Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 10
Богдан Алексиев е на 4 години и половина, от Варна.
Дълго чакано и желано дете, доскоро Боби расте здрав, обграден с много любов и внимание.

В първите дни на ноември, внезапно и без видима причина, Боби започва да се оплаква от болки в кръста и коремчето. Следват множество прегледи и изследвания, които не откриват нищо. А болките продължават.
 
3 седмици по-късно, на 25.11., детето се парализира от кръста надолу.
 
Още 4 дни минават в прегледи, хипотези, променящи се диагнози и без назначено лечение, докато родителите му не решават да направят на свои разноски ядрено-магнитен резонанс. Изследването установява причината – каверном на гръбначния мозък след кръвоизлив.
 
Причината най-после се изяснява, макар и с месец закъснение, но идва още по-трудната част – кой да лекува Боби, как, кога и къде.
Целият декември минава в консултации. Родителите първо се обръщат за съдействие към проф. Бусарски: „Свързахме се, а той ни каза, че е в отпуска и ни върна към колегите си във Варна. Завеждащият неврохирургия във Варна предложи спешна операция. Едновременно с това се свързахме с неврохирург от клиниката в Аугсбург, Германия. Той препоръча операция след около 6 седмици, когато кръвоизлива се абсорбира, а междувременно прием на Дексаметазон по схема за по-бързо разсейване на кръвоизлива.”
Професор Райнов, неврохирург в Клиника Аугсбург, изпраща и оферта за лечение - 13 005 евро.
Малко по-късно идва и становище от детските неврохирурзи във Виена, които също препоръчват изчакване.
Започва лечение с дексаметазон.


На 6.12., по наш съвет, родителите подадоха в ЦФЛД заявление за финансиране на лечение в чужбина. И макар че в регистъра на фонда срещу входящия № 995 на Богдан и в момента пише: „насочено за допълнителна консултация”, родителите получиха писмо, което на практика е отказ.
Разбира се, те се съобразиха с препоръката на фонда и заведоха Боби на преглед при д-р Минкин на 23.12.: „В негово лице видяхме най-добро отношение, най-изчерпателна информация и ако нямахме други контакти, на него единствено щяхме да се доверим. Той настоява за диагностична ангиография още на 03.01. след която да има яснота за операцията. Ангиографията обаче е много инвазивно изследване, под пълна упойка и както самия той предупреди, не е сигурно, че ще бъде успешно. Междувременно се свързахме с още неврохирурзи. Всички са единодушни по отношение на това, че интервенция преди да се разсее кръвоизлива е рискована, а евентуална операция трябва да се направи в специализирана клиника за гръбначна неврохирургия с опит в подобни случаи, тъй като са изключително редки.”

Същия ден, докато са в София, правят и нов ЯМР, защото всички лекари казват, че първият е с лошо качество. Този път снимките са по-добри и дават възможност на екипа от неврохирурзи и неврорадиолози в Аугсбург да излезе с ново заключение. За съжаление, лекарите констатират, че случаят на Боби е много сложен и изисква по-комплексно и рисково лечение от предвижданото, което по тяхна преценка не може да бъде извършено в България.
Засегнатата област е по-голяма от това, което се вижда на първите снимки. Има и значително количество патологични кръвоносни съдове в съседство с гръбначния мозък. Те също препоръчват ангиография, но не диагностична, а неврорадиологична спинална ангиография и затваряне на съдовете със специален полимер "Onyx".
Поради сложността, екипът не може да състави детайлна калкулация на разходите преди започване на лечението, но със сигурност ще бъде по-скъпо от планираното.

Немските специалисти ще изготвят на 09.01. становището си и ще го адресират официално до ЦФЛД, за да послужи за преразглеждане на решението от Обществения съвет.
Но тъй като шестте седмици за изчакване преди операцията изтичат, а лечението, предвид новите обстоятелства, трябва да се извърши в чужбина, обявяваме кампания за набиране на 13 000 евро - сумата по първоначалната оферта на Клиника Аугсбург.

Наред с това очакваме ЦФЛД спешно да реагира и да представи на Обществения съвет случая на Богдан за преразглеждане. Ако решението е положително (надяваме се да е такова), фондът ще поеме грижата за по-нататъшните разходи в хода на лечението.

Приятели, един истински малък мъж, който не само не се оплаква, но и намира сили да успокоява и окуражава майка си, се нуждае от нашата помощ! Старата година не е била добра за Боби, но той вярва, че лошото си е отишло с нея.
Вярваме го и ние!
 
Дарителска банкова сметка:
ПроКредит Банк АД
Богдан Живков Алексиев
 
IBAN: BG13PRCB92301039330619 – в лева
IBAN: BG60PRCB92301439330613 – в евро
BIC: PRCBBGSF
 
Телефон за връзка с родителите на Богдан:
0896662444 - Павлина Петрова
0896662445 - Живко Алексиев

Можете да помогнете на Богдан и като изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS BOGDAN на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel).

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

Възможност за дарение чрез ePay -  http://www.save-darina.org/content/view/718/228/

# 1
 • Талант на 2012,2013 г.
 • Мнения: 3 001
Да се опитаме да помогнем и ние на това детенце.

Един SMS за нас не означава кой знае колко, а за него и мечтите му е много.

Да бъдем хора и да помогнем те да се сбъднат... Hug

# 2
 • Мнения: 1 059
Дано се оправи детенцето. Пожелавам му го с цялото си сърце.
Ще се съберат средствата, сумата не е огромна.

# 3
 • Мнения: 669
Изпратих смс. Сили на детенцето и семейството му - стискам палци да има скоро добри новини.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 868
Аз получих този линк от приятелка http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=834860
и след това потърсих  тук тема. Разбира се имаше Simple Smile
Сумата е толкова малка в сравнение с други... Няма начин да не се събере бързо !
Да се борим!
Да се молим!

# 5
 • Талант на 2012,2013 г.
 • Мнения: 3 001
И да дадем това, което ние можем. А то е толкова малко за всяка една от нас...

Да помогнем, момичета...

Да върнем радостта в очичките на детенцето.

То е борбено и го заслужава! Hug

# 6
 • Мнения: 367
Онзи ден във фейса ми попадна това, направо ми бръкна здраво под лъжичката,сина ми е на тази възраст, пратих смс и го разпространих на стената. Сумата според мен мове спокойно да бъде събрана със смс-и, не е нормално по разни музилакни формати да се събират милиони, а за такива случаи да останем безучастни.

Надявам се скоро сумата да бъде събрана и лечението да е успешно, да не дава Господ никому такова страдание и мъка Praynig

# 7
 • Варна
 • Мнения: 9 984
Сумата е толкова малка в сравнение с други... Няма начин да не се събере бързо !

И аз това си помислих. Peace
Ще преведа пари утре - дано се събере възможно най-бързо и скоро сладурчето пак да тича здравичко!!!  Praynig Praynig Praynig

# 8
 • Талант на 2012,2013 г.
 • Мнения: 3 001
Благодаря на всички вас, които приемате присърце диагнозата на малкото момченце и се опитвате да помогнете. Hug

В живота винаги има отплата за направено добро.

Не се страхувайте да помогнете, дори и с малко. А в този случай... отново ще напиша... Не трябва много за да се случи чудото.

# 9
 • София
 • Мнения: 2 868
Има ли информация колко пари са събрани?
На мен ми действа много мотивиращо, когато знам, че нещата се движат, че много хора са се събрали и помагат, когато знам, че примерно остават някакви си 5000 парични знака, за да се усмихва едно дете. Тогава отново се юрвам с каквото мога.

Нека,  нека се съберат повече хора и по-бързо да помогнем на това юначно , прекрасно детенце !!!

# 10
 • Мнения: 3 611
Сумата не е голяма. Хайде, майчета, нека помогнем!  Hug

# 11
 • Мнения: 669
Изпратих на всички в скайп-листа ми - не малко хора.

# 12
 • somewhere over the rainbow
 • Мнения: 2 705
Изпратих смс и постнах в голяма Фейсбук група.

# 13
 • Мнения: 230
..трябват още пари  http://www.save-darina.org/content/view/721/1/ 

# 14
 • Талант на 2012,2013 г.
 • Мнения: 3 001
Не сме малко. Всяка една ако дари по един SMS и ще успеем... Praynig Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт