Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 дек. 2011, 09:32 ч.

Ин-витро в Истанбул 4

 • 52 088
 • 760
 •   1
Отговори
 • Мнения: 139
Мили момичета Hug,пускам тази тема с вярата, че всички, които пишат и се присъединят в нея скоро ще се сдобият с тъй дългоочакваната рожба!
Надежда ВИНАГИ ИМА!!!
     
линк към старите теми:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=613250.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=622575.0

мейла на Кюбра-координаторката на Мемори хоспитал за чуждестранни пациенти:
kubra.burnaz@memorial.com.tr
сайта на болницата:
http://www.memorial.com.tr/ru

имейла на проф.Леми Ибрахимоглу:
 lemi.ibrahimoglu@gmail.com
телефона на Айнур:
Айнур- 00905 33 96 76 708 – сестра, говори български

Anadolu Medical Center
International Services Department
t:+90 262 678 5515
f:+90 262 654 00 53
c:+90 533 559 78 18
e-mail: dilek.inci@anadolusaglik.org

сайт с хостели:
http://www.hostelsclub.com/step02_str.php?lang=bg&str=15501& … cy=1&guests=2

http://istanbulapt.com/
http://www.hotelbuyukkeban.com/index3.html

Това го копирам от поста на Люси,с благодарности за систематизираната информация:

Цени и изследвания :
За изследванията - в болницата предлагат кое може да се направи при тях, като мах. се стремят нещата да са при тях, но трябва да питаме и уточняваме кое е по-изгодно за нас да си направим в България без  да се притесняваме
Признават изследванията от България но трябва да са преведени на турски или английски.
Първичен преглед – 295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
ПКК (Hemogram)  – 600 ТЛ
Разчитане на резултати – 300 ТЛ
Спермограма – 115 ТЛ =97 лв
Хистероскопия – 2200 ТЛ
Кариотип – 900 ТЛ
Пред-имплантационна диагностика – за ембрион – 150 евро и 1500 евро фиксирана сума за над 10 ембриона.
Ко-култивация – 650 евро
ЕЦ с ИКСИ оплождане – 2050 USD
ИКСИ с ИМСИ (ИМСИ винаги се прави с ИКСИ) – 2100 евро (ИМСИ е безплатно)
Инвитро с ИСКИ с микроинжекции – 3051 USD ?????
ИКСИ – 2100 евро (включва самата процедура,прегледи,хормони, пункция, трансфер)
Лекарства – 500 – 1000 евро (зависи от конкретния случай)
Микротесе - 800 евро, първичен преглед при андролог - 290 ТЛ, сонография при мъжа - 890 ТЛ, вторичен преглед - след сонографията и въобще разчитане на резултати - 219 ТЛ


За първичен преглед (295 ТЛ (турски лири)= 248 лв
Хубаво е да има направени изследвания на Prolactin, Free T4,TSH, Hbs Ag, Anti-Hbs, Anti-HCV, Anti HIV I+II, Rubella IgG, Hemogram (ПКК), пълна кръвна картина, кръвна група.  За мъжа Hbs Ag, Anti-HIV I+II, Anti-HCV. Може да не се превеждат ако са на латински,но да се напишат отгоре имената на латински на кого са. Приемат се резултати до три месеца назад. Това е ако веднага ще започвате стимулация !
За първичния преглед без започване на стимулация не са необходими предварителни изследвания. Носете всички ваши изследвания, на вас и на партньора ви -  генетични, спермограми, хормони, епикризи от операции. Хормони не превеждайте на английски или турски, ако не са на латиница напишете с молив острани на наименованиято тяхното лат. наименование. Няма значение на кой ден от цикъла ще отидете за преглед. Не е необходима ПКК и вирусологични , ако не се стартира стимулация!За първичен преглед са по-важни хормони,ЦС на тръби, спермограма, епикризи и др. изследвания,микробиология също не е излишна-дори и за ваше успокоение,  за да може лекарят да добие представа за вашият случай! В деня на първичният преглед се прави спермограма и за това е хубаво да има въздържание от 3 до 5 дни. В  Мемориал се изработва за 3 работни дни, защото се гледа преживяемост на сперматозоидите. По принцип още в деня на първичния преглед те преглежда друг лекар и след това с цялата документация и вече информацията от прегледа направен при тях проф. Кахраман дава експертното си мнение. Така, че за първ. преглед има реално среща с един лекар и професорката. След това те преглежда лекар, а не проф. Тя дава експертно мнение по всички въпроси.  При първо посещение е добре за улеснение и избягване на разминавания да си оформим досие на аглийски - имена, години, от колко време са опитите, какви манипулации са правени до тук - описание на стимулации, ако имаме такива.
Двойката да е на преглед на втори ден от менструалния цикъл – при започване на стимулация, за първичен преглед не важи . В дена на прегледа партньорката се преглежда на ултразвук и дава кръв за изследване на LH, FSH, и Estradiol. При условие,че няма киста и тя се чувства готова, стимулация може да се назначи веднага.
Към клиниката има безплатен паркинг когато сте в нея, но трябва да се вземе карта от регистратурата при стартиране на опита, за да не се заплаща такса за паркинг.
Задължително свидетелство за граждански брак – преведено от фирма (турски или английски), не е необходимо да е легализирано. Необходими са 2 бр.снимки паспорт формат и на двамата. За всички официални  документи в Турция искат снимки.

Валута за плащане :Плащането може да е в турски лири, може и в евро и долари.
Език за комуникация :  Освен Английски,можете да говорите на Френски и Италиански.А ако имате затруднение,потърсете Сабрие.Тя говори Български и работи като медицинска сестра.
За болницата : Трите сгради на Мемориал са блок А, В и С - клиниката е в блок С  на 1 ет.
Влиза се през централния вход на Мемориал и се завива надясно до кафенето, преди него завой в ляво по коридор, след него пак в ляво и веднага в дясно - там са асансьорите за блок С.
В Истанбул не се правят инвитро опити на пациентки над 43 г., както и донорски опити дори и да има пряка родствена връзка между донор и реципиент.
Информация за нощувки и придвижване в Истанбул :
Нужна е карта за магистралата - по целия път има бариери и най-добре да се закупи още на влизане от бензиностанция. Картите работят като дебитни най-евтината 50 ТЛ, всяко минаване е не повече от 5ТЛ, отчита според броя изминати км. 50 ТЛ са достатъчни за две-три пътувания. Картата може да се презареди в банков клон на банката , от която е картата .- добавя се на гишето и те я допълват.
ВЗЕМЕТЕ СИ НАВИГАЦИЯ !

Самолетен транспорт до Истамбул като пример: Пегаус -35 евро заедно с летищни такси, възможност за закупуване в последния момент. Летище Сабиха Гьокчен, на което каца Пегасус - оттам има регулярен бърз автобус за 13 ТЛ. Крайната точка на автобуса е кв.Таксим.
Най-приемлив квартал за отсядане в бизост до Мемориал е Таксим и подрайоните му Мачка, Нишанташъ.
От кв. Таксим се стига за 10 мин. с кола до болницата в кв. Окмейдан. С автобус - ходи се около 15 мин пеш до автогара на пристанището и от там се взема автобус до Окмейдан /така пише на автобуса/, който пътува 30 мин.
От кв. Таксим може да се хване от спирка автобус 54К, който води пък до Перпа в бизост до Мемориал за 20 мин.. Перпа, освен името на спирката е и комплекс като Пловдивския панаир с офиси и магазини. В него може да се ползва асансьора от 8-ми до 2-ри етаж, с което се преодолява денивелацията на улицата при лошо време
Цени на автобусни билети от кв. Таксим до Мемориал 1,5-2ТЛ
с такси от Таксим до Мемориал - 15ТЛ
От  кв.Таксим тръгват автобусите за летище Сабиха Гьокчен
квартал Окмейдънъ – в този квартал се намира болницата. Друг близък квартал  Касъмпаша, но там хотелите не стават, следващ Таксим.
Квартал Аскарай – хотел около 50 евро на вечер., паркинг -  17  ТЛ на вечер
кв.Лалели - близо до Аксарай
хотел Боюк Кебан 50евро двойна стая + закуска, паркинг 17ТЛ на денонощие
около хотела има ресторантчета с прилични цени, близо е до метрото и Капалъто
с кола до Мемориал около20 мин. в зависимост от задръстванията или с метрото.

# 1
 • Мнения: 1 661
margopetrova, Hug много благодаря за новата темичка!  bouquet Чудесно си я оформила и съдържа цялата важна информация, от която се нуждаем.
Пожелавам си на мен и на всички момичета тук да имаме твоя късмет съвсем скоро и да напълним тази темичка само с хубави новини! Моля се на Света Богородица и Бог да помогнат на всички ни да си имаме рожби!

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 9 028
Запис и от мен да ви следя с благодарности към съставителката на темата  bouquet

# 3
 • София
 • Мнения: 6 231
margopetrova,много благодаря  Hug Дано е много късметлийска, да вървим само с положителни тестчета,а началото да го постави днес Blumchen Praynig

# 4
 • Мнения: 583
запис и от мен... за сега само следя...

# 5
 • Мнения: 21 235
запис и от мен... за сега само следя...
и аз така   ladyuu

# 6
 • Мнения: 25
Благодаря за новата тема!
Запис и от мен.
Късмет на всички момичета в сбъдването на мечтата на живота ни за бебе!

# 7
 • София
 • Мнения: 222
Включвам се и аз - за сега се подготвям за февруари-март да отлитам за Истанбул.
Момичета, днес се замислих, че това ще е третата НГ, която посрещам с надеждата да увеличим семейството...дано тази да е наистина успешната! Praynig

# 8
 • Мнения: 1 054
МАРГИИИ,благодарим за късметлийската темичка, запис и от мен, с пожелание Новата 2012 година да донесе на всички късмет и така мечтаните рожбички!  Praynig

# 9
 • София
 • Мнения: 93
Марго, благодаря за темичката, ти беше моето вдъхновение от Зачатие и благодарение на теб отидохме в Мемориал! Дано е на късмет на всички бъдещи мами! Момичета вярвам в успеха, след като толкова бързо и неусетно се случи и на мен! Вярвайте, борете се, следващата година ще бъде вашата! Весело, шумно и щастливо посрещане на Новата година, нека донесе много здраве и късмет!Да са живи и здрави дечицата на Мими и Крис и много стиснати палци в очакване на хубавите новини!

# 10
 • Мнения: 746
Цоп и аз в новата темичка  Party

Марго- мерси за което ,дано всички имаме твоя късмет  Hug

Мимко,и тук ,Честита Ви мома,да е жива и здрава и много много да ви радва  bouquetчакаме да пишеш как е минало всичко Heart Eyes

# 11
 • Мнения: 616
 Hug
Дано темата се изпълни с радостни новини и много положителни емоции!
Аз се подготвям за края на януари!  Praynig
Има ли други кандидати за тогава? Хриси?  Heart Eyes

# 12
 • София
 • Мнения: 1 104
Марго  Hug за темата

Крис, Мими честити рожби, да растат живи и здрави, за радост на мама и тате   bouquet
Blumchen  Praynig Praynig Praynig

Дано през Новата Година темата ни донесе още повече положителни тестове и емоции  Praynig

# 13
 • София
 • Мнения: 6 231
Hug
Има ли други кандидати за тогава? Хриси?  Heart Eyes
Оооо,аз най-рано април,май. Мразя зимните опити.Все ги глася февруари за РД на половинката да му подарим бебета,все се оказвам в болница,на системи и с отрицателен тест  Close
За средата на януари имам час за доки-да се видим и да ми приготви документите,че не ми вървеше,след толкова време да й кажа по телефона "айде,чао,давай ми епикризите"...още повече,мисля,бременна  Praynig,да се върна пак при нея, а и,най-важното ни липсва-докИментът за законност  Mr. Green,евентуално-март-първичен преглед и,после,като се организираме с подписа,второ ходене,направо за процедура.....на този етап,поне,така ги виждам нещата...стига всичко да е наред  Thinking

# 14
 • Over the hills and far away...
 • Мнения: 62
Скок подскок  wavey newsm57  animal085 smile3535

Общи условия

Активация на акаунт