кое защо така и по каква логика така и онака се прави, понеже и аз съм по същия начин като вас - и аз си нямам ни най-малка представа кое защо и как, но просто съм сигурен, че нещата си имат и своята на нас неизвестна логика. Просто горещо ви препоръчвам направо да ги изпробвате и да следвате последователността във тях колкото се може по-точно и знам, че има неща, които наистина много странно звучат. Но пак ви казвам - логично е - колкото по-засукана е рецептата, логично е толкова по-широко и по-силно лечебно действие да има, тоест най-тежките и животозастрашаващи заболявания биха били лечими именно чрез такива рецепти. И както казах и по-горе - не може да се даде 100% гаранция за нито една рецепта, но високопроцентова - със сигурност! И пак - колкото повече различни рецепти се комбинират, толкова по-силен, по-широк и по- цялостен ще бъде лечебният ефект за целия организъм и оттам - толкова по-вероятно и по-сигурно става и пълното излекуване на дадено заболяване/състояние - или това пак накратко беше синергетичният ефект, който е правило в природната/народна медицина! Сега започвам и с първата от по-труднодостъпните рецепти...

# 9
 • Мнения: 0
И за да не ме разберете погрешно, може би малко неясно се изразих - под труднодостъпни имам предвид не, че са скъпи или трудни за изпълнение - просто имах предвид, че трудно ще достигнете до тях, просто понеже много малко хора знаят или са чували за тях и оттук са труднодостъпни - единствено като информация - иначе в тях няма нищо сложно, само някои съставки са малко по-странни! Wink Та значи - започвам с първата (от трите) - нека е поред - шеста :


Рецепта 6 : (обща)
от Роза Миленова, гр. Перник :

"Берат се 40 зелени орехчета, големи колкото маслина, режат се на две и се поставят в емайлирана тенджера. Сипва се един килограм захар и се оставя да престои така 15-20 дни, като всеки ден се разбърква поне един път. След като изпуснат сока си, орехчетата се нагърчват и по това се познава, че сиропът е готов.
Прецежда се сокът и с един литър студена вода се измиват орехчетата. Същата тази вода се сипва в прецедения сок и се вари на бавен огън като обикновен сок. Преди да се свали от огъня, се сипва и една лъжичка лимонена киселина. Още докато е горещ, сиропът се разлива в бутилките и се запечатва. По този начин се съхранява за употреба по всяко време на годината. За щитовидната жлеза се вземат по 10 капки три пъти на ден на гладно."

# 10
 • Мнения: 0


Рецепта 7 : за нарушена функция, за кисти
от Стоянка Кънева, с. Бачево, Бургаско

"Преди шест месеца на г-жа Кънева й открили кисти на щитовидната жлеза, една от които била видима и с просто око.

"Лекарите ме изпратиха за операция, но аз отказах. Научих от други хора за рецептата и я приложих и на себе си. Резултатът беше невероятен : от 4 см. кистата стана на 0,9 см., а другите по-малки изчезнаха, като продължих да пия лекарствата. Рецептата, която ви предоставям с удоволствие, има ефект и при киста на яйчниците, и при гуша. Всички, които имат нарушения на щитовидната жлеза, знаят за проблемите, които тя им създава : нервност, трудно дишане, безсъние. Всичко това изчезва."

Ето и самата рецепта :

20 листа от алое, 500 грама мед, 500 мл. червено вино, 2 с.л. ранилист (това е билка, която се купува от билкова аптека). Листата на алоето се нарязват или начупват на дребни парчета и заедно с меда, виното и ранилиста се смесват. Сместа се вари на водна баня около 30-40 минути. Разтворът се налива в стъклено шише, може и да се прецеди. Съхранява се в хладилник. Приема се по 1 с.л. половин час преди ядене."

# 11
 • Мнения: 0


Рецепта 8 : за тумори (!!!)
от Веселина Павлова, гр. Варна

"Тя е "стопила" тумор на щитовидната жлеза.

"Имах увеличена щитовидна жлеза с възли.
Възрастна жена ми каза рецепта, с която се излекувах :"

Взема се кора от изсъхнала вишна, начупва се на малки парчета и се пълни плътно в еднолитров буркан. Залива се със спирт - може и с ракия или с водка. Това се прави само в крайната фаза на луната. Сместа се оставя да престои така 21 дни, като периодично се разклаща.

"Пих тази настойка по 1 с.л. 3 пъти дневно половин час преди ядене. Когато я свърших, отидох да си направя ултразвуково изследване. Оказа се, че щитовидната ми жлеза е в нормален вид, туморът е изчезнал напълно.""


С пожелания за успешно излекуване на всички! Simple Smile))

# 12
 • Варна
 • Мнения: 235
Може ли малко повече за повишена функция на жлезата. Благодаря Simple Smile

# 13
 • София
 • Мнения: 1 472
Може ли малко повече за повишена функция на жлезата. Благодаря Simple Smile

Не яж нищо от гореизброените  Wink

И на мен ми е интересно, има ли рецепти при повишена функция или само трябва да се въздържаме от определени продукти? Че на мен свекърва ми, недоразбрала, все ми препоръчва или готви разни неща, и все абсолютно противопоказани.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 235
Може ли малко повече за повишена функция на жлезата. Благодаря Simple Smile

Не яж нищо от гореизброените  Wink

И на мен ми е интересно, има ли рецепти при повишена функция или само трябва да се въздържаме от определени продукти? Че на мен свекърва ми, недоразбрала, все ми препоръчва или готви разни неща, и все абсолютно противопоказани.

 Laughing Аз и не мисля да ги ям, но искам ако може все пак да се каже нещо повече. Моето свеки не знае нищо, че иначе койй знае какво щеше да ми чуе главата.
Знам, че има наистина народни начини и ако има знаещ да ги сподели, нямам против.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт