Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 897
Пускам тази тема,провокирана от съседната за приятелството,защото все повече ми тежи,че аз изгубих своята приятелка,заради глупости.Не си говорим вече 10г. с моята приятелка от детинство.
Бяхме неразделни,деляхме си всичко,радости,споделяхме си тревоги,отношенията ни бяха истински и скъпи.
И какво стана,хвана си гадже,беше на 23 тогава,а аз на20.Момчето беше много красиво,не го бях виждала отблизо,когато ми показа снимка,думите ми бяха "хубав е,но не е мой тип".Беше така Бога ми и тя знаеше,че е така,защото знаеше,какъв е моят тип за мъж.

Момчето беше влиятелно в нашия град има завод за алкохол,но си беше плейбой.Тя и майка и работеха в завода.Отношенията им не бяха много сероизни,мисля,че се виждаха рядко и то предимно за да преспят,но аз знаех,че тя е много влюбена.

Майка и пък постоянно и натякваше,да не го изпуска,нормално,всяка майка иска най-доброто за детето си,но той със сигурност не беше.Една вечер ми каза да изляза с тях,беше взел и негов приятел,ясно е,че искаше да ни сватосат,момчето ми хареса много повече от,въпросното.Не обърнах внимание на държанието на гаджето на приятелката ми към мен,ще го наричам М.,а нея Ц.другото момче К.Та с К.започнахме да се виждаме,но преди да станат сериозни нещата той се одръпна от мен,тогава се чудех защо.

Съвсем скоро ми стана ясно.Един ден ми се обади М.,каза,че иска да говори с мен,казах му да излезем с Ц. и да говорим каквото трябва,но той държеше да се видим насаме,отказвах 3м.,като на Ц.не казах нищо само на сестра и.Една вечер ми се обади Ц.и ми каза,че М.искал да говори с мен и да изляза с него,милата мислеше си,че ще си говорим за нея,и аз така си мислех.Излязох с М.и какво ми каза той,че бил влюбен в мен.

Само да вметна,че Ц.от 1м.вече не се виждаше с М.и излизаше с друго момче,което в последствие стана нейн съпруг.Та ясно и конкретно отговорих на М.,че нямам намерение да се виждам с него и си тръгнах,но пък май това го е провокира,защото съм била единствената,която го отхвърля и не се отказа.Не вярваше,че не искам да се виждам с него,защото не е мой тип,а заради Ц,въпреки,че те бяха разделени.

Каза ми,че ако не се виждам с него ще уволни и Ц. и майка и.Междо другото Ц.вече беше спряла да ми говори по съвет на майка си,още преди да имам нещо с М.,само защото разбраха,че ме харесва.И тръгнах с М.след около 5м.,а и приятелката ми вече не ми беше такава,спря да ми говори без да ми иска обяснение.С М. бяхме заедно 1,5г.обичаше ме беше ясно,и аз се влюбих в него,но го оставих,защото не исках за съпруг плейбой.

Сега имам прекрасен съпруг,те двамата са различни като денят и нощта.На Ц. пък брака не е щастлив,бори се да си има дете както и аз се борих,мъчно ми е за нея,обичах я много и продължавам.Мъчно ми е,че е нещастна,сънувам я всяка вечер,че ще си има бебе,искам да си има и се моля за нея да стане майка.

Но за съжаление нашето приятелство остана в далечната 2001г.
Извинявам се за дългия пост,ще се радвам на всякакви мнения.Не вярвах,че ще споделя с някой,но на последък много ми тежи да тая тази болка в себе си. Cry

Последна редакция: пн, 26 дек 2011, 22:35 от mama na hrisi

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 3 107
Ох, М.,Ц.,К. и т.н.,обърках се.
Животът си върви,имаш си семейство,много важно.
Постът ти прилича на ученически лексикон.
Щом така се е случило,така е трябвало да стане.
Весела Коледа ти желая и здраве на цялото ти семейство!

# 2
 • Мнения: 1 296
И аз се обърках от тези М, Ц и прочие. Поне да имаше интервали след запетаите за по-лесен прочит на темата.
Но, както и да е.
Аз лично не смятам, че така или иначе въпросният заможен плейбой би се оженил за твоята приятелка. Така че, не бих се възприемала като някаква сериозна причина за нейното нещастие. И не бих преживявала толкова дълго време подобно нещо. За мен това е тинейджърска история. Ти защо толкова я преживяваш?
А и достатъчно примери има, когато истинските приятели си прощават какво ли не, макар и след време. 
Всичко с времето си.

# 3
 • Мнения: 1 897
Благодаря,да имам щастливо семейство,но човек в този живот има нужда и от приятели истински като тази която имах.Разказах историята си с подробности,защото исках поне някой да каже може ли да си върна приятелката,защото ми липса ужасно много.
Исках някой да каже,аз ли съм виновната или тя.С близките не мога да споделя,затова го направих тук,но за съжелание другите теми са по-интересни от моята.
Съжалявам,че Ви отекчих!

# 4
 • Мнения: 86
Затвори очи и си представи, че мъжът който харесваш и към който се стремиш предпочита и избира твоя приятелка пред теб. Ще можеш ли да бъдеш приятелка с това момиче занапред, как мислиш? Едва ли. За младото момиче това е травма (ако е за първи път) и тя ще иска бързо да забрави и да продължи напред - с нови хора, с нови перспективи пред себе си.
Приятелството между жени е възможно само ако тези жени не са конкурентки. Уви!!!
Търси и се заобикаляй с приятели, които подпомагат настоящия ти живот и са в унисон с целите и перспективите ти!
Успех!
 Peace

# 5
 • Мнения: 289
Аз пък като прочета история в стил "приятелката ми, и всички жени на света,са влюбени безнадеждно в най-големия плейбой, а той взе че избра мен".. и не мога да се освободя от нагласата, че разказващата персона просто има нужда да се похвали  Laughing
Едва ли това е първата, единствена, незабравима и незаменима приятелка.. Чак пък такава мъка да те преследва с години  newsm78
Толкова пъти съм чувала подобни разкази, че не мога да ги взема насериозно.

# 6
 • Мнения: 1 296
Аз обаче съм на мнение, че авторката не е направила някаква грешка, която до такава степен да преобърне живота на приятелката й.
Така или иначе плейбоя и другата девойка са били разделени.
Така или иначе и на двете момичета в този период от време разсъжданията им са били едни, сега са съвсем други. Сега вероятно авторката не би се подала на подобна манипулация от страна на това момче.
Аз лично бих се въздържала от директно заклеймяване като - ,,виновна си,,.
По-скоро си бих предположила, че е минало достатъчно време от тогава и че вероятно и двете момичета вече са надживели тази случка. Тази, която първа ще събере смелост, би могла да потърси другата за контакт и да се сдобрят.

# 7
 • Мнения: 75
Ох ти сериозно ли търсиш съвет? Ами ще ти кажа какво мисля. Първо: жива проституция е това да лягаш с мъж, който не е твой тип, за да не уволни приятелката ти. Та можем направо да заключим, че си проституирала 1,5 години. Второ: каква приятелка ти е, щом знаеш всички клюки за нея, но не си посмяла да й се обадиш за тези десет годни?! Третото ще го пиша по-късно, като преглътнеш първите две.

# 8
 • Мнения: 1 897
Juley,хич не съм си помислила да се хваля пред непознати хора в някой форум,няма нужда,защото всичките ми познати знаят,че е така и не преувеличавам с историята си.
Да това е първата ми приятелка и сестра и също,но тя се омъжи на18г.,от бебета сме заедно,семействата ни са били приятелски,който не е имал такова приятелство не може да разбере естествено.
Не мога да кажа,че мъката ме преследва с години,преди мислех,че не е права да спре да ми говори преди да ме изслушала,но около 1г. започнах да мисля,все повече за нея,защото често я сънувам да не кажа всяка вечер.
Палада,давай смело с третото,нямам нищо за преглъщане,просто наистина исках да ми се сърди заради това,че съм с него,вместо това,че я е уволнил заради мен."Клюките"ги знам от наша обща приятелка,която живее в чужбина и си идва само за лятото.
А и не знаех,че да си проститутка значи да спиш с мъж,който не ти харесва,мислех,че е да ти плащат за услугите ти,но явно ти по-добре знаеш.

# 9
 • Мнения: 10 345
Да не съм объркала с тийн форума  newsm78

# 10
 • София
 • Мнения: 8 210
Авторката, обади и се и я поздрави за Коледа или Нова година. Ако и нямаш тел № потърси я във фейсбук или подобна мрежа и я поздрави, заговори. Може пък тя да чака твоето обаждане.
Ако не си простите все пак ще си опитала.

# 11
 • Мнения: 1 897
Да не съм объркала с тийн форума  newsm78
Ами тук има теми за пионерството,за детството,моята тема ми се струва най-малко тийн.
А,и Палада,струва ми се,че си прочела поста ми диагонално,като съм казала,че не е мой тип,не значи,че не ми е харесвал като мъж,просто не ми харесваше за сериозна вразка,а и написах,че докато бяхме заедно го обикнах,така,че епитета,който ми лепна говори не добре за теб,а не за мен. Wink

# 12
 • Мнения: 1 897
Авторката, обади и се и я поздрави за Коледа или Нова година. Ако и нямаш тел № потърси я във фейсбук или подобна мрежа и я поздрави, заговори. Може пък тя да чака твоето обаждане.
Ако не си простите все пак ще си опитала.
Благодаря много,имах нужда да "чуя"нещо подобно,все си мисля,че като я сънувам толкова често,според мен и тя мисли за мен,но не знам дали е така.Виждам се със сестра и,има магазин за домашни потреби и пазарувам често,но не смея да я заговоря на тази тема,ходя с детето и тя много му се радва и може би ще направя някаква крачка,поне ще ми каже да опитвам ли или не.

# 13
 • София
 • Мнения: 264
Щях да взема отношение, но не ми стигна търпението да прочета цялата история.
Но вземайки предвид само заглавието - хората в живота на човек идват и си отиват, нищо ново под слънцето.

# 14
 • Мнения: 5 591
Помислих си това, което Juley вече е написала, след мъчително разчитане на първия пост. Не ми е много ясно какво толкова те хапе, та чак я сънуваш всяка нощ тази приятелка. Не виждам нищо кой знае какво да се е случило. Моята приятелка от детството полудя. Не съм сигурна дали се сеща коя съм. Болно ми е да я гледам така, но животът е такъв, непредсказуем. Ако наистина си толкова ранима, с тази душа на мимоза ще ти е трудно в живота. Както казах, той е непредсказуем.

Общи условия

Активация на акаунт