Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 348
Здравейте,купувам от кашите на Хипп -безмлечна Елда и ориз,и на опаковките пише ,че се приготвят с 200 мл. вода или АМ и 3-4 лъжици каша,но стават много редки.Тъй като не пише дали лъжиците да са равни или препълнени ги правя с пълни,но пак си оставят по -редички.Проблем ли е да увелича количеството каша,за да постигна по добра консистенция.

# 1
  • Мнения: 668
Здравейте,

Това са първите каши, които се дават при захранване. В този период те трябва да са по-течни, тъй като детето трябва постепенно да премине към по-различна консистенция. Кашите са лесно смилаеми, но ако не са разтворени според изискванията на опаковката, може да предизвикат запек или храносмилателен проблем, особено ако детето е предразположено към запек. Кашите можете да ги смесвате с плодово пюре, така стават по-свежи, полезни и с по-добър вкус. Все пак, ако прецените можете да поставяте още малко сухо вещество и да ги сгъстявате, като наблюдавате детето как се изхожда. Също спазвайте оказаната температура на водата или млякото, ако тя е по-висока или по-ниска, кашата не може да набъбне след разтварянето. Ако поставяте повече сухо вещество за гъстота, поставете и няколко лъжички плодово пюре, според вкуса и което вече сте внесли в диетата.

# 2
  • Мнения: 348
Много благодаря за отговора.

# 3
  • Мнения: 49
Здравейте!
Аз също купувам тези 2 каши и особено тази с елдата много ни се услажда, дори и без да добавям плодово пюре. Искам да ви попитам тези каши могат ли да се приготвят с кърма и ако може пропорциите кърма/сухо вещество пак ли са-на 200мл 3-4 с.л. И другият ми въпрос е щом това са първите каши на бебето и затова са по-течни кои ваши каши стават по-гъсти и подходящи за 7-8 месечно бебе.

# 4
  • Мнения: 668
Здравейте,

Всички каши могат да бъдат приготвени с кърма в същата пропорция, която е описана на опаковката, но имайте предвид, че по-трудно се разтварят. Съветът ни е кърмата, ако имате възможност да я загрявате, за да се подобри разтворимостта, както и да може да набъбне след разтварянето.
Кашите за по-големите деца - след 6 месец са с добра гъстота, но ако искате да я сгъстите още, можете да поставите още една лъжица сухо вещество.  Внимавайте обаче ако детето е с тегло над нормата, както и ако детето има проблем с изхождането.

Общи условия

Активация на акаунт