Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 дек. 2011, 16:18 ч.

Честна пионерска .... :-)

 • 17 352
 • 271
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 4 350
Днес се натъкнах на една снимка.


Спомняте ли си времето, когато имаше чавдарчета и пионерчета. Имаше лагери, ленински събонвици!

Харесвах те ли това време или не? Каи са най-хубавите ви спомени от пионерските години?

# 1
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 043
Спомянам си.
Защото съм била и чавдарче (ревах, когато смених цвета на връзката) и пионерче.
Приеха ме за комсомолец с първата група отличници на Буздлуджа (яд ме е да гледам останките, защото там беше разкошно). След като положих изпит в/у устава, разбира се  Laughing
Харесвах времето, хубаво ми беше.

П.П: снимката е руска. Барабанчици в такъв вид не сме имали, нито такива шапки.

# 2
 • Мнения: 86
Да, спомням си. Бях малка и не познавах друга реалност освен тази. Не можехме да избираме дали да станем пионери или не. Времената си ги спомням с хубаво, защото имах безгрижно детство, а не заради пионерството. Сега от позицията на времето си мисля, че беше ужасно това унифициране още от ранна детска възраст.

Рапорт даден  Mr. Green

# 3
 • Мнения: 156
спомням си го, но когато навърших възрастта да връзвам и аз връзка, вече чавдарчета и пионерчета нямаше.

# 4
 • Мнения: 2 405
Па аз бех асистентката на знаменосеца. После бех други работи - звеневи, КИД (черпя този, който си спомни какво беше това).
Сега като ме върнА в тия времена си дадох сметка, че и по-нататък живота ми потече в пълно съгласие с ролите, играни/отредени ми в детството.

# 5
 • Мнения: 1 072
Ама председател ли беше и с колко интернационални другарчета поддържаше дружба?  Wink

# 6
 • Мнения: 2 405
Мдааа, какво пийваш?  cheers
 И днес съм изключително интернационална и мултикултурна личност.  Да е жива и здрава другарката, дето тогава видя потенциала ми.

# 7
 • Мнения: 8 340
Много малко време съм била пионерче. Не ми липсват никак тези времена.

# 8
 • Мнения: 9 990
Нищо лошо не съм усетила, напротив.Била съм и чавдарче и пионерче.Бях отговорни по Културно-масовата дейност на класа.Една известна личност от екрана пък ни беше Дружинна за кратко. Mr. GreenИмахме чудесни интересни уроци по военно обучение.Кефех се на слагане на противогаз за норматив.Също така иматхе ТНТМ-та, изключително креативни и Иновативни Mr. Green за времето си състезания меджу класове по зададена тема.Униформата не пречеше на всичко това.Апропо, днес униформата се завърна с пълна сила. SunglassesДо ден днешен използвам израза... Hug

# 9
 • Мнения: 8 340
Аз бях хигиенистка. Ходех да гледам на съучениците си марсоливите кърпи и дали са си изрязали ноктите Sick
После се "издигнах" в звеневи. Пфуу, добре, че не продължи дълго тази гадост. Всички много се радвахме. Особено баба ми. Всеки път, като й кажех, че ни искат с униформи, й призляваше и казваше: "Дай тука, парцала да го изгладя."
Какво друго си спомням... сега по Коледа си спомням как нямаше Коледа и се кефехме на кило банани и портокали. Спомням си и конкурсите за политическа песен, понеже се налагаше да участвам в тях.

# 10
 • Мнения: 2 405
 Simple Smile до ден днешен не мога да не свържа аромата на портокал с  Бъдни вечер и Нова година.

# 11
 • Мнения: 2 865
Нищо лошо не съм усетила, напротив.Била съм и чавдарче и пионерче.Бях отговорниК по Културно-масовата дейност на класа.Една известна личност от екрана пък ни беше Дружинна за кратко. Mr. GreenИмахме чудесни интересни уроци по военно обучение.Кефех се на слагане на противогаз за норматив.Също така иматхе ТНТМ-та, изключително креативни и Иновативни Mr. Green за времето си състезания меджу класове по зададена тема.Униформата не пречеше на всичко това.Апропо, днес униформата се завърна с пълна сила. SunglassesДо ден днешен използвам израза... Hug

Ха! Едно към едно. Т.к. досега четох за темата за детските спомени....се сещам един.
Бяхме на ТНТМ в друго училище, аз не бях към отбора. И имаше въпрос /в каква връзка не помня/ колко минути се вари яйце да е твърдо и рохко. Не знам защо на такъв лесен въпрос никой от отборите не можа да отговори. Накрая заради оказаната помощ бях вкл. в отбора на следващото ТНТМ. Голям майтап. Laughing

Позната майка, след едно събитие наскоро, ме пита дали не съм била отговорник по КМД. Личало ми от км, че ме бива в организирането на това-онова Crazy

Много хубаво време беше. Спокойно. Още си пазя двете вратовръзки /синя и червена/. С умиление разглеждам често снимките от едно време.

# 12
 • Мнения: 638
Бях чавдарче, бях и пионерче, комсомолската вълна я отнесоха демократичните промени и не закачих.

Обаче от тези славни времена намазах лагер в Москва - точно с тези от снимката. Всеки божи ден от престоя ни беше почасово разграфен дори времето за хигиена и времето за дискотека /имах червена кожена мини пола с панделка над цепката отзад - ултра фешън по онова време/.
Трансгранично се мъкнеха скрити маратонки Адидас, за да се продават на зажаднелите братушки за някоя и друга рубла, която чинно се харчеше за часовник.

О да, и в мавзолея дори ни водиха - помня километричната опашка и зверското чакане.

На родна почва - писваше ми да правя поръчения тип картичка и да списвам дневника на класа - бях нарочена за краснописец, а творческа муза нямах никаква да обрисувам скучноватите класни събития по художествен начин. Голямо бреме ми беше. Бях отговорник по учебната дейност иначе.

# 13
 • Мнения: 2 216
Много малко време съм била пионерче. Не ми липсват никак тези времена.
+1

# 14
 • Мнения: 1 249
Simple Smile до ден днешен не мога да не свържа аромата на портокал с  Бъдни вечер и Нова година.

А аз с аромата на мандарина  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт