Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 28
Идеята е невероятна!! Подкрепям! И не просто да има камери, а всяка детска градина или ясла да има линк в интернет, там да има подразделения за всяка група. Така във всеки един момент родителя докато е на работното си място или у дома, да може да седне и да види как детето му се държи, как госпожите се държат с него и да има един непрекъснат процес дете-родител. И когато родител види детето си, че се държи зле, той сам ще вземе мерки да въздейства на поведението му и няма да се налага госпожите да се саморазправят. За да не става достояние на педофили и недоброжелатели какво се случва в градините, предлагам да има регистрация и парола индивидуална за всяко дете,като всяко дете да има право на две регистрации, като се визира, че има само двама родители. Останалите роднини ще могат да гледат само ако родителя им предостави регистрация и парола. Мисля че идеята е уникална!!! Така лесно може да се види кое дете има проблеми с общуването, кое се отделя и страни от другите и трудно се приобщава... с него ще започне да се работи в тази насока, разбира се не само от госпожите, но и от родителите. А за по-активните и агресивни деца също... ще стане ясно още първия ден кой какво дете има и по какъв начин трябва да му се въздейства, за да станат едни уравновесени и уверени личности в бъдеще. А не да ги хвърлим там и да не знаем какво става с тях и после да се чудим когато детето ни не успява в живота, затворя се, или се бие за най-малкото нещо ... трябва много време да се отделя на децата, те са бъдещето. Идеята е невероятно добра и ще е много ефективна!

Подкрепете тук http://www.peticiq.com/da_sprem_nasilieto_s_kameri

# 1
  • Мнения: 820
Нали не си мислиш, че градините може да станат като къщата на Биг Брадър? Все ще има място, което няма да е обхванато ... много е досадно да се гледат записи, всъщност. Не мисля че това е начина, а и децата - сегашните деца да доста отракани и всичко си казват. Аз нямам притеснения от нашата детска градина.

# 2
  • Мнения: 28
Ами ... нямах на предвид записи да гледам, а on-line. И аз искам да нямам притеснения, но в нашата градина обичат да казват и то пред родителите, "ние си имаме тайни" /поглеждайки съучастнически детето/ вие родителите не може всичко да знаете и то ти го казват с огромна ехидна усмивка. Това под претекст подготовка за пролетно тържество, което продължи с месеци и всеки път като питах какво правите, госпожата ми отговаряше "тайна". И това в първа група първите месеци, чрез умел подход, да не казваме на родителите какво сме подготвили за тържеството, но и да не казваме нищо от това което се случва докато сме на градина. Когато едно детето пред майка си попита госпожата, утре ще правим ли нещо което пак е тайна, тя детински му отговори " щът, има врагове" визирайки родителите. Не можах да не избухна как може да учат децата на 3 г. да имат тайни от нас, и пак с широка усмивка пред детето ти дават да разбереш, че "вие пък родителите искате да знаете всичко, ние си имаме тайни нали ".С тази тайна ми бяха писнали сумати месеци, като мина тържеството спряха с тайните. Но как може да учат децата ни да имат тайни от нас и то в първа група още... бях безумно възмутена... търпя защото тази градина ми е  удобна и единствената в която ни приеха и то с такъв зор, че не е за говорене. Сега слава богу дойде някаква нова госпожа и децата научиха сумати стихотворения и песни, до преди това знаеха само да казват "тайна".

# 3
  • Мнения: 820
И преди години, когато дъщеря ми беше в детската градина имаха тайни по отношение на тържествата ... никога не е трябвало да учим нещо вкъщи, но тя казваше какво правят там, кой с кого си играе и т.н. аз мисля, че ти излишно се притесняваш. Не бива да се подхожда с такова съмнение, все пак това са хора, има достатъчно деца и персонал и едва ли някой би си позволил лошо отношение ... може и аз да съм прекалено доверчива. Аз не вярвам на системата като цяло, патила съм си, и с дъщеря ми също съм видяла доста от учителите, но за детските градини ... това, което може да се случва там е по-скоро елиминиране на по-трудните деца, изолирането им ... не вярвам да има насилие, сериозно наказание ... вероятно се оплакват повече от такива деца с цел родителите да не ги пускат на градина.

Камерите не вярвам да решат проблема, едно дето са ужасно скъпо удоволствие, второ искат поддръжка и трето няма как да наблюдаваш 100% - може едни 5 минути да не гледаш и точно тогава да стане нещо ... трябват разговори, въпроси, наблюдение ...

Общи условия

Активация на акаунт