Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 дек. 2011, 02:33 ч.

Dynamic VISA на Алфа банк

 • 5 425
 • 18
 •   1
Отговори
 • Мнения: 35
Здравейте.
Дали има някой, който ползва тази кредитна карта. Заинтересуваме, защото сме близо до Карфур и горе-долу често пазаруваме там, та няма да ми е зле, ако ми връщат 10% от изхарчената сума...
Не съм много навътре точно с кредитните карти и се опитвам да разбера къде е "уловката" в това предложение.
Ще ви бъда благодарна, ако споделите съвети и опит. Заслужава ли си?

# 1
 • Мнения: 5 206
Вчера на изхода на "Карфур"едно момиче ни прикани да подадем документи за картата.. Годишната такса е 50лв, но ако се пазарува редовно на по-големи суми - струва си.

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 1 307
Аз бях впечатлена от тези 10% които не са никак малко, НО след това отворих сайта на банката и прочетох всички условия по картата и се оказва, че 10% е cash back-а до 31.03 само, след това стават само 4%. В този случай не си струва за мен.

# 3
 • София
 • Мнения: 310
Да, запознайте се с условията на банката и дали ви устройват. Аз пазарувам основно с кредитни карти и така ми е по-удобно, а cashback-ът ако го има идва супер. Моята Visa няма cashback, но другата ми карта има. Спестявам пари за някой коледен подарък неусетно, от пари, които така или иначе харча. 4% също не е лош процент, но пък 50лв годишна такса е много. И нещо важно - можете ли да докажете доходите си. Иначе при една ревизия на частно лице от НАП ще имате проблеми.

# 4
 • Мнения: 0
В брошурата пише, че ако кандидатсваш до 31.03.2012 няма да има такса обслужване за първата година. Не можах да намеря повече информация на сайта им за таксите  и партьорите с които работят. Може би на място в банката, ще получа повече информация.

# 5
 • Мнения: 35
Здравейте. Благодаря на всички за мненията.

Така или иначе кандидатствах за въпросната карта. Отговориха ми отрицателно. Явно заради доходът, който е 240 лв/мес.  Laughing (не че ми е смешно, но то иначе... трябва да се гръмна, вероятно!)
В този ред на мисли, колкото и кеш-бек да имаше, все щеше да е нещо, като се има предвид, че основно с карта разплащам и пазарувам. Както и да е...
Да споделя впечатленията си за самата процедура и банката. Ужасни!
Първо отидох на място в клона. Обслужи ме едно много мило девойче. Обясни ми пре-подробно всичко (малко досадно, за човек, който беше изчел информацията на сайта им, но не всички го правят, така че ОК.) Отговори ми на въпросите. Оказа се, че освен заявлението трябва да занеса последните две бележки за (коя да е) комунална услуга на адреса, на който живея. Независимо дали е платена или не и без значение, че не се водят на мое име. Дотук добре. Оказа се, че нямам такива бележки, защото плащам онлайн, а единствените, които ни изпращат все още вече са унищожени. Реших да се обадя да питам дали ще приемат свалена от нета. И... ми предложиха да кандидатствам директно по телефона. Страхотно! И без това ми е трудно с детенце да се размотавам навън в снега. Отговорих на камарата въпроси и ми беше казано, че до два работни дни ще получа отговор. Случката става на 31.12.2011.
Двата дни минаха на 16.01.2012!! Междувременно се обадих да питам какво става. Казаха ми, че имали много заявления и затова!! Щели да проверят и да ми се обадят. Не уточниха кога, но останах с впечатлението, че ще е бързо. Нищо подобно. Междувременно ходих и до Карфур (пазаруваме там и това беше причината така да ме грабне идеята). Навсякъде из магазина брошури, промоутърки, едно щандче. Отидох да питам и там. Записаха ми данните...
След няколко дни ми се обади някаква девойка. Каза ми, че не съм одобрена. След 2 минути ми се обади същата девойка и почна отново да ми обяснява, че не съм одобрена. Казах й, че току-що вече ми се обадила!!!. Отговорът беше "ми сигурно няколко пъти сте кандидатствали (за чии не е ясно)!! Препоръча ми да кандидатствам онлайн!! Тъй като почувствах, че явно здравият разум ми изневерява, попитах дали точно това ми казва - да кандидатствам онлайн, защото не са одобрили кандидатурата ми по телефона  newsm78 (като че ли това са две различни мои АЗ  #Crazy). Отговорът беше "Точно така!", така че кандидатствах и онлайн. Този път обещаха 3 работни дни... Спазиха го. Отговорът е отрицателен, защо не е ясно.
Може би ще ме посъветват да ида лично...

Доста дълга стана историята, но съм толкова ядосана и отвратена, че не можах по-накратко.
Не от отказа.
1. От това, че се мотаха толкова дълго, след като се бяха ангажирали с нещо друго. Хубаво , претрупани били. Случвало ми се е и на мен, но поне се извинявам...
2. В рамките на две минути ми се обаждат два пъти за едно и също нещо. Като "сигналите" ми дори не са в един ден - демек няма такова нещо като последователност...
3. Малоумието на служителката няма да го коментирам (може някой друг да набира номера, тя само да си пее песента!)
4. Малоумието на системата - кандидатствай по телефона, после по Интернет, после на място, после при шефа (примерно!)
5. Абсолютна липса на информация за критериите на подбор (освен ако не ми отговорят на запитването)

Отказах се!
Никога не ми се беше случвало такова нещо. Дългогодишен клиент съм на Първа инвестиционна, служебно съм работила с Пощенска, с Демир (сега Де-банк), с Райфайзен, за това-онова и с другите, но такова нещо не беше ми се случвало.

Като заключение, да, наистина, трябва да се четат условията внимателно и да се оглежда от всички страни. Пък за **** извън условията........  Sick

-100% доверие, -100% привлекателност. Нямам думи!!!

# 6
 • Мнения: 0
      Според мен е само проучване на пазара, понеже отказват на всички подали документи. Поне на мен и моите познати, а всички сме хора с пари и положение в обществото, без закъснения на вноски. Аз лично имам фирмени кредити и лизинги за около 80000 Евро без нито едно закъснение. Точно седмица преди да ме омаят тези скапаняци от Алфабанк от ПИБ ми промотираха Mastercard, като ми казаха, че ми одобряват кредит за 3000 лв по картата, но отказах, понеже имам друга. Това с 10% в Carrefour беше подмамващо.
      Преди около 2 години с една от фирмите ми, която е агенция за недвижими имоти бяхме направили комисионен договор с Алфа Банк за насочване на наши клиенти за кредити за жилища. Спряхме да работим веднага, след като отказаха кредит на третия пореден изпратен потенциален купувач на имот, който работеше в Лукойл, с високи осигуровки и без други кредити. Имахме други клиенти, които не можеха да си изтеглят парите от спестовните си влогове от там в продължение на две седмици за да си купят имот.
      Това е безпарична банка на измамници, наети най-вероятно само да водят статистики и да губят времето на хората. Също вони на пране на пари. Компанията Visa сигурно не знае за това "Dynamic" нещо, а Carrefour са се хванали на въдицата като рибки и са им осигурили безплатни щандове на тяхна територия и 10% загуби за себе си. Големи смотаняци! Ще се радвам Visa да получи повече отзиви от такива излъгани клиенти като нас.
      P.S. За първи път ми отказват кредит и то за някаква смешна сумица по карта. Close

# 7
 • Мнения: 0
Здравейте искам да изкажа и моето мнение, без по някакъв начин да се опитвам да го  НАЛАГАМ на хората и да ароганствам!!!Кой чул недочул...аз също си подадох заявление за тази доста изгодна промоция на карта в магазин Карфур....служителите са изключителни професионалисти и с търпение ме изслушаха и отговориха на всички въпроси, (което в днешно време все по рядко се наблюдава -търпелив служител ) а аз не съм от най-лесните клиенти.  Аз от седмица вече също разполагам с моята карта за която кандидатствах след нова година и смятам че всичко си беше в рамките на нещата(е забавяне има да -в рамките на нормалното) но предполагам това е доста масивна кампания и се изисква време за обработка. Та така аз съм много доволна че успях да се възползвам от тази карта и сега ще си я ползвам с удоволствие!!!

# 8
 • Мнения: 5 206
Мен не ме одобриха, при все, че безупречно обслужвам 2 Визи и 1 американ експрес, без ден закъснение вече години наред. Ама по-добре, спестявам си  годишната такса  Mr. Green

# 9
 • Мнения: 0
Здравейте, аз също чух от момичетата в Карфур за картата и много ми хареса, но пък съм назначена на трудов договор от 3 месеца и ми обясниха,че няма смисъл да кандидатствам, защото няма да ме удобрят. Трябвало да имам най-малко 6 месеца трудов договор Sad -МНОГО ТЪПО!!!!
Предложиха ми варианта да кандидатства някой мой познат,който има трудов договор поне от 6 месеца и да ме направи допълнителен картодържател, като двете карти да са към една сметка. Приятелят ми кандидатства и след чакане една седмица да се сетят за нас и след като им носихме бележки за комунални сметки най-накрая (след 21 дена) си имаме две карти и един валчер от 10 лв подарък. Сега си пазаруваме ( както и преди постоянно в Карфур), но скоро си очаквам валчерите от отстъпките и се надявам да си ги получа, че иначе ще се караме  Wink

# 10
 • Мнения: 0
gerencee, имам чувството, че си служител в гадната малка скапана банчица.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 150
Явно всеки януари тази банка си измисля някакви промоции, преди две години пак рекламираха някаква си Виза и аз се подлъгах, но още докато попълвах грандоманските им документи за кандидатстване  видях, че имат % върху транзакции към чужд търговец Shocked,  надали има друга банка с % върху международни плащания.
Дано повече хора прочетат тази тема и не си губят времето с Алфа банк.

# 12
 • София
 • Мнения: 3 671
В тарифата на банката са описани дължимите такси, за кредитни карти Виза нямат комисионна за плащания в чужбина (на ПОС и през Интернет). От години ползвам кредитна карта Виза на Алфа и не плащам комисионни, само лихва, ако е начислена (обикновено си погасявам цялото задължение).
Ако Визата е дебитна, има.

# 13
 • София
 • Мнения: 1 150
Пардон, все пак са минали две години от тогава, маскирана е като Такса за превалутиране.
Точка 6.2.2.7 от тарифата, т.е. ако визата ти е в лева и плащаш в долари, лири, евра - 2 % върху сумата ти взимат.

# 14
 • София
 • Мнения: 3 671
Хм... трябва пак да погледна извлеченията, но не ми е правило впечатление да събират такава такса. Не е малка като процент и все щях да я видя, а активно ползвам картата. Ще взема да се обадя и да ги питам.  Thinking
 

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт