Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 241
Става дума за вашите лични качества и недостатъци - неща които сте осъзнали, че биха били от полза за децата в живота, както и такива, които мислите, че биха им навредили. Иска ми се да не обсъждаме общи приказки ценности от типа "Искам да стане добър човек", а конкретни черти от вашия характер. Какво искате да спестите на децата си и какво се надявате да вземат от вас?

Аз лично много се надявам дъщеря ми да не наследи моята непостоянност. Като малка ходех на безбройни извънкласни занимания, но никое не можа да задържи вниманието ми достатъчно дълго, за да стана добра в него. И досега съм такава - упоритист никаква.
Усещам се, че съм и твърде инертна и понякога много ми липсва амбиция. Всичко това, според мен, са недостатъци и ми се иска да науча дъщеря ми на тях.

От друга страна, ще се радвам, ако вземе моя позитивизъм, любознателност и също като мен не е злопаметна.

Как е при вас?

# 1
 • Мнения: 15 379
Не бих желала да е нервак като мен. Аз съм припрян човек, не желая и той да е такъв.
Аз съм точна и спазвам обещанията си - искам и той да бъде такъв.
Дано не наследи моята мания към чистотата и леките ми уклони към хипохондрия.

# 2
 • Мнения: 304
Надявам се дъщеря ми да не е затворено и саможиво дете като мен. Дано да се е метнала на баща си, той общува с лекота и има много приятели. Simple Smile  Не бих искала да е като мен инертна и неуверена, което зависи не само от наследствеността, но и от личния пример, който и давам, така че има какво да желая от себе си в това отношение. Blush

Ще се радвам, ако е търпелива, спокойна, справедлива, ако обича книгите и изкуството.
Да са ни живи и здрави,
Честита Нова година  Hug  Kiss

# 3
 • Мнения: 3 242
Надявам се да е по-подредена от мен и да изпипва по-добре детайлите.

От друга страна бих се радвала да е общителна като мен. Simple Smile

# 4
 • Мнения: 3 066
Надявам се, да не е затворена и чувствителна като мен (май няма такава наклонност .но не се знае), да е упорита като баща си ,да обича книгите като мен и да е весела ,безгрижна и с приятен характер като баща си:)

# 5
 • София
 • Мнения: 11 009
Честита Нова Година!

Не бих искала дъщеря ми да е наследила моята чувствителност /но май е/, самокритичността, неувереността и вечния стремеж към перфекционизъм.

# 6
 • Мнения: 3 734
Много хубав въпрос. На мен също ми липсва амбиция, но не съм убедена, че искам детето ми да е амбициозно, да се стреми към някакви постижения на всяка цена. Но пък съм спокойна, защото наистина личният пример май има решаващо значение в това отношение, ако съдя по моето собствено възпитание.

Не искам да е наследила емоционалността ми свръхчувствителността, която ми създаваше проблеми в по-ранна възраст. Самокритичността е положителна в умерени дози, надявам се ако я проявява, да е в такива. Аз нерядко съм дребнава, надявам се това да не й предам. Другото вече споменато, любовта към книгите и знанието, според мен или го е наследила и от двама ни, или ще е въпрос отново на възпитание чрез личен пример. А, и инатът просто заради самият инат - дано не го е взела, че ще ни е трудно.  Mr. Green

# 7
 • София
 • Мнения: 1 335
Това тема за децата ли е или за психопрофил на родителите им? Simple Smile

Иначе - надявам се да не стане мнителен, да не може да прави компромиси, да не бъде дребнав, да не бъде мизантроп кат' майка си Mr. Green , да се съмнява в себе си. Надявам се да не наследява алпийските амбиции на баща си Praynig
Добре е да не наследява и хипохондрията ми, но нямам нищо против да наследи маниата ми към чистотата Mr. Green

Няма да е лошо ако наследи семейната чуФствителност, да обича мисленето (заедно с всичките му негативни странични ефекти), както и притежанието на отношение към детайла (в здравословен размер) Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 14:15 от Stelfy

# 8
 • Мнения: 6 374
Както всяка ССФ, съм перфектна.  Mr. Green
Дребни неща искам/не искам. Да има нормален праг на чувствителност към болката, за да може  да изоква при нужда. Да е малко по пластична от мен (ако можете да си представите чувството за ритъм на строителен метър).  

# 9
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 241
Това тема за децата ли е или за психопрофил на родителите им? Simple Smile

Първото, но се получават ценни данни и за второто.  Mr. Green

# 10
 • София
 • Мнения: 1 521
Надявам се да е любознателна като мен, да наследи и слонското ми спокойствие  Mr. Green

Иска ми се стане по-постоянна - и аз като Светлица съм била записвана и съм се записвала на какво ли не, но малко неща съм изкарала до края, все ми омръзваха или се намираше друго, което да ми стане по-интересно.

Надявам се да не наследи перфекционизма ми, граничещ с обсесивно-компулсивно разстройство. А също и затвореността ми и нежеланието ми да се науча да работя с други хора.

# 11
 • Мнения: 2 460

Аз лично много се надявам дъщеря ми да не наследи моята непостоянност. Като малка ходех на безбройни извънкласни занимания, но никое не можа да задържи вниманието ми достатъчно дълго, за да стана добра в него. И досега съм такава - упоритист никаква.
Усещам се, че съм и твърде инертна и понякога много ми липсва амбиция. Всичко това, според мен, са недостатъци и ми се иска да науча дъщеря ми на тях.

От друга страна, ще се радвам, ако вземе моя позитивизъм, любознателност и също като мен не е злопаметна.

Как е при вас?
Точно такава съм и аз и ми се иска дъщеря ми да не е. Simple Smile

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 851
Да не робува на авторитети и да може ясно да разграничава къде и как да си намери място.

# 13
 • София / Пловдив
 • Мнения: 8 079
Да не е прекалено доверчива и инатът да е в по - малки дози от моя.

# 14
 • Мнения: 28 766
Ох , нищо май няма да наследи от мен като гледам ! Crossing Arms
Освен , че е самостоятелна в училище от самото начало , че се научи да чете , пише и смята много рано , в смисъл , че е любознателна . Също и любовта към книгите .  bouquet
Но иначе е доста разпиляна ( аз съм перфекционист на тема ред ) , неорганизирана , бави се до последно и после се ядосва , че не й стига времето . Tired
С хигиената , също малко през пръсти я кара .
Не искам да е припряна като мен , но искам да е последователна и да си гони целите до край .
Да не е толкова разсеяна и да си държи на думата .
Да не се мисли за център на вселената , а да уважава повече хората около себе си .  Peace

Общи условия

Активация на акаунт