Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 ян. 2012, 18:23 ч.

Детски (и не само) овесени бисквитки с банан-без яйца.

  • 8 328
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 358


Необходими продукти:
100 гр меко краве масло
4 с.л захар
3 с.л олио
2 меки банана-намачкани
200 гр накиснати за една вечер овесени ядки и добре отцедени
3 с.л кисело мляко
1 ч.л сода за хляб
около 600 гр брашно-до гъстота на гъсто тесто за кекс.Не трябва да се получи кора за точене.Сладките се оформят с ръце или с помоща на лъжица.
Начин на приготвяне
Лично аз работя с пасатора, но може и с миксер ако не се пасира.
Смесете в купа маслото и захарта.Разбийте на крем.Прибавете олиото, намачканите банани и пасирайте.
Добавете накиснатите овесени ядки, содата угасена в киселото мляко и брашното.На мен ми отива малко повече от 500 гр.брашно.
Охормяме сладките с ръце под формата на бисквитки, редим върху хартия за печене, печем на 180 градуса с предварително загрята фурна за около 15 мин.Тези продукти отнемат три зареждания на голяма тавичка от тези на фурните.
Съхранявам след като добре се охладят в кутия с капак.
С това количество захар бисквитките въобще не са сладки и според мен идеални за следобедна закуска за дечица с чаша яйрян или сок.
Подходящи са и за дечица хранещи се по метода Baby-led weaning-мекички са дори на следващия ден и са удобни за хващане от малките ръчички.
От това количество се получават около45 бр сладки с показаните размери.
Идеални са и за закуска или следобедно кафе на вечно бързащите мами Heart Eyes

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 20:19 от Бъни

# 1
  • Мнения: 312
Определено ще ги направя скоро.
На първо време - два въпроса:
- в колко вода приблизително накисвам овес. ядки, за да не стане мн. “воднисто“ тестото?
- стават ли бисквитките веднага за ядене или трябва да поомекнат в кутията (като при някои Коледни сладки)?

Мерси предварително!

# 2
  • Мнения: 4 358
Определено ще ги направя скоро.
На първо време - два въпроса:
- в колко вода приблизително накисвам овес. ядки, за да не стане мн. “воднисто“ тестото?
- стават ли бисквитките веднага за ядене или трябва да поомекнат в кутията (като при някои Коледни сладки)?

Мерси предварително!
На първия въпрос-сложих ги в буркан от компот(празен) и долях вода до горе.Така престояха една нощ-след това се прибавят към тестото добре отцедени.Това с цел да омекнат самите ядки и малчо да не се дави с тях.Все още дъвченето не ни е първа любов Whistling
На втория въпрос-Да могат да се ядат веднага.Не е необходима да се чака.Малкия омете две веднага щом поизстинаха.
За тестото - Нещо подобно като гъстота трябва да се постигне

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 12:24 от Бъни

# 3
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 3 216
Дали киселото мляко може да се замени с вода?

# 4
  • Мнения: 4 358
Дали киселото мляко може да се замени с вода?
Ами аз си мисля, че в случая Киселото мляко погасява содата...тя се явява набухвател тук newsm78
Не съм специалист в това,но принципно в кейкове където има Кисело мляко и сода може вместо тази комбинация от набухвател да се сложи газирана напитка-фанта, газиран авода.
обикновената газирана вода е чиста вода с добавка на въглероден диоксид, а содата заедно с въглероден диоксид съдържа и различни добавки.-от тук
http://agronet.bg/agro-news/interesni-novini/2765-kakva-e-razlik … oda-i-sodata.html
Не съм пробвала,но може да се експериментира Peace

# 5
  • Мнения: 312
Чак днес успях да ги направя.
Станаха супер - мекички, вкуснички. Да видим утре как ще са. Определено се харесаха и на малкия, и на татко му, и на мен!

Между другото нямам сода и сложих бакпулвер; овесените ядки - взех пълнозърнести и по твой пример ги пасирах  Wink по същата причина!

Определено са лесни и бързи, мн. подходящи за детски почерпки, и - пак ще ги правя!

Мерси за рецептата, Бъни  bouquet и за другата тема с детските манджи мерси  Heart Eyes

# 6
  • Мнения: 4 358
Ида супер Peace
Радвам се, че сподели и още повече, че сте ги харесали.АЗ често ги правя..пълна моя импровизация са, но понеже малкия им е голям фен (аз също,често това закускам с кафето Peace)реших да ги споделя и във форума.
Понеже от дозата стават доста....аз съхранявам в кутия след като добре изстинат и издържат към 3-4 дни,че и повече все така мекички и вкусни.

# 7
  • Мнения: 1 272
Записвам се, за да не забравя рецептата като й дойде времето. Голям любител съм на всякакви бисквитки и сладки.  Blush

# 8
  • Варна
  • Мнения: 2 552
Дали ще се получи добре с мюсли, вместо само овесени ядки  newsm78?

# 9
  • Мнения: 13
Моите бисквити вътре станаха клецави(влажни като неизпечено тесто)-или както е при неизпечен кекс.Така ли трябва да се получат?

# 10
  • София
  • Мнения: 111
И моите станаха "клецави" , сега допичам на 150градуса с вентилатор, но общо взето са безвкусни, явно захарта е малко.

# 11
  • Мнения: 312
Eee, мацки, туй са бебешки бисквити, а не Коледни сладки  Wink
Поръсваш ги с пудра захар и готово! Ще са подсладени  Simple Smile

За клецавото незнам, ако успея да ги направя за едно детско гости в неделя, ще пиша.

# 12
  • София
  • Мнения: 111
Може би, защото сложих кафява захар станаха доста безвкусни. Успях да ги  изпека/изсуша за доста дълго време, за да изчезне клецавата вътрешност и  станаха твърди като камък - ако идеятя е бебето да ги смуче - може, но ако има зъби -става опасно да загуби някой от тях.
Признавам, че не съм кулинар и избирам рецепти в интернет, за които има поне няколко положителни коментара, но за първи път ми се налага да изхвърля сготвеното, утехата е, че не съм само аз:-)

# 13
  • Мнения: 312
Не, не ми хрумва нищо за “клецаво“ в тези бисквити, от моя опит. Не съм ги правила отдавна.

Не го оспорвам, обаче. Хрумна ми, че може да е от бананите. Като слагам вместо 1,5 2-3 банана в един кекс, също става такъв един леко кашав отвътре.

(Споко, Мемчо, винаги има несполучливи опити. По-добре хвърли, ако не става, вместо да се тъпчеш и да ти е гадно.)

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт