Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 2 020
Моля, кажете на каква възраст е най-добре детето да посещава детска градина или съответно ясла!?

# 1
 • Мнения: 160
Аз си мисля, че след като станат на 1- 1.5 година децата почват да имат нужда от други деца за компания и тогава е добро време да почнат да ходят на ясла. Ние вече 4 месец чакаме за ясла (и още сме доста назад в списъка) и ме е яд, че малкия не може да комуникира с деца - направо не знае как да си играе с тях.
Колкото до детската градина - нямаш голям избор - там детето трябва да е поне на 3 години, за да го вземат.

# 2
 • в здрача
 • Мнения: 2 181
Лично според мен е строго индивидуално. Моята красавица откакто проходи все е покрай деца. Имаме едно кафене наблизо с детска площатка и 10-на майки извеждахме там малчуганите. Още със ставането, щом се изядеше закуската и ми носеше обувките си за навън. Тичаше право към тази площатка. Винаги първи излизахме. Зимата се преместихме за малко при нашите и тя бе много нещастна, че ги няма децата, а като я заведох един ден там като се хвърли да ги целува, да ги прегръща, чак ми стана жал. Никакви проблеми нямахме с приспособяването в яслата.

Голямата дъщеря на моята приятелка почти не бе виждала малко дете. Тръгна направо на градина - голям зор, ревове - в чудо се видяха. Малката си дъщеря я даде на 10 месеца в ясла. Детето бе свикнало не само с кака си, а и с други деца, когато им ходехме на гости. Вярно, че само месец ходи там, но без проблеми.

# 3
 • Мнения: 1 232
освен всичко казано дотук,че децата наистина имат нужда от контакти с други деца след1,6,мога да добавя,че колкото са по-малки по-лесно свикват и изграждат бързо имунната си система,после в градината нямат проблем

# 4
 • Мнения: 2 730
Ами наистина е хубаво да контактуват с деца но ние не успяхме да си изградим имунна система за съжаление Cry

# 5
 • Мнения: 515
какво значи "изградим имунна система" - минава през детските болести ли? или предварително се дават имуномодулатори за да се предпази максимално детето от усложнения?

мисля да давам йоки през есента ( здраве и живот ще е на 2г и 2м )а тогава всички знаем започват едни вируси, грипове и др. гадории. а ако се реша на ясла ще трябва още сега да пусна молба.

споделете опит

# 6
 • Мнения: 2 649
Честно да ви кажа, ако имах възможност, нямаше да дам детето на ясла. Щях да си го гледам до 3 годишна възраст, но.......не мога да си го позволя. Най-вероятно, ще го пусна есента. Тогава, ще бъде на 2,3 г. А от детските болести, никое дете не се е отървало.

# 7
 • Мнения: 7 474
Колкото по-късно толкова по-добре- поне 3г. Това за контактите са оправдание за майките, децата започват да се заиграват след 3г. възраст. Преди това само се дърпат и блъскат. Боледуването също е различно на едни деца им понася на други не. Свикването с детските заведения също няма нищо общо с възрастта - има деца които никога не свикват и такива, които не плачат изобщо. Всичко зависи от детето, това което е добре за едно дете не е добро за друго дете.

# 8
 • Мнения: 160
Колкото по-късно толкова по-добре- поне 3г. Това за контактите са оправдание за майките, децата започват да се заиграват след 3г. възраст. Преди това само се дърпат и блъскат. .......................
Глупости на таркалета! Имам съседка, чието дете е с няколко дни по-голямо от моето и ходи от няколко месеца на ясла. Виждали сме се преди това и сега също. Разликата е огромна. Детето й е малко човече, а не бебе. Моят само се дърпа и блъска (защото няма много контакти с деца). Колкото до т.нар. "оправдание за майките" - повечето майки биха си намерили "оправдание" да оставят детето си у дома, защото пускането на ясла/детска градина е огромен стрес за тях (може би дори по-голям от колкото за децата).

# 9
 • Мнения: 7 474
Негативното ми отношение към яслите е продиктувано от личен опит и в никакъв случай не го натрапвам на никой, при нас "огромна разлика нямаше" само огромно боледуване и двойна доза агресивност ,същото беше и с детската градина. А дали това са глупости го решавам аз, защото става въпрос за моето дете. Naughty

# 10
 • Мнения: 160
.............................. само огромно боледуване и двойна доза агресивност ,същото беше и с детската градина. А дали това са глупости го решавам аз, защото става въпрос за моето дете. Naughty
Съвсем не става въпрос за налагане на мнения, а за дискусия и защитаване на личното мнение. Съжалявам, ако съм те засегнала по някакъв начин, било е несъзнателно - аз така си реагирам.   bouquet
Никой не отрича по-честото боледуване, а дори съм съгласна и с повишената агресивност, но пък и не може да се отрече, че така децата по-лесно се асоциират в обществото (леле как прозвуча Crazy). Дори да решиш да прескочиш яслата и детската градина, не можеш да прескочиш първи клас, нали? А там нещата ще са почти същите според мен. Факт е, че повечето по-малки деца се адаптират по-лесно.
Но ти си права - всеки сам взема решенията за собствените си деца.

# 11
 • Мнения: 1 370
И аз се опитвам да дам сина ми на ясла, но нямам шанс. Тук чакащите листа са по 2 години. А се смеех, когато бях бременна и ми предлагаха да го запиша. Поддържам мненията на майките, който са за яслите. Аз имам и още една важна причина, поради която да го пусна. За да започне да учи френския, че после да няма проблеми.

# 12
 • София
 • Мнения: 3 278
Аз не съм привърженик на детските градини, заради болестите. Синът ми тръгна на детска градина, когато беше на 3 и 1/2. Нямаше проблеми с адаптирането с другите деца, макар, че преди детската градина си е играл само с 3-4 дечица и то от време на време. Но ходеше 1 седмица на детска градина, 2 си седеше във вкъщи и се лекувахме. Когато го гледах как кашля или лежи, заради висока температура съжалявах, че съм го дала изобщо в детската градина. Затова не настоявам да ходи - ако иска да отиде - го пращаме, ако иска да стои в къщи или при баба си - му позволявам.

# 13
 • Мнения: 303
Предполагам, че ще дам дъщеря ми на ясла на 1 год и 6-7мес. Но това изобщо не означава, че съм "ЗА" даването на ясла на тази възраст. Просто съм принудена и отсега ме втриса и се притеснявам как ще свикне и най-вече от болестите.
 Няма такова нещо като имунитет към вирусните болести, освен към шарките и още някой може би. Няма имунитети към грипове!!! Напротив!!! Организмът отслабва от многото разболявания, започват и хронични заболявания. За съжаление....
Каквото и да избереш- все има негативни страни. Ако можех да избирам бих дала детето си на ясла на 2год и малко. Но така мисля сега. А виждам, че с възрастовите промени в дъщеря ми и мнението ми се променя понякога ooooh!

# 14
 • Мнения: 1 645
Ако имам възможност ще гледам малкият до 3 години, и после ще го пусна направо на детска градина.
Що се отнася до контактите със деца - малкият няма никакъв проблем със тях.Страшно много обича да е сред децата,на възрастни внимание вече почти не обръща.Когато го заведем да си играе във някой детски център,ако няма деца бързо му омръзва,но ако има, не можем да го изкареме от там.......

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт