Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 дек. 2011, 11:02 ч.

Новогодишна вечеря

  • 95 363
  • 463
  •   1
Отговори
  • Мнения: 115
След като Коледата мина се прехвърляме на вечерята за Нова година. Тази година отново съм домакин, но ми се иска да приготвя нови неща, а и гостите ми ще са много спешъл Wink. Затова отварям тази тема за да видя вашите предложения.Споделете Вие с какво изненадвате вашите гости.

# 1
  • Мнения: 4 830
Аз ще правя свински пържоли в зелев лист, вместо традиционните пържоли на скара. Стават доста по-крехки.

# 2
  • Мнения: 115

Ще сложа рецептата на сладкиша, който ние хапваме от 20 години насам само на Нова година.
Това е моя фаворит за сладкиш.

Птиче мляко -
Една и половина чаена чаша захар и три яйца се разбиват.Към тях се прибавят шест супени лъжици прясно мляко и четири и половина суп.лъжици мед,две чаени лъж.сода бикарбонат,две чаени лъж.оцет.
Всичко това се вари докато се увеличи двойно.Докато е горещо се прибавят пет чаени чаши брашно.Омесва се,разделя се на шест /4 / равни части.Разточват се кори и се пекат.
КРЕМ - Един литър прясно мляно и пет супени лъжици брашно се вари.Като изстине се прибавят предварително разбити два и половина пакета краве масло и чаша и половина чаена пудра захар, 2 жълтъка, настърган лимон. След като се смесят двата крема се прибавят и разбитити на сняг белтъци за да стане по-пухкав крема.
Нареждат се блатовете и се намазва крем между тях, най-отгоре не се слага крем, а само глазура.
ГЛАЗУРА - 100грама захар,100грама краве масло,1 суп.лъжица нишесте,2 суп.лъжици какао.Бърка се хомогенна смес и се маже. ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!

# 3
  • София
  • Мнения: 7 631
Един въпрос вместо "запис" - имам един заек в замразителя. Не знам дали за Нова Година ще го правя, но със сигурност ще бъде тези дни. Искам да помоля за някоя изпробвана рецепта?  Hug

# 4
  • Мнения: 115
Ами аз понеже често готвя заек, но див и го приготвям по следния начин - Сварявам заека /това при питомния може да се пропусне/, след което го запържвам в тиган на порции. Нареждам го в тавичка поливам с мазнината от тигана добавям бяло вино, дафинов лист и бахар, сол, черен пипер. Задушавам под фолио. Гарнитурата си я правя отделно.

# 5
  • София
  • Мнения: 718
Тази година вкъщи ще приготвяме Руло от бекон и свинско:




# 6
  • Мнения: 115
Хрисито, ще споделиш ли рецептата?

# 7
  • София
  • Мнения: 7 631
Гери, благодаря за рецептата за заека  Hug
Мисля да я пробваме  Flutter

# 8
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
gery_dobreva, хареса ми рецептата за сладкиша, само че не пише какви да са пакетчетата масло. Можеш ли да уточниш 2 пакетчета от 250 гр. или от 125?
И  да кажеш тежък ли става сладкишът или лек и може ли да се гарнира и с боровинки в крема?

# 9
  • Мнения: 115
Пакетчетата масло са по 125 гр.
Сладкишчето става бая сладичко, ние го режем на малко парчета поради този факт.
Забравих да упомена, че като се направи на 4 листа, дозата си е точно за тавата на фурната.

# 10
  • Мнения: 409
Тази година вкъщи ще приготвяме Руло от бекон и свинско

hrisito, ще дадеш ли рецепта на руло-творението? Praynig

# 11
  • София
  • Мнения: 718
Хрисито, ще споделиш ли рецептата?

Ето линк към албума със снимки:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=14080&AlbumId=127396

Продуктите са 1 пакет бекон нарязан на дълги ленти, около 1,5-2 свинско месо (каквото обичате). За плънката:  изрезките от бекона  и месото, по желание може и гъбки.
Оплита се бекона и върху него се налага разцепеното месо, така че да го покрие. Подправките са по желание. Ние използвахме готова на Котани в червеното пакетче за месо. Отвътре се слага плънката и се завива. Може да се пече и във алуминиево фолио, но залепва на места бекона.

Рулото става също и със пилешко месо. Peace

# 12
  • Мнения: 1 309
Единственото , което за сега съм решила са пържоли в сметанов сос.

# 13
  • Мнения: 11 610
Капама, млечна салата, ядки, нещо сухо, хубав шоколад - това е на нова година у нас от не помня вече колко години........

# 14
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 5 591
И ние ще сме със заек тази година за ЧНГ. Но ще е пълнен (с ориз, диви гъби, бекон и подправки). Освен него пържолки и мисля някакви пикантни пилешки крилца. Иначе изпитана заешка рецепта знам от един ловджия - невероятно вкусно нещо става. Един заек се разфасова на порции, пъха се в дълбока тенджера, залива се с 1 л червено вино, 1 л олио (няма грешка в количеството), добавят се няколко зърна черен пипер и сол на вкус, и това нещо се задушава, докато течността се изпари, а месото остане на мазнинка. Получава се нещо невъзможно вкусно. Често ядем заек, но това е най-вкусният възможен начин. Горещо препоръчвам. Peace Единственият проблем е, че няма чак такъв празничен вид, защото си е задушено все пак. По тази причина сме решили за НГ да правим пълнен. Grinning

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт