Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 106
Здравейте, много моля за помощ, питането ми е следното, при изписване ни направиха схема на хранене , която е първа седмица по 60мл на хранене 8 пъти на ден, това колко мл вода плюс мляко е на кутията отзад са дадени за 70мл..., на втората седмица 70-80 мл. до 16-17 ти ден..също и това количество как да постигна колко мл вода и колко лъжички мляко е... на третата седмица 16-21-ви ден 7 пъти по 80-90 мл , отново колко вода плюс колко лъжички мляко , както и за след 21-я ден когато количеството вече трябва да бъде 90-100мл на хранене...На кутията повечето съотношения ги няма, та се чудех на колко вода и колко лъжички мляко съответстват newsm78, понеже утре трябва да вдигам дажбата?
Благодаря предварително за отговора...

# 1
  • Мнения: 668
Здравейте,

Млякото НiPP HA 1 Combiotic се дозира:
1 лъжица в 30 мл. вода
2 лъжици в 60 мл. вода
3 лъжици в 90 мл. вода
4 лъжици в 120 мл. вода и т.н
Понеже всяко кърмаче се развива индивидуално, не може да се направи и универсална схема.
Пропорциите, които са оказани на опаковките са максималните т.е ако детето ви не изяжда цялото количество, описано в таблицата не се паникьосвайте. Някои деца наддават по-добре от други, дори да са изпивали едно и също количество мляко.
Нашият съвет е никога да не приготвяте различни милилитри, които не можете да дозирате с лъжицата, тъй като това може да доведе до отклонения и дори да окаже влияние върху здравето на детето. Приготвяйте х 70 мл. на хранене и ако детето не го изяжда, то остатъка го изхвърлете, ако забележите, че му е малко, то пригответе 100 мл. мляко и остатъка го изхвърлете. Няма как да дозирате 85 мл. мляко.
Също вземете предвид и броя на храненията. Пак споменаваме, че това е ориентировъчна таблица т.е може да има отклонения, както от милилитрите готово мляко, така и от броя на храненията. Вие сами с времето ще го прецените. Най-важното е детето да наддава добре. Ако се притеснявате, че детето не наддава добре, то тогава трябва да направите няколко ориентировъчни мерения на теглото в рамките на няколко дни, за да прецените дали всичко е наред и трябва ли да се увеличат или намалят милилитрите и броя на храненията. Това обикновено се прави първия месец. След този период всичко се изглажда.
Оставаме на разположение.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт