Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 60
Здравейте!
Аз съм в края на бременноста ми 37 г.с. и през цялото време съм на фраксипарин 0.3 и аспирин протект, а от една седмица вземам и флебодия 600 мг - 1 т. дн., дузофарм 50 мг 3Х1т.дн., магнерот 500 мг 4 т. дн. и Гинипрал 0.5 пг 4х 1/2 т. дневно. Моя лекар се претиснява, че кръвта ми много се е сгъстила. Може ли да ми кажете вашето мнение въз основа на кръвната ми картина, която е от днес. Има ли основание за притеснение и редно ли е да пия толкова много лекарства в края на бременноста? Благодаря Ви предварително! Весели празници и успешна Нова Година!

                   РЕЗУЛТАТ                                Референтни граници
 
 
 Левкоцити - WBC 10.6G/L                 жени 3,5 - 10,5 ; мъже 3,5 - 10,5
  Еритроцити - RBC 4.14                 T/L жени 4,20 - 5,40 ; мъже 4,20 - 6,20
  Хемоглобин - HGB 119g/L                   ж. 120 - 160 ; м. 140 - 180
  Хематокрит - HCT 0.376L/L                 ж. 0,37 - 0,44 ; м. 0,40 - 0,54 
  MCV 90.8                                              fl 82 - 103
  MCH 28.7                                              pg 27 - 33 
  MCHC 316                                              g/L   310 - 350
  Тромбоцити - PLT 234G/L                       140 - 440
 

# 1
  • Мнения: 2 445
Здравейте,  canita,

От изследванията, които сте предоставила и са в норма, не може да се съди за съсирваемостта на кръвта. Съветвам Ви да се направи изследване на хемостаза - протромбиново време и фибриноген.


Д-р Даниела Савова

Акушер - гинеколог, АГ болница "Д-р Щерев"

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт