Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 ян. 2012, 20:46 ч.

Съвет за тиган

  • 9 564
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 901
Тефал става ли? Или нещо друго? Rolling Eyes

ами зависи Rolling Eyes
щом и цената ти е важна - вземи си и пробвай дали тефал става.
аз не ползвам тефал поради горе изброените от мен причини - тефлон и алуминий Peace

иначе аз имам подобен тиган, не правя месо в него, защото съм веге, а миризмата от готвено месо остава и ме дразни после като правя палачинки (моят не е оребрен, ама този пък ще става за пърленки) ... незнам дали ти е скъп  newsm78

успех в избора на тиган и в разнообразяване на менюто Hug

bongo, наясно съм, че всичко е маркетинг...  Wink
много лекарства имат ужасни странични действия и минимално полезно действие, ама никой не ги е спрял от продажба... що ли? Wink
та така и с другите продукти, които се лансират от мощни лобита...
и да, храната става все по-промишлена и лека-полека забравяме вкуса на природата, ама това не е причина да се предаваме  Peace

# 16
  • Мнения: 7 788
.....и да, храната става все по-промишлена и лека-полека забравяме вкуса на природата, ама това не е причина да се предаваме  Peace
точно  Naughty
но не би трябвало заради храната да сменяваме съдовете и да купуваме прекалено скъпите нови.
още повече че не съм чул да е доказано (а предполагам че и вие) от тиган да се хване дадено заболяване. докато от дадена храна - да.    bouquet

# 17
  • Мнения: 7 788
Бонги , тъй като аз съм в ежедневен виртуален контакт с теб, мислех че ще ме зарадваш за Н.Г. с обновяване на този толкова изискан аватар  Mr. Green   bouquet
за съжаление не съм си правил пластична операция и съм си все същият. и миналата , и тази година. мисля че красивото си е красиво целогодишно  smile3534

# 18
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 901
но не би трябвало заради храната да сменяваме съдовете и да купуваме прекалено скъпите нови.
още повече че не съм чул да е доказано (а предполагам че и вие) от тиган да се хване дадено заболяване. докато от дадена храна - да.    bouquet[/color]

ама жената си търси нов тиган Thinking
нито я карам да си сменя всички съдове, нито чак толкова скъпи предлагам.... newsm78

едно време римляните масово са ползвали посуда от олово и е доказано, че това е довело до здр. проблеми Peace

викам да прекратим спора - ясно е, че и при избора на храна и при приготвянето й трябва да се прави избор. всеки сам може да реши къде да наклони везните и къде да вложи малко повече пари...
все пак аз не купувам всяка година нов тиган. моят чугунен тиган е от бабата на мъжът ми, т.е. поне на 20г. Peace

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 735
Има още една тема за съдовете за готвене, която набляга на здравословния аспект. Тъй като е вече дълга, ти предлагам да прочетеш обобщението, което take a smyle беше така мила да напише и сподели

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=492830.630

# 20
  • Мнения: 5 486
Има още една тема за съдовете за готвене, която набляга на здравословния аспект. Тъй като е вече дълга, ти предлагам да прочетеш обобщението, което take a smyle беше така мила да напише и сподели

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=492830.630


Разгледах и нея, благодаря!  bouquet

# 21
  • София
  • Мнения: 2 707
unadaptable, вземи си Тефал, той отговаря на изискванията ти.

Внимавай при миене да не го надраскаш, а ако се случи, го изхвърли. Тефлона е вреден само наранен.

# 22
  • София
  • Мнения: 1 666
Грета Ей, за сметка на това много лесно се наранява. Аз много харесвах серията на Тефал - Индженио, заради подвижната дръжка, от която всяка тава се превръща в тиган, адски е удобно, но тефлоновото покритие изглежда не е много трайно - само с дървени и силиконови бъркалки съм го докосвала и съм го пазила като очите си при миене и пак се обели - това е.

Няма начин да запазиш тефлона здрав дълго време - мое мнение.

unadaptable, и аз съм в процес на избор и от мненията в темата за безвредни съдове съм се спряла засега на два Silit - Durado и  Le Creuset. Колебая се кой от двата е по-добър - за мен е важно да е здравословна храната, да не залепва и да се поддържа лесно.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 14:37 от Sash

# 23
  • София
  • Мнения: 2 707
Аз от тия Индженио два ползвам от поне 2 години, само единият даде фира. Мия на ръка и внимавам. Но и не ги ползвам често, само за яйца, палачинки, грис халва, все неща, изискващи незалепващо покритие.

# 24
  • Мнения: 0
Защо не погледнеш и керамичните тигани?Керамичното покритие е натурален продукт,няма опасност,ако го надереш да вреди на ястието като при тефлоновите тигани.Има хубави и керамични тигани на нормални цени.Вече половин година ползвам този http://vitrinabg.com/product/635/keramichen-gril-tigan.html почти без мазнина и за сега не е мръднал.

# 25
  • Мнения: 5 486
Мнението ми започна да се избистря и клони към този
http://www.delimano.bg/tigani/tigan_za_purjene.html
Ще имам предвид и горното предложение, малко по-евтини са.
Мъжът ми само мрънка, че бил скъп, но се надявам скоро да го убедя, че се струва Joy По тази причина Силит и подобни не стават изобщо. Аз самата също не съм склонна да дам 200-300лв за един тиган.

# 26
  • Мнения: 7 788
Мнението ми започна да се избистря и клони към този
http://www.delimano.bg/tigani/tigan_za_purjene.html
Ще имам предвид и горното предложение, малко по-евтини са.
Мъжът ми само мрънка, че бил скъп, но се надявам скоро да го убедя, че се струва Joy По тази причина Силит и подобни не стават изобщо. Аз самата също не съм склонна да дам 200-300лв за един тиган.
незнам какви са твоите котлони , но обърни внимание тигана подходящ ли е за всички видове котлони ?
този тиган , който си показала, е с тази цена ако го поръчаш по интернет.

# 27
  • Варна
  • Мнения: 281
Моите съдове са чугунени на ЛеКрузе и съм много доволна, но от няколко дни имам нов тиган с диамантено покритие и съм изключително впечатлена. За тефлоновите се казва, че може и без мазнина, но си е друго като сложиш 2-3 капки, но този е с ефекта "УаУ"! Наистина готвя без никаква мазнина - картофките стават като в актифрай, палачинки правих и те станаха перфектни. Ще кажа и повече, ако има интерес.

# 28
  • Мнения: 5 486
Моите съдове са чугунени на ЛеКрузе и съм много доволна, но от няколко дни имам нов тиган с диамантено покритие и съм изключително впечатлена. За тефлоновите се казва, че може и без мазнина, но си е друго като сложиш 2-3 капки, но този е с ефекта "УаУ"! Наистина готвя без никаква мазнина - картофките стават като в актифрай, палачинки правих и те станаха перфектни. Ще кажа и повече, ако има интерес.

Да, ще ми е интересно. А също и цената Simple Smile

# 29
  • Мнения: 5 486
Мнението ми започна да се избистря и клони към този
http://www.delimano.bg/tigani/tigan_za_purjene.html
Ще имам предвид и горното предложение, малко по-евтини са.
Мъжът ми само мрънка, че бил скъп, но се надявам скоро да го убедя, че се струва Joy По тази причина Силит и подобни не стават изобщо. Аз самата също не съм склонна да дам 200-300лв за един тиган.
незнам какви са твоите котлони , но обърни внимание тигана подходящ ли е за всички видове котлони ?
този тиган , който си показала, е с тази цена ако го поръчаш по интернет.


Ако ще купувам този, ще го поръчам по нета, да.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт